חייבת להבין ...

80s girl

New member
חייבת להבין ...

אני חייבת להבין משהו , לא קיבלתי אף פעם תשובה ברורה לשאלה פשוטה זו איך יודעים מתי לצאת מהמטוס? הרי כל שניה נוספת המטוס מתרחק במהירות מהמקום הרצוי אז יש שניה אחת שצריך לצאת בה? איך יודעים מתי? לכל צנחן יש מכשיר רדיו? ולמה בכלל אומרים שצריך לחכות כמה שניות בין יציאה ליציאה , הרי מילא צריך לחכות הרבה יותר זמן כדי שהטייס יחזור לאותה נקודה שזורקת את הצנחן מעל השטח הרצוי לא?

oferbar

New member
פשוט מאד

אזור ההצנחה אינו נקודה אלא קו. כלומר מתחילים קצת לפני נקודת הנחיתה ומסיימים קצת אחרי. מיקום הקו נקבע על פי הרוחות היחסיות בגובה ועל פני הקרקע. כיצד יודעים? לטייס יש מכשיר GPS על פיו הוא יודע את מיקומו בכל שלב בטיסה. מספר מאות מטרים (שוב, לפי הרוח) הוא מדליק נורה אדומה. זה סימן לפתוח את הדלת. המשלח מוודא על ידי מבט למטה שאכן נמצאים בכוון הנכון ויכול להורות לטייס לתקן ימינה או שמאלה. כאשר אפשר להתחיל לצנוח, הטייס מוריד את המהירות ומדליק נורה ירוקה. כל הזמן הזה המטוס טס בקו ישר מעל המועדון. צנחנים ממתינים כמה שניות בין קבוצה אחת לשניה כדי לא להמצא קרוב אחד לשני ולצמצם את סכנת ההתנגשות באויר. בגדול הכלל הוא שהקבוצות יוצאות לפי גודל (גדולות קודם) וטנדמים בסוף או בהתחלה. אם לא כל הצנחנים הספיקו לצאת מן המטוס ביעף אחד, הטייס יחזור לסיבוב נוסף. שמיים כחולים עופר

taz512

New member
אני רוצה לראות

שמישהו מאז לומר למשה אבא של רוי לעשות עוד סיבוב!!! לא יצאת בזמן תצא מעל שיטים או אפילו יותר צפונה. ואז צריך לפתוח ב5000 רגל, לקפל רגלים להתיישב על הפרונט ריזרס. ולקוות להגעה בטוחה. ולא לשכוח להסתכל על הגובה. שיהיה איפה לנחות
טאז השד המרחף

oferbar

New member
בפעם האחרונה שאמרנו לו את זה...

הוא נחת בלי גלגלים

e mordi

New member
רצועות קדמיות?

בהנחה שאנחנו עם רוח גב רצועות קדמיות - - - - הגאים - - - - נחיתה בטוחה

e mordi

New member
תיקון לתגובה

בהנחה שאתה עם רוח גב מומלץ להשתמש בהגאים במצב של 30% בלימה רצועות קדמיות .- ..- ...- ....- הגאים .- ....- .........- ...............- .=מרחק - = צנחן

80s girl

New member
מה זאת אומרת?

אם אתה לא מספיק לצאת בזמן אתה יוצא רחוק מידי ? אבל המטוס נע במהירות וכל שניה נוספת מרחיקה אותך מהיעד, אז אתה יוצא מהמטוס למקום שהוא חתיכת מרחק מהמועדון? זה בדיוק מה שאני לא מבינה, איך זה יתכן שכולם אמורים להספיק לצאת מהמטוס אם זה צריך לקחת לפחות דקה עד שכולם יצאו ודקה במהירות של המטוס היא חתיכת מרחק.. הרי כולם אמורים לנחות בסופו של דבר במרחק הליכה מהמשטח נחיתה לא?

oferbar

New member
אמורים

זה העניין. משתדלים להוציא באופן שיהיה קל לטוס בחזרה. צריך לזכור שלמצנחים ספורטיביים יש מבנה של כנף ויש להם מהירות קדמית (להבדיל ממצנחים צבאיים עגולים) אבל קורה שלא מגיעים חזרה למועדון וצריך ללכת או לתפוס טרמפ. זה בדרך כלל יקרה ברוחות חזקות או כאשר ה spot גרוע. הבנו את הנקודה?

OhadNir

New member
איך חוזרים...

לפני שהצנחנים יוצאים הטייס מקטין את מהירות הטיסה לכ-90 קשר (160 קמ"ש בערך), כך שבדקת טיסה הוא עובר מרחק של מייל וחצי (2 וקצת ק"מ). כיוון הטיסה הוא כזה שהצנחן האחרון שיצא יוכל להעזר ברוח כדי לחזור בקלות לשטח הנחיתה. לכן, רק לעתים בודדות קורה שצנחן אינו מצליח לעשות את הדרך חזרה לשטח, וגם אז כל שעליו לעשות הוא לחפש איזור קטן נקי ממכשולים להניח עליו את הרגליים ולקוות שהרכב של המועדון יבוא לקחת אותו או, במקרה ה"גרוע"- ללכת מקס´ ק"מ או שניים חזרה למועדון- NO BIG DEAL... צריך לראות כדי להאמין... שלום.

taz512

New member
הצניחה האחרונה של הקורס

בצניחה האחרונה של הקורס עם ה290 פתחתי במרחק עצבני דרומה מהמועדון. עם רוח חזקה שבאה מכיוון המועדון. בקיצור אני מקפל את עצמי, מתיישב על הפרונט ריזרס, ומנסה להתקדם למועדון. ב700 רגל אני רואה שאני לא זז לשום מקום ואני יורד פחות או יותר בקו ישר למטה. (אני שוקל כלום ושום דבר) ראיתי שמתחתי יש קווי מתח גבוה אז דפקתי ימינה שמאלה ונחתתי פחות או יותר באמצע שום מקום. ואז הייתי צריך לחכות איזה חמש דקות שיבואו לאסוף אותי. דיכאון עצבני
טאז השד הרזה

80s girl

New member
עכשיו שוב לא הבנתי !../images/Emo8.gif

לנחות בשומקום 2 קילומטר מהמועדון? עכשיו זה קצת מפחיד, ידעתי שצריך להיות משהו מפחיד בתחום הזה ;) אז מה שאתם בעצם מסבירים זה שקו הטיסה הוא לאורך 2 קילומטר, ואת המרחק הזה אפשר להתקדם לאחר פתיחת החופה, ואם לא מצליחים אז נוחתים בשום מקום? מה אם אני לא אדע לנווט ואגיע למצריים? ובמידה ונוחתים במקום רחוק, איך הרכב של המועדו יודע את המיקום שלכם? ובאיזה סבירות קורה שצנחנים אכן נוחתים מחוץ לשטח המועדון? משהו כמו כמה פעמים ביום? או שאלה מקרים נדירים ? ( תודה על הסבלנות וההסברים ^_^ )

tomerg

New member
לנחות בשום מקום.

מקרים של צנחנים שנוחתים רחוק אינם נדירים באף מועדון והלואי שזה היה החלק המפחיד... אחד הכללים החשובים שנלמדים בקורס הוא "לאחר פתיחת מצנח לחפש את שטח הנחיתה ושטחי נחיתה חלופיים". יכולת ההגעה לשטח הנחיתה העיקרי תלויה בכמה גורמים: 1. הנקודה בה החליט הטייס להדליק את האור הירוק (מותנה במהירות הרוח וכמות הצנחנים במטוס). 2. סדר היציאה מהמטוס (בד"כ מי שיוצא באמצע סביר שיפתח את המצנח הכי קרוב למטרה). 3. חוזק הרוח בגובה פתיחת המצנח וכיוונה. 4. גודל המצנח. מצנח גדול דואה יותר זמן אבל אינו יכול להתקדם מול הרוח כמו מצנח קטן 5. גודל המטרה. ככל ששטח הנחיתה קטן או מוקף מכשולים(שטח הנחיתה החלופי רחוק יותר)כך יגדל הסיכוי שצנחן שפתח רחוק מהמטרה יעדיף לנחות בשטח החלופי ולא יסתכן ב"אולי אצליח להגיע". בד"כ בתנאים אידאלים כל הצנחנים מגיעים למטרה וגם אם לא, שני המועדונים בארץ התברכו בשטחי נחיתה חלופיים נרחבים ויכולת הצנחה על גבי שטח קצר יחסית(הצנחה במהירות נמוכה). לשאלתך לגבי מצריים תצטרכי לפתוח מאד גבוה בשביל להגיע לשם...

noamk

New member
יצא לי פעם....

לנחות 4 מייל מהמועדון, אבל הנסיבות היו שונות.

tomerg

New member
שטח נחיתה אלטרנטיבי../images/Emo86.gif

כן אבל לא אתה בחרת את שטח הנחיתה האלטרנטיבי...

noamk

New member
שטח הנחיתה

גם הטייס לא. וגם לא המכשירים. ובכלל לא היה אור ירוק.....

הקטנת המהירות תלויה במטוס ובטיס.

יש מטוסים, כמו הססנה 206 בסקיי קלאב בשיטים שיכולים להקטין מהירות ל-60 קשר. (כפול 1.853 בשביל קמ"ש, לא 1.6 כמו במייל יבשתי, זה שרצים אותו...). לא כל טייס אוהב לטוס במהירות איטית, עם צופר אזהרה נגד הזדקרות פועל, וצנחנים התלויים בצידי המטוס אשר משנים את ההתנגדות המופעלת על המטוס ואת מרכז הכובד, דבר שמקשה ומסכן את הטיסה. שלמה זלקין (הטייס בסקיי קלאב שיטים). 207561-055 [email protected]

שלום לך שלמה זלקין הטייס "הגדול"

מה עיניינים?מה קורה עם ה...? אנחנו מחכים.

למעלה