...חייבת הקדמה

DUKASIT

New member
...חייבת הקדמה ../images/Emo192.gif

אופן ההכנה שלי הוא ב"עירבון מוגבל". כך אני עושה. אשמח לשמוע הערות מהמומחיות כאן. הגעתי לאופן ההכנה הזה מתוך לימודיי פה בפורום.
כתבתי אותו בצורה מפורטת כי..: כשאני התחלתי לאפות חלות, לא הבנתי מתוך קריאת המתכון (וקראתי הרבה) שצריך לפתוח לעלה. תמיד כתוב "ליצור חלה".
לכולם

DUKASIT

New member
מתכון: חלה לשבת קודש

החומרים: קילו קמח ביצה שקית שימרית/קובית שמרים רבע כוס סוכר חצי כוס שמן מים חמימים ההכנה: - שמים בקערה ענקית את כל החומרים - אני משתמשת בשימרית. - מוסיפים מים חמימים, כמה שלוקח - אצלי בדר"כ עד שתי כוסות - ללוש כרבע שעה בידיים . - להניח שקית ניילון על הבצק, מעל מגבת רטובה והופ למיטה..(מתחת לשמיכה חמה) עד להכפלת הנפח. (בערך שעתיים) - לחלק את הבצק ל-6 כדורים – שוב להתפחה קצרה. - לפתוח כל כדור לעלה מלבני ולגלגל לרולדה. - כל 3 רולדות לקלוע לצמה ולהניח על נייר אפייה – שוב למיטה עד להתפחה יפה וגדולה. - להניח בתחתית התנור תבנית עם מים, להדליק את התנור לחום הגבוהה ביותר. - למרוח ביצה, לפזר שומשום ולהכניס לתנור החם. - להוריד חום ל175 ולאפות עד שמשחים יפה וגם התחתית מוכנה. - לצנן על רשת ולכסות במגבת.

דוכסית תודה חמודה../images/Emo24.gif

אני רואה שאת תלמידה טובה מאוד ואפילו הייתי אומרת מחוננת. גם השכבת לישון את הבצק מתחת לשמיכה (שרת לו נומי
), וגם את תבנית המים בתנור לא שכחת
כל הכבוד לך החלות שלך משו משו

למעלה