חיזור

Hastelloy

New member
אירופאית, לא סתם "בהירת עור" כמו יפנית מכוערת

או איזה מרוקאית אחת...

אסרטיבית או לא - היא כ"כ עילגת שזה מבהיל...

אם היא בכלל אמיתית - אני תוהה אם היא כזאת עילגת גם בביצועים שלה...
אבל הבנות כאן מצאו שידוך - אז אני לא הולכת להרוס אותו

Berethor

New member
תפסיקו לקנאות בבת הזוג המושלמת

היא כל כך טובה שהחלטת לנסות להתארגן להפיל אותה ביחד אבל זה לא יעזור, היא תמיד תנצח..

redredhead

New member
לא הבנתי רגע

ואולי העצבים עלו לי מהר מדי, למה אתה חושב שבהכרח האישה היא זו שזקוקה לגבר?
לא יכול להיות שאולי שאנשים בוחרים בחיי זוגיות בגלל שהם פשוט רוצים לחלוק את החיים עם מישהו אהוב? הכל חייב להיות אינטרסנטי ומגעיל?

אתה שואל כמה שאלות שונות.

א'-למה הגבר מחזר?

התשובה, כמו ברוב היצורים בטבע, היא שהזכר משקיע (מפסיד) הרבה פחות בפעולת הרביה. הנקבה היא זאת שבהריון, וזו שיולדת, וזו שמניקה, וכל זה עתיר סיכונים והשקעת אנרגיה. לכן הזכר, שמשקיע הרבה פחות, צריך להוכיח את עצמו כדי שהנקבה תבחר בו לכל ההרפתקאה הזו. נכון שהיום זה כבר שונה כי לא כל סקס נגמר בתינוק, אבל צורת ההתנהגות והדפוסים המיניים של בחירת בנזוג מאד התקבעו על האסטרטגיה הזו של בחירת/ברירת בניזוג.

ב'. הגבר זקוק לאישה? בעבר גבר היה זקוק לאישה. מעמד הגבר כנשוי וכאב לילדים היה הרבה יותר חשוב גבר מאשר לאישה. היום זה התהפך, ודווקא הנשים הן אלה שרוצות להתחתן וללדת, והגברים לא ממהרים להכנס לזה (להעמקה בסוגיה ממליצה על כתביה של הסוציולוגית אווה אילוז) אם אתה מדבר רק על סקס, ובכן, בעניין הזה אתה צודק. וזה מתקשר לתשובה הראשונה.

ג'. מדוע הגבר הוא זה שקונה, מפרנס וכו'-גישה של עולם פטריכארכלי לדעתי, כנראה משולבת בעניין מסעיף א'.

ד'. צריך לזכור עוד משהו בסיסי-הביקוש לסקס בקרב גברים, תמיד יהיה גבוה יותר מאשר אצל נשים (גברםי יותר ירצו סקס מאשר נשים). שוק היצע וביקוש כזה לא מאוזן, תמיד יצור עיוותים. ולמה המצב כ"כ לא מאוזן? כנראה, שוב, השקעה רביתית שונה אצל הזכר לעומת הנקבה (סעיף א').

Tangirl

New member
גברים תמיד יירצו סקס יותר מנשים?

התמיד הזה ייפסק כשיפסיקו לטפטף לנו מהרגע שאנחנו נולדות שאנחנו לא באמת רוצות סקס ושסקס הוא או מתנה בשביל הגבר או אמצעי להביא ילדים (שהרי כולנו כל- כך רוצות ילדים כי זה הטבע שלנו ואנחנו רוצות ילדים הרבה יותר משאנחנו רוצות להיות מסופקות מינית ולא רק מינית ובלה בלה בלה), אבל שגבר רוצה סקס כי הוא גבר גבר ושאם הוא לא רוצה סקס בכל רגע נתון, כנראה יש לו בעיה וכו וכו.

אגב, בחברות המעטות בימינו שבהן אין אפליה תעסוקתית בין גברים ונשים ונשים לא תלויות כלכלית בגבר (והיום בטחון בא לידי ביטוי בעיקר בפן הכלכלי), אפשר לראות שנשים וגברים לא בוחרים בני זוג על-פי הקריטריונים שבעבר ואני מניחה שזה בא לידי ביטוי גם בכל התפקידים החבתיים בנוגע לחיזור (זה מתייחס לסעיף א' שלך, שבעקרון אני חושבת שהוא נכון לחברות לא שיוויוניות, כלומר הרוב).

קטניפ

New member
היא דברה על ביקוש ולא על חשק

ובואי נודה על האמת - לאישה קל יותר להשיג סקס מאשר לגבר ולכן הביקוש מן הצד הגברי גבוה יותר

Tangirl

New member
היא תרגמה את הביקוש

ל'גבר תמיד ירצה יותר סקס', אבל יכול להיות שלא הבנתי את כוונת המשוררת

ואני לא אסכים איתך פעמיים, או יותר נכון פעם וחצי.
במצב החברתי שבו, כמו שתיארתי, מלמדים אשה שסקס זה רע והוא יכול להיות טוב רק ככלי תמרון, אז נכון שלגברים קשה יותר להשיג סקס כי כולן סוגרות רגליים. אם זה ישתנה, אני מאמינה שגם יחס ה"כוחות" הזה ישתנה.

והפעם השניה- ממש לא לכל אשה קל להשיג סקס, אפילו אולי הייתי אומרת שלרוב לא. כי אשה צריכה הרבה יותר בטחון עצמי כדי להחליט שהיא רוצה סקס בעוד שגבר, גם אם הוא קצת חסר בטחון ולא בטוח איך להשיג את זה, עדיין כל חייו מטפטפים לו על זה שגבר צריך לכבוש אשה ובאיזשהו מקום הוא תמיד נחשף לכלים של איך לעשות את זה.
יכול להיות שלא הצלחתי להסביר את עצמי, אבל הסבר יותר רציני דורש יותר מדי חפירה..

גבר צריך להשקיע

כל כך הרבה אנרגיה בלמצוא סקס (אלא אם כן הוא נורא עשיר או מפורסם).
אשה יכולה לשבת לבד בבר או לפרסם תמונה של הכתף שלה באיזה פורום ומיד מקבלת טונות של הצעות.
אני מכירה את הקושי הזה מהתקופה שאני ובן זוגי ניסינו לעשות דברים בנפרד. הוא היה צריך להשקיע המון מאמצים והיה מתוסכל נורא ואני רק הייתי צריכה לומר ״כן״ לאחת מההצעות שקיבלתי.

Tangirl

New member
ועדיין

אני, עד לפני כמה שנים, לא ידעתי כמה קל לי להשיג סקס אם אני רוצה אותו, ולכן ההצעות גם לא נפלו עלי.
ואני אומרת שזה קשור לא רק להתפתחות האישית שלי אלא גם לאופן שבו התחנכתי כאשה. ואני מניחה שיש הרבה מאוד נשים כמוני.

וזה אגב משפיע גם על ההציע של הגבר, כי אם אני (ורבות כמוני) "לא יודעת" איך זה עובד, אני לא מהווה חלק מההצע הזה.

אני אגיד את זה אחרת (מן הסתם בצורה פשטנית ביותר).
נניח שמתוך כל הנשים בעולם, רק 10 יודעות את סוד מציאת הסקס.
למצב כזה יש כמובן השלכה על הגברים- הם נמצאים בתחרות מאוד קשה ולכן יהיה להם מאוד קשה להשיג סקס והם יצטרכו להשקיע המון אנרגיה כדי לזכות באחת מהעשר.
וזה לא סותר את הטענה שלי שרוב הנשים (כולן חוץ מהעשר) מתקשות להשיג סקס, על אף שבטח לפחות חלקן מאוד רוצות..

Berethor

New member
כל עוד הן מספיק אטרקטיביות אכן יותר קל להן

למרות שיש לזה גם מחיר, כי נשים כאלה בדרך כלל לא ירצו לקשר רציני אבל מי שמתאים לה סטוצים וחשוב לה רק שיהיה סקס ולא קשר רציני אז זה לא אמור להפריע לה וכן לא יהיה לה הרבה בעיה להשיג כאלה. כמה שידוע לי זה הרבה יותר מ10 אבל בהחלט יש פחות נשים מאשר גברים שבקטע של סקס בלי מחויבות וכו. מה שכן את צודקת בכך שלנשים יותר קשה להשיג סקס מתור "הגבלה עצמית" יותר מאשר הן לא יכולות, הכי חשובה בהן זה הרצון בקשר רציני ולא רק סקס. אבל זה דבר שהוא לגיטימי לחלוטין.

Berethor

New member
בהרבה מהמקרים זה אכן ככה

אם כי יש גם גברים בררנים או נשים לא בררניות.

על התיקון-אכן התכוונתי לממוצע

זה הממוצע שקובע את "חוקי השוק" בסקס.

ברור שחוקי השוק לא נכונים לא/נשים אטרקטיביים או לא אטרקטיביים באופן חריג, אלא לא/נשים ממוצעים.

למעלה