חיטוביישן לקיץ ...

spoild

New member
חיטוביישן לקיץ ...

עכשיו זה לא קיץ ועדיין לא אביב (או שכן) הקדמה לשאלה- בכל מקרה, צריך להתחיל להתכונן לקראת ימי הקיץ החמים שזופי השמש, ברגע שאני נכנס למשטר קפדני של דיאטה ובו זמנית מתאמן אני חייב להזהר שלא לשרוף רקמת שריר, עד היום בזמן תוכניות הגדילה שלי באימונים הייתי קורע את עצמי ממש עד לכאב, השאלה שלי-, עכשיו שאני רוצה ל"חטב" ולהוריד אחוזי שומן ידוע לי שמספר החזרות יהיה גבוה יותר (15+-), האם החזרה ה 15 צריכה להיות האחרונה שלי מבחינת כוח? שפשוט לא יהיה לי כוח להרים יותר ? ממש כמו באימוני המסה,(נגיד שאני מדבר על הסט המקסימלי שלי אם יש אחד כזה בתוכנית לחיטוב) אני שואל כי מעולם לא ביצעתי תוכנית של חיטוב בצורה רצינית, פעם אחת שניסיתי בערך לפני שנה וחצי ובגלל חוסר ידע ובורות רצינית שילמתי על זה במסת שריר. מי שעונה לי - תודה רבה, מי שלא, לא נורא. בכל מקרה , לילה טוב.

yaronm

New member
אימון חיטוב

דבר ראשוןאין דבר כזה אימון חיטוב. חיטוב זאת אומרת עליה במסת השריר תוך כדי ירידה באחוז שומן אין צורך לעבוד בסטים של 15 חזרות תוכל להמשיך לעבוד בסטים של 6-10 חזרות,במידה ותוריד באחוז שומן (ע"י עבודה אירובית) עדיין תגיע לאותם תוצאות (חיטוב) בקיצור אם אתה רוצה להעלות או לא לשרוף מסת שריר העצה שלי אליך היא להמשיך באימוני כוח ולוסיף קצת יותר אימוני אירוב.

אלי ו.

New member
בגדול אני מסכים למה שכתבו אבל

אימוני סיבולת לא ממש מחטבים. יש כמה סיבות להם בזמן חיטוב: 1) מפתחי גוף מאוד חלשים בזמן דיאטה ופשוט לא יכולים להרים משקלים גבוהים. 2) אי אפשר לגדול או להתחזק בזמן דיאטה, אז זה הזמן לשנות. 3) אימוני סיבולת מטבעם מוציאים יותר אנרגיה מאימוני כח או גדילה. יש ויכוח בכלל כמה כדאי להגיע לכישלון, היה לי מאמן מאוד מנוסה שטען שצריך להגיע לכישלון רק לעתים רחוקות, ויש חבר´ה די רציניים שטוענים שצריך להגיע לכישלון בכל סט עבודה. באופן אישי, אני אוהב ללכת לכישלון בסט העבודה האחרון בתרגיל. דרך אגב, כישלון נקראת החזרה האחרונה אותה אתה יכול לעשות בצורה טכנית נכונה, לא התעותויות מתחת למשקל בכדי להשלים חזרה.

highlander

New member
שאלה בנושא!../images/Emo101.gif../images/Emo41.gif

אהלן אנשים! אני מתחתן בעוד חודשיים וחצי ולכן חייב להוריד משקל. עד לפני כמה שנים הייתי ספורטאי מקצועני במשך רוב חיי וגם עשיתי הרבה חדר כושר. השאלה היא מה עם החלבונים(וכמה) כשאני גם בדיאטה וגם בחדר כושר. ממה השרירים ייזונו ? מחכה לתשובה תודה תודה HIGHLANDER

אלי ו.

New member
גם בדיאטה צריך לאכול מספיק חלבון

בסביבות 1.2 גרם לק"ג יספיקו לרוב האנשים לשמירה על מסת שריר בדיאטה שאינה דלת פחממות מאוד. כמובן שתבחר חלבונים "נקיים" ככל האפשר. ז"א דלי שומן: לדוגמא: טונה במים, חזה עוף, קוטג´ דל שומן, לבן של ביצה, וכו´.

למעלה