חיזוק חגורת בטן

jgut

New member
חיזוק חגורת בטן

אותי חינכו שאת חגורת הבטן מחזקים דבר אחרון לפני שעולים על הסוס. גם אז מחזקים בהדרגה ולא בבת אחת, גם לא חזק מידי.
כשיורדים מהסוס - הדבר הראשון שאני עושה, זה לשחרר את חגורת הבטן.
לימדו אותי שכשלא רוכבים החגורה צריכה להיות במצב כזה שהיא מספיק משוחררת כדי לא להפעיל כל לחץ על בטן הסוס. מצד שני היא לא צריכה להיות רפויה מידי, כדי שאם הסוס נניח יתנער, האוכף לא יפול באופן מידי.

בשנים האחרונות, ראיתי בחוות השונות אנשים שמהדקים את החגורה חזק עוד בעמדת איכוף. לפעמים אפילו לפני ששמו מגנים.
ראיתי מדריכים שלא משחררים בכלל את חגורת הבטן בין השיעור. גם אם לסוס יש שעה שבה הוא ממתין לשיעור הבא. לי זה מאוד מפריע. זה ניראה לי כמשהו שגורם חוסר נוחות והפרעות התנהגות אצל הסוסים. אני חייבת לציין שכמעט כל מי שראיתי שנוהג כך, הם יוצאי קורס מדריכים מסויים או תלמידים שלהם.

מה נהוג אצלכם?
האם ניראה לכם שאני מגזימה בכך שזה מפריע לי?

fliperit

New member
אני כמוך.

אני בחיים לא מחזקת בעמדת קשירה או בתא, אלא מיד לפני שאני עולה. כמובן שבסוף רכיבה דבר ראשון אני משחררת חגורת בטן.
מאוד מרגיז אותי אם יש סוס שאני חולקת עם מדריך, וכשאני לוקחת את הסוס מהתא אני מגלה שלא שיחררו לו את הרצועה. זה נראה לי אכפתיות בסיסית כלפי הסוסים.

hanyou12

New member
אני

לומדת בפרדס חנה ואצלנו מלמדים כמו שאת רגילה - מחזקים רק בתוך המנאז', ממש לפני העלייה אחרי שכל הציוד כבר הושם על הסוס והותאם לו, ומשחררים מיד עם תום השיעור. יש את המחפפים שמשחררים אחרי שהם עולים לאורווה, ויש את ה"מהדרין" כמוני שמיד עם הירידה בתוך המנאז'.
אני מוסיפה תמיד גם ניגוב זיעה עם הכפפה מהפנים של הסוסה כי אני חושבת שזה מונע התנהגות לא רצויה של התחככחות בדברים. אחרי הכל הם לא עושים את זה סתם, הם עושים את זה כי מגרד להם...

כמובן שהשחרור הוא עד כדי כך שהסוס יכול "להתנפח" וזה יהיה צמוד (אך לא לוחץ).

giri

New member
אצלי

אני מתחילה לסגור את החגורה בעמדת האיכוף, ועושה את זה בהדרגה.
ההידוק הסופי הוא במגרש, ושחרור - לפעמים בזמן הקירור ולפעמים אחרי הירידה.
אני הייתי מורידה ציוד לסוס שיש לו שעה בין שיעורים, אבל קל לי לדבר בלי אילוצים של חווה עמוסה. בוודאי שצריך לשחרר לו את חגורת הבטן.

hanyou12

New member
ככה זה באוכפי אינגליש נכון?

החיזוק ההדרגתי... בווסטרן אני לא מכירה את זה. פשוט מושכים לאט לאט עד שמתהדק...

giri

New member
האמת שאני לא סגורה איך סוגרים אוכפי ווסטרן

אבל כן, יש לך חורים בחיבור של רצועת הבטן, ואני מתחילה בלמקם את האוכף ולסגור כך שהוא רפוי לגמרי, ואז מהדקת חור, מניחה (למשל הולכת לשים קסדה) מהדקת עוד חור, נותנת לו רגע, מהדקת עוד חור. במגרש אני מהדקת את החור האחרון ואז מותחת לו את הרגל קדימה, זה עוזר למקם את האוכף ונותן לי הערכה טובה יותר אם מהודק כמו שצריך.

אפרופו הידוק, היה לי פעם מאמן ציניקן ששאלתי אותו איך אני יודעת אם הידקתי מספיק את חגורת הבטן, והוא אמר: "אם את חוטפת ארכובה בפרצוף כשאת עולה, כנראה שלא"

hanyou12

New member
חהחהחה! בדיחות של אינגליש!

בווסטרן זה לא קורה, את פשוט לא מצליחה לעלות כי האוכף מחליק איתך ואת נופלת על ה...

לסגור אוכף של ווסטרן זה קלי קלות, פשוט יש כמה ליפופים. כשהייתי קטנה ורק התחלתי לרכוב לימדו אותי לעשות את זה והמדריך שלנו אז הכריח אותנו לדעת את זה פרפקט ככה שגם בעיניים סגורות נוכל לסגור מההתחלה ועד הסוף כולל הליפופים. זה ממש לא מסובך אבל לילד קטן זה יכול להיות קצת גדול על הידיים...

jgut

New member
אוכף ווסטרן שיושב טוב

לא אמור להחליק כשעולים עליו, גם כשהחגורה לא מהודקת עד הסוף.
אני רוכבת ווסטרן וגם אני לא מהדקת את החגורה בבת אחת, אלא בשלבים.
זה אחד הדברים ששינו אצלי כשעשיתי את הקורס מדריכים. לפניכן הייתי מהדקת בבת אחת וחזק. המאמן בקורס הסביר לי שזה גורם אי נוחות לסוסים ושעדיף להימנע מכך.

hanyou12

New member
סתם בדיחה

אני בטוחה שגם אוכפי אינגליש טובים לא מכניסים לאנשים ארכובות בפרצוף

אבל רגע של רצינות:
לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לרכוב כן ראיתי מקרה שבו האוכף החליק. הרוכב היה כבד משקל (ברמת האוביסיטי), והמדריך לא הקפיד ושמר שהילד חיזק את החגורה. הוא סמך על הילד שיזכור והילד לא זכר. ואז הילד שם את הרגל בארכובה, וכשהוא ניסה לתת את התנופה ולעלות למעלה, במקום זה מה שקרה זה שהאוכף הסתובב הצידה והילד נחת על הרגליים בחזרה.
שוב, הילד היה כבד משקל מאוד והוא נתן תנופה, אני בטוחה שאחרת זה לא היה קורה.

מאחר ואין לי הרבה כוח בידיים אני לא באמת יכולה לחזק חגורת בטן של ווסטרן בבת אחת, אני עושה את זה בצעדים קטנים גם כן

giri

New member
עוד סיבה לא לעלות מהקרקע

זה וההטיה המיותרת של המשקל לצד אחד.
אני בעד עליה ממדרגה (mounting block) ולשמחתי, בניגוד לבארץ, פה זה הסטנדרט.

giri

New member
שניהם

אני לא חושבת שסוסי ווסטרן יותר נהנים מהטלת משקל לצד אחד...
העניין הוא שבארץ נתקלתי בכמה מקומות (דווקא לא בחווה שבה הייתי בשנים האחרונות) שבהם לעלות משרפרף נחשב לפחיתות כבוד, ואנשים ליגלגו על מי שעשה כך. לעומת זאת לקפוץ על הסוס בלי אפילו לשים את הרגל בארכובה (אפרופו חאפרים) היה מין אגרופים-על-החזה. אני ראיתי פעם אחת מישהו עולה ככה על הסוס שלי, היית צריכה לראות את הפרצוף של הסוס כשגבר מבוגר (גם אם רזה) פשוט קפץ עליו בהפתעה מהצד. מבסוט הוא לא היה.

hanyou12

New member
מעניין

זה באמת לא משהו נפוץ בארץ, שעולים משרפרף. אפילו לי הביאו שרפרף רק כשנתנו לי את דוטי שנחשבת לסוסה גבוהה יחסית לקווטר.
אני בטוחה שסוס שלא רגיל לזה לא יהנה בכלל
אמרת לבחור משהו? אם מישהו היה עושה לסוס (ההיפותטי שלי בינתיים), משהו שלא היה מוצא חן בעיני הייתי משתגעת...

הורסמאן

New member
בשביל לסבר את האוזן

או העין.
על סוסי מרוץ לא עולים בלי Legup עזרה מהקרקע, ואם אין (נדיר) אז בקפיצה, רצוי ממדרגה. בשום מצב לא נמצאים עם רגל בארכובה כשהרגל השניה לא נמצאת בצד השני של האוכף. לא בעליה ולא בירידה.
לגבי אנשי מרוצים שלא מכירים ענפים אחרים (יש גם כאלה) מי שעולה או יורד עם רגל בארכובה נחשב ל"חפאר".

giri

New member

טוב, מצד אחד למדתי משהו חדש,
מצד שני מהמעט שראיתי ממרוצים זה באמת תמיד עם לג אפ או מדרגה.
אורך הארכובות ומיקומן על אוכף מירוצים לא נראה לי מתאים לעליה עם ארכובה. לא הגיוני ולא בטיחותי.

jgut

New member
בזמנו הייתי עולה בעזרת שרפרף

בקורס המאמן אמר לי לעלות משרפרף כי זה לא נעים לסוס מהטלת המשקל.
ואז הגעתי למבחנים. אחת הביקורות שקיבלתי, היתה שאני צריכה לעלות מהקרקע כי אחרת התלמידים לא יכבדו אותי.
זה די עיצבן אותי, במיוחד שזה היה רגע לפני מבחן חשוב ואני הייתי מאוד לחוצה.

בנתיים אני עולה או משרפרף או מהקרקע בהתאם לנסיבות. כרגע זה לא נורא כי שני הסוסים שלי נמוכים.

אגב קפיצות על סוס וחאפרים - באחת החוות שהייתי בהן, אחד החבר'ה רצה להשוויץ איך הוא קופץ על הסוסה כשהיא בלי אוכף במרעה. הוא נחת לה על הישבן וזה גרר מצידה סידרה של באקים. תוך כדי הוא התעופף מהישבן שלה לצוואר וחזרה. בסוף הוא נחת באמצע הגב ואמר לי "ככה עולים על סוס!". בינינו ? לדעתי בועד הורים הוא כבר לא יהיה

giri

New member

הסייפא משעשעת, אבל אני בטוחה שלסוסה זה לא היה נעים במיוחד...

למעלה