חיטה למיניה

אילה 4000

New member
חיטה למיניה

שלום לכולם :) אני חדשה בפורום ושמחתי לגלות את קיומו!
רציתי לשאול לגבי חיטה. מצאתי אינפורמציה בכמה מקומות שלא מומלץ לצרוך חיטה, אך לא הצלחתי להבין - האם זה משום שחיטה מעודדת אסטרוגן?
וגם - האם כל מה שבא ממשפחת החיטה כגון לחם מנבט חיטה, חיטה פריקי, קמח כוסמין (כי הבנתי שכוסמין זה חיטה), בורגול (מלא? אורגני? או שזה לא משנה?)
תודה מראש לכל העונות :)

lim35

New member
חיטה

הי איילה -
יש סברה שלהרבה אנשים יש רגישות לגלוטן, כלומר - הם לא מסוגלים לעכל את החלבון הזה כמו שצריך - ועקב כך נוצרת תגובה דלקתית בגוף.
צריכת חיטה מקושרת להרבה מחלות הנפוצות בחברה המערבית - שמבססת חלק נכבד מהתזונה שלה על חיטה ומוצריה - כמו קרוהן, אלרגיות, בעיות במערכת העיכול ומחלות אוטואימוניות.
גורמים נוספים בחיטה שמקושרים לתופעות הנ"ל הם חומצה פיטית - שכנראה מגבירה את תחושת הכאב בזמן המחזור - והעובדה שחיטה היא דגן מאד מרוסס.
זה ממש על קצה המזלג.

כוסמין הוא לא חיטה אלא סוג אחר של דגן, שבו כמות הגלוטן פחותה ולכן יותר מומלץ לצרוך אותו. גם בשיפון יש פחות גלוטן, אם כי הוא קרוב יותר לחיטה ולכן גם אותו לא הכי מומלץ.
שאר הדברים שציינת - נבט חיטה, פריקי, בורגול, סולת וכו' - הם חיטה לכל דבר ועניין ולכן אם נמנעים מחיטה צריך להפסיק גם איתם.
דגנים אחרים שיכולים להוות תחליף הם שעורה, דוחן, קינואה, אורז וכו'.

אני מציעה לך לעשות ניסוי ולהפסיק לאכול חיטה למשך כמה חודשים (לדעתי, לפחות חצי שנה - פחות מזה לא תרגישי את השינוי) ולראות אם יש שינויים כלשהם בכאבים במחזור, אלרגיות, תפקוד מערכת העיכול וכו'.

בהצלחה!

liats80

New member
לא רק גלוטן

lim35 ענתה לך בפירוט בנוגע לתחליפי החיטה.
אני רוצה להוסיף שלא מדובר רק בגלוטן שבעייתי בחיטה.
לא כ"כ ברור מה, אבל יש משהו בחיטה שגורם לכך שהרבה אנשים וביניהם בנות אנדו רגישים אליה, חושבים שאולי זו אחת החומצות בה אבל זה לא הוכח.
מעבר לזה הרבה בנות עם אנדו סובלות מקנדידה והחיטה מאכילה את הקנדידה יפה.
באופן אישי אני יודעת שתזונה ללא חיטה עוזרת לי מאוד וכשאני שומרת באמת יש הבדל משמעותי.
אצלי ההבדל ניכר מיד תוך שבוע-שבועיים ולא לקח חצי שנה להבחין בו.
כמו lim35 אני מציעה לך פשוט לנסות תזונה ללא חיטה ואולי אפילו כדאי להתחיל מתזונה ללא גלוטן ולראות איך זה משפיע עליך.
למיטב ידיעתי המנעות מחיטה עוזרת לכ80 אחוזים מהאנדואיות שסובלות מכאבי בטן ונפיחויות (כך לפי אחד הספרים שקראתי, לא בדקתי את זה לעומק).
בקיצר - שווה לנסות ולפי ההרגשה תחליטי מה הלאה.
בהצלחה!
ליאת.

למעלה