חייבת, חייבת לספר!!

הקיו

New member
חייבת, חייבת לספר!!

אז כך... השבת שהיתי לראשונה בביתי החדש! על חששותיי מה"שבת הראשונה" לא ארחיב, בודאי כבר הבנתם זאת מההודעות הישנות שלי... אבל - ביום שישי בערב היה משבר קטן (וחולף..) נסעתי לארוחת ערב חגיגית אצל אחותי (היא חילונית) שנערכה במיוחד עבורי (כדי לרכך את ה"מכה" ולתת לי הרגשה קצת ביתית וחגיגית, וזה היה מצויין!! בדרך, ראיתי מספר אנשים מבוגרים דתיים, בדרכם לבית הכנסת (בסביבות השעה 18:00, וכמובן הדמעות "זלגו להן מעצמן".... נשמע מוזר, אבל במקום ליהנות מהחופש, מהאוירה וממימוש רצונותיי מצאתי עצמי דומעת וכואבת את הפרידה מהישן, החמים, הטוב והמוכר. פתאום עלו בי מחשבות נוראיות שהנה אבי המבוגר (והחולה) יילך יום אחד לעולמו ואני עלולה כל כך להצטער... אבל, האווירה היתה רגועה ומרגיעה, נהנתי מאוד וסוף סוף גם יכולתי להנות מדבר פשוט וטרויאלי כמו צפיה בתוכניות ליל שישי בטלויזיה, או שיבה הביתה לאחר ארוחה ולא "לעבור שבת" שלימה במקום אחר. בשבת היה נחמד לא פחות, מנוחה רבה בבית.אך הפעם, בשילוב מוזיקה שקטה, טלויזיה, אינטרנט וכו´. אחר הצהריים, זכיתי לביקור של חברים חילוניים מהעבודה, היה נחמד אם כי מוזר במקצת עבורי ואולי אף עבורם. בקיצור, הכל כל כך חדש, קשה, זר ומנוכר. ולא, אינני יכולה לומר שאני מאושרת. ממש לא. עדיין לא. כנראה עליי להתרגל לשינוי באורחות חיי ובעצם להמתין שהשינוי יהפוך לחלק בלתי נפרד ממני... ממנהגי והרגליי. מקווה שהתהליך יהיה קצר יותר. כן, עדיין לא יצאתי מהארון. עדיין לובשת חצאיות. קשה... הקיו

תנאית

New member
הניחום היחיד שלי אלייך לא ממש מעודד

אני יכולה לומר לך שעוד ידרשו הרבה מחשבות הרגשות החלטות ובעיקר זמן עד שתהיי שלמה עם הצעד שעשית, את רק בתחילת הגעגועים , הכל עדיין חדש וזר וקוסם התקופה הרעה ביותר היא אח"כ כשכבר הכל מוכר וכמו כל דבר שגרתי נהפך למשעמם , אז תדעי מה זה להתגעגע אבל בכל זאת יש לי משהוא מעודד- אחרי התקופה הזו , כשתפסק מא,ליה ההתעסקות בדת ובאלוהים וכו, אז יהיה רגע שבו תחליטי כמו בשירה של רונית שחר " מפילה את הספק מהידיים אחרי שהחזקתי בו כל כך חזק" ובכן - כשתפילי את הספק מהידיים ותשמעי בערגה גאווה ואושר את קול צלילו המתנפץ, אז תתחילי לחיות באמת, לבחור באמת , בלי תלות בשום גורם רגשי , שכלי או חינוכי. ותאמיני לי זה שווה את זה ולא האמנתי שאני אי פעם יוכל לומר את הדבר הבא בלי שום ספקות אבל אני אומרת אותו: היתתי חוזרת על הכל, ואף על יותר רע (והיה רע)כדי להגיע להיכן שאני היום וברגעם כאלה נורא מתחשק לי להודות לאלוהים... תנאית מתנצלת על ההשתפכות , ומודה להקיו ששתפה כ"כ יפה , והחזירה אותה אחוזה בזמן... מחזיקה לך אצבעות מאוד!

מטאור38

New member
תנאית ?

מה קורה אחות שלי הכל טוב? מצטרף להודיה לאלוהים ומודיע קהל עם ועדה גם אני הייתי עושה את זה עוד פעם,וטובים השנים מין האחד וכמובן שיפה שעה אחת קודם. נ.ב לא צריך להתנצל על ההשתפכות רק אם הי מוקדמת.

מטאור38

New member
מה קורה איתי?

אצלי הכל בסדר ,ולא חשוב אם לא אמצא תשובה. אצלי הכל בסדר, היום כבר לא מתים מאהבה.(בועז שרעבי)

תנאית

New member
אותך אני אכאב ודאי לאורך כל הדרך...

עדיין בסימן ה
?

מטאור38

New member
לא הערב אני בסימן../images/Emo47.gif

כה
שוקעת ה
עולה.
יפה מיתמיד נכנס ל
ויוצא למצוא
חדשה. (אולי שתים). מי יודע אולי המצא מישהיא נחמדה
והיא תיתן לי
ופתאום לא הרגיש יותר כמו
.

הקיו

New member
תודה...

מקווה רק שהקשיים שעוד נכונים לי (לדברייך) ימשכו מעט זמן כי אני כבר יוצאת מדעתי...

מטאור38

New member
הי קיו

את מרשה לי לקרוא לך Q ? אז קודם אני חייב להתוודות שכל פעם שאני רואה את השם שלך אני ניזכר בשיר "אצלי הכל בסדר השבוע כבר מצאתי לי חדר דירה נחמדה....." אוי איך שאני שונא את השיר הזה , אבל אותך אני אוהב ואני ממש שמח שקפצת לבקר אותנו. וגם אלי פלס שמח כי מההודעה שלך הוא דלה את הפיסת מידע המעניינת ביותר והיא: שאת "גולשת בשבת" .אז אלי תרשום הקיו גולשת בשבת. אז באמת בהצלחה במעונך החדש ומקווה שבפעם הבאה שאראה את השם שלך אזכר בשיר של אריק אינשטין "אבל אני אוהב להיות בבית עם התה והלימון וספרים הישנים..." אני מת על השיר הזה.

הקיו

New member
מטאור

תודה רבה!! גם אני מתעבת את השיר "אצלי הכל בסדר" כי אצלי באמת שום דבר לא בסדר כרגע.... השיר נשמע לי כל כך ציני... בכל אופן, לא נראה לי שאי פעם אגיע למצב של "אוהב להיות בבית עם התה והלימון והספרים הישנים...". למעשה, אני די סובלת עכשיו מכל "עסקי מעבר הדירה" ו"עסקי הדת" המתמוטטין שלי... ורק אם תהית... הקיו היה שמו של עריץ האי בסדרת הטלוויזיה הנוסטלגית (שודרה בסוף שנות ה-70) - "איים אבודים". כך שזה לא ממש Q... אולי high Q..
תודה שוב על דבריך הנחמדים!

תנאית

New member
היי אחר, אתה זוכר? לפני כשנה ...

ביום שישי בערב , ראינו אנשים הולכים עם ילדיהם לבית הכנסת ושאלתי אותך אם אתה לא מקנא בהם, אמרת שלא, אז חשבתי שתה סתם מתכחש כי כך יותר נח, היום אני מבינה...

אחר

New member
האמת היא שלא |אייקון של סניליות|

אני תולה את זה בהסתיידות המתקדמת שלי אבל כשחושבים על זה, זו שאלה שהיה מתאים לך לשאול ותשובה אופיינית שלי. זה לא אומר שאין צביטה בלב לפעמים, ומן ניחוח של געגועים נוסטלגים אל רגעים קטנים ומיוחדים בהוויה החרדית, אך הרגשה כזאת יש לי לפעמים גם כשאני נזכר בטירונות ועוד לא פגשתי בן אדם שפוי שבאמת מתגעגע לטירונות. זה טבעה של נוסטלגיה שהיא מבליטה את הנעימות היפות בעבר, ללא כל פרופורציה לתחושה הכללית באותו זמן.
אגב, תנאית אני עומד בפני לחץ בלתי מתון על מנת לחשוף את זהותך, אך מחזיק מעמד בגבורה

למעלה