חייבת את תמיכתכן

rozi3

New member
חייבת את תמיכתכן

היום חזרנו מהחזרה אז כאמור אנחנו ב IVF שני כששאבו לי 12 ביציות ומתוכן עשו 50% מיקרו ו 50% מבחנה ונקלטו 10 עוברים. היום הודיעו לי שמתוך כל ה 10 עוברים יש רק 3 עוברים בדרגה 2 שהתחלקו ל 7 תאים אחרי 72 שעות (מהמיקרו) וכל השאר בדרגות 3 ו 4 שהתחלקו ל 6 ו 7 תאים והם אינם מתאימים להקפאה. הרופא אמר לי שעובר בדרגה 2 זה מוריד את הסיכויים מ 35% ל 20% הצלחה ולכן הוא החזיר לי 3 עוברים ולא 2. מה אתן אומרות מנסיונכן, האם אכן זה מקטין את הסיכוי? מה זה אומר דרגה 2 האם הם פחות טובים? הם היו כאן הריונות עם נתונים כאלו? ועכשיו כל שנותר לי הוא לחכות 12 יום לבדיקת דם ולתמיכתן הנפלאה כאן באתר... האמת שלא הייתי לחוצה בכלל והפעם גם לא סיפרתי לאף אחד פרט להורים שלי ולאחותי והיום גם לכם (ולבעלי כמובן )וזאות כדי שאם תהיה אכזבה אז זה ישאר בסביבה הקרובה ואני לא אהיה חייבת דין וחשבון לכולם. אבל היום קצת נבהלתי ואני לא יודעת אם יש סיבה שאני אבהל בכלל אז מה אתן אומרות?
 

1דנדוש1

New member
חברה שלי

בהריון מתקדם לאחר שהחזירו לה ב- IVF ראשון שלושה עוברים בדרגה 2. מה גם שאני מכירה עוד בחורה שנאלצה להחזיר שלושה מוקפאים בדרגות מאוד נמוכות וגם היא בהריון מתקדם. כך שישנם סיכויים מאוד טובים שהם כן יקלטו אז תתעודדי.
 
../images/Emo140.gif תאמת שאין לדעתי חוקיות לגבי

החזרת העוברים,שמעתי גם מליוני סיפורים על כאלו שהוחזרו להן עוברים שנראים על הפנים והיום הם ילדים לתפארת מדינת ישראל...
מוחזקות גם ברגליים ומתפללת לבטא פראית
גם אני הפעם לא שיתפתי אף אף אף אחד (חוץ מהבוסית - בגלל העבודה מה לעשות,והבעל כמובן - גם לו יש תפקיד...
) ומסכימה איתך אם חס וחלילה יהיה לי שלילי הרבה יותר קל להתמודד עם זה לבד,בלי להתחיל לענות לטל' ולדבר על השלילי יום שלם.
 

זקיקית

New member
אני עדיין לא בשלב ההפריות, אבי

מחזיקה לך אצבעות איפה שרק אפשר. יאללה, שיעברו כבר 12 הימים, ושנוכל לשמוע בשורות טובות.
 
אני מתייחסת לכל העוברים

כשווים , אני לא מדרגת אותם (למרות שהרופאים כן עושים זאת). מבחינתי כל עובר הוא בעל סיכויים להפוך לתינוק ואני לא מתעסקת בכל מיני ספקולציות וחישובים של דרגות העובר וסיכוייו הסטטיסטיים להקלט , כבר למדתי מהנסיון שלי ושל חברותי(שכבר אמהות או בהריון) שזה חרטה (סלחו לי על הביטוי
). כבר נולדו תינוקות שהתחילו כעובר חלשלוש ולעומת זאת בטאות אפס חוזרות ונשנות כשמחזירים 2 ואפילו 3 מלמיליאינים . ולגבי מתאימים להקפאה .. רק אספר בקצרה שאצלי ב-IVF מס' 2 נותרו לאחר ההחזרה עוד 6 עוברים שלדברי הרופא והמעבדה היו חלשים (דרגות 2-4 , 2-4 תאים) ולא ראויים להקפאה , בגלל עקשנותי הקפיאו אותם לבסוף , אבל עשו טעות מצערת והקפיאו את כל השישה באמפולה אחת (מרוב שזלזלו בטיבם). כשרציתי להחזיר אותם , הפשירו כמובן את כל ה-6 , כל ה-6 שרדו והמשיכו להתחלק ופתאום נראו נפלא ,אבל כמובן שאי אפשר להחזיר 6 , אז החזירו 3 ו-3 נשארו להתאבד בצלחת לצערי
ואני מצטערת על כך עד היום ומאז לא מאמינה למה שאומרים לי על דרגת העוברים וגם לא מוותרת על הקפאה וחלוקה לאמפולות (למרות שמאז לא היתה לי שוב כמות כזאת של עובריםולכן מה שהיה הספיק לאמפולה אחת בלבד).
 

rozi3

New member
אני מודה לכולכן

על התמיכה והעידוד !!! אני מקווה מאוד שכמו שאמרתן אין חשיבות לכך שהעוברים שהחזירו לי הם בדרגה 2 ושאמן אמן יהיה הריון. ודנדוש החדשה שאלה לי אלייך - אותי בכלל לא שאלו אם אני רוצה או לא רוצה להקפיא את העוברים הנותרים, הם פשוט קבעו עובדה ואמרו שהם לא טובים להקפאה. איך בדיוק אני יכולה להתעקש כדי שבכל זאת יקפיאו אותם?
 

צוקה1

New member
רוזי מסכימה עם מה שאמרו לך כאן

ומאחלת לך המון הצלחה .-צוקה
 
את חושבת שהם שאלו אותי

הם קבעו עובדה , רק שאני נודניקית
, כזאת שתמיד שואלת שאלות ומתעקשת . זאת גישה שצריך לאמץ לדעתי ולהיות תמיד עם האצבע על הדופק ולהיות מעורבות בטיפול שאנחנו מקבלות ,להבין מה עושים לנו, ולא לקבל הכל כמובן מאליו , גם רופאים הם בני אדם ויש להם הרבה מטופלות ויכולים לטעות .
 

rozi3

New member
הייתי רוצה לשמוע עוד סיפורים

מעודדים , אם מישהי שמעה , חוותה ורוצה לשתף... החיזוקים שלכן עוזרים לי !
 

סביון1

New member
אני שמעתי פעם על מישהי שהיה לה עובר

בדרגה ממש נמוכה, שהתחלק לשני תאים בקושי ונראה רע גם מכל שאר הבחינות. החזירו לה אותו מתוך רחמים, כדי שלא תרגיש שעברה את הטיפול לשוא. העוברון חגג בת מצוה לפני שנה.
 
למעלה