חייבת את עזרתכן

כוכב76

New member
חייבת את עזרתכן

שלום לכן, כפי שכתבתי לפני כמה ימים. קיבלתי דימום חזק... (שלא היה לי כמותו עד עתה), 8 ימים לאחר החזרה עשיתי בדיקות של פרוגסטרון יצא מאוד נמוך 38.8 ו E2 יצא 104, הרופא נתן לי דחוף כוריגון 2500. ועשיתי היום שוב בדיקה (לאחר יומיים) ויצא פרוגסטרון 37.9 (ירד) ו E2 590 . אני ממש לא מבינה כלום ומה זה אומר רק שפרוגסטרון נמוך זה לא טוב. הרופא אמר לי להעלות את המינון של האנדומטרין (נרות תמיכה) במקום 2 פעמים ביום ל 3 ביום. אני לא יודעת אם זה יעזור, הרופא אומר שזו תופעה מוזרה שיש דימום לאחר 8 ימים מההחזרה, אך הוא אומר לחכות ולעשות בדיקת הריון ביום א'. אני יודעת שכבר אין למה לצפות מאחר וכמות הדימום היתה מאוד חזקה. שאלתי האם זו תופעה ידועה, מה אומר ה E2.אני ממש בורה בנושא והרופא לא כ"כ שש להסביר הוא חסר סבלנות. תודה ויום טוב

רות כהן

New member
לא כ"כ מבינה ולכן אין

לי תשובות לתת לך, אבל שאלה: האם הדימום מלווה בכאבי מחזור?

הפרוגסטרון לא כ"כ נמוך

כבר היו לנו הריונות עם פרוגסטרון כזה. במחשב הקודם היו לי לינקים לטבלאות שמראות שגם פרוגסטרון של 30 זה בסדר לתחילת הריון... אבל טוב שקיבלת תמיכה. ה-E2 פחות רלבנטי כרגע, מה שחשוב זה הפרוגסטרון. מחזיקה לך אצבעות ליום ראשון!

כוכב76

New member
אבל...

תודה על ההיתייחסות, אבל הבעיה היא שיש לי דימום מאוד חזק שלא מפסיק כבר 3 ימים. האם זה גם יתכן?

בולה101

New member
../images/Emo24.gifכוכב

בבדיקות שגם אנ עשיתי ביום ראשון הפרוגסטרון שלי היה 35. וכשהתקשרתי לנצחיה בלחץ אחרי שראיתי את ההודעה שלך היא הרגיעה ואמרה שהכל בסדר. אני כל כך מבינה את הלחץ שלך. מאוד מרתיח אותי שה"פרופסור המהולל שלך" עונה לך בצורה כזו. לא בשביל זה הוא קיבל $ $ $ $ $ - והרבה. ממש חצוף. אני מקווה שלא תצטרכי ושהטיפול הזה בכל זאת יצליח אבל אם לא- אז את הפעם הבאה את עושה בטוח אצל רופא אחר. מקווה שיום ראשון הקרוב יהיה היום המאושר בחיינו. תהיי סבלנית. לא נשאר וד הרבה.

כוכב, עברתי את זה בזמנו. יש כמה

אפשרויות. הראשונה היא שהשתרש יותר מעובר אחד, אבל אחד מהם לא שורד, ואז יכולים להיות דימומים רבים, די חזקים, ועדיין שיהיה הריון (קרה לי בהריון השני. השתרשו 3 עוברים, היו 3 שקי הריון ורק שניים פתחו דופק). האפשרות השניה היא שיש בעיה ברירית. בסבב הראשון של הטיפולים שלי זה לא קרה לי מעולם שהיה דימום כ"כ מוקדם, אלא תמיד יומיים לפני הבטא עד להריון. בסבב השני של הטיפולים, זה קרה בכל מחזור. הרופא שלי לא ידע מה לעשות. הזרקתי כמויות אדירות של פרוגסטרון (גסטון) ובסוף נכנסתי להריון במחזור שקיבלתי בו גם סטרואידים. במחזור הזה לא היה דימום בכלל שבוע אחרי ההחזרה, אבל שלושה ימים לפני הבטא חשבתי שקיבלתי מחזור אבל קיבלתי זוג תאומים במתנה. שווה לשאול את הרופא בנוגע לסטרואידים. שמעתי גם מאחרות שזה עזר להן (למרות שלא הוכח במחקרים באופן חד משמעי שהסטרואידים עוזרים).

למעלה