חיזוי עתידות!

חיזוי עתידות!

רבים מאיתנו חולמים על סיום הסכסוך עם הפלסטינאים, מי דרך "דו קיום" ומי דרך טרנספר (של אחד הצדדים, היהודי או הפלסטינאי...) אבל מעולם לא יצא לי לשמוע "מה יהיה אחרי זה?" הסכסוך עם הפלסטינאים תופס כיום את את מירב התודעה הציבורית,(רוב)האנשים מגדירים את עצמם כ"שמלאנים" או "ימנים" לפי הדרך שטובה ביותר לדעתם, שתביא לסיום הסכסוך. הרי רוב האנשים לא שוקעים באידיאולוגיות הפוליטיות שעומדות מאחורי ה"ימין" וה"שמאל". באתי להעלות נושא לדיון: מה יקרה עם סיום הסכסוך? מה יקרה לשמאל ולימין בארץ? במה תתרכז התודעה הציבורית? תזה אחת ששמעתי מאדם שאני מאוד מעריך את הבנתו במדינה/דעות/פוליטיקה (אבא שלי) טוען שבסופו של דבר יתפרקו השמאל (שדרך אגב, לפי יאיר לפיד לא קיים כרגע) והימין (שגם הוא לא ממש קיים, אם תשאלו אותי) ועיקר המחלוקות הציבורית (הרי חייבת להיות מחלוקת ציבורית. יהודים לא יכולים להסכים בינהם על שום דבר) תתמקד בנושא דת ומדינה, ז"א שהחלוקה בין המפלגות תהיה דרך היחס שלהן לדת או לחילוניות. אני באופן אישי דוחה את התזה הזאת (אולי כי אני לא רוצה מחלוקת כזו, לפי דעתי זה יהיה נורא ואיום) ומקווה שעיקר המחלוקת הציבורית תתמקד דווקא בנושא הכלכלה (לפי זה שמאל וימין יחזרו להיות סוצאיליסטיות/קפיטליסטיות) רציתי לשאול, מה דעתכם? איזה נושא (נושא כל שהוא, לא חייב להיות אחד מהנושאים שהזכרתי) הוא זה שיעמוד במרכז תושמת הלב, לפיו יקומו ויפלו מפלגות וראשי ממשלה? נושא שני שרציתי להעלות, והוא קשור מאוד לנושא הקודם, הוא איזה נושא לדעתכם ראוי שיעלה? ז"א, מה הוא הנושא ש*אתם* תדחפו להעלות? אני יודע שנוער מרצ עוסקים בנושאים רבים במקביל (איכות הסביבה, אלימות, סוציאליזם, חינוך, חופש דת וכו´) אבל מה הוא הנושא החשוב ביותר?(אחרי סיום הסכסוך עם הפלסטינאים) אני אישית מעדיף את נושא החינוך על פני כל הנושאים האחרים, לדעתי החינוך הוא המקור להמון צרות צרורות שיש במדינה הזו, החל מאלימות (שכוללת בתוכה גם אונס) וכלה באיכות הסביבה (ומי שהיה בבית הספר בזמן האחרון רואה עד כמה לתלמידים איכפת...) הכל מתחיל בחינוך, ולכן יש לטפל בנושא זה קודם (נקיטת צעדים וכו´) ולדחוף אותו לתודעה של הציבור...

יהיו עוד כמה דברים..

בתחום המדיני יש גם את נושא הגולן (שבו, דרך אגב, אני מחזיק יותר בדעה הימנית). ובטח ימצאו עוד כמה דברים... (אני לא רומז לשמאל או לימין, המדינה ככלל תמצא משהו להתווכח עליו..) לפי דעתי יהיה חשוב להתמקד בתחום הכלכלי ולפעול לביסוסה של ישראל כמדינה סוציאל-דמוקרטית.

okok4

New member
דבר ראשון

הפרדת דת ממדינה. הכי חשוב! אין הבדל בין משטר יהודי חרדי לשלטון הטליבן. בשניהם אמות המדיה אינן נקבעות ע"פ פרמטרים רלוונטים לתקופה, אלא ע"פ ספרים בעלי יסודות אתיולוגיים ופרימיטביים. הדת היהודית - ודרך יישומה בחיים האזרחיים - חייבת לשנות מתכונת. חוץ מזה כמובן שיש להעלות לסדר היום נושאים כמו איכות סביבה, חינוך, זכויות אדם וכו´. אבל כמו שאומרים, שכנגיע לגשר... (והוא רחוק, רחוק מאוד)

aaa123

Member
יש הבדל בין שלטון הטליבן למשטר

יהודי חרדי. בשלטון הטליבן למשל עוקרים למישהיא שצבעה ציפורן את הציפורן. משטר יהודי חרדי לא יעשה דברים כאלו. אפשר להתנגד למשטר יהודי חרדי(וכחילוני כמובן שאני מתנגד) בלי הההשואה הלא מבוססת לשלטון הטליבן.

שלטון

הטאליבן ושלטון חרדי הם דברים שונים לגמרי, אני מנסה לסייע לaaa123 תראה... אני מתנגד מאוד לדרך החרדית, בהרבה דברים... אבל אני מתנגד גם לצורה בה מנסים לצייר אותם, כאילו שלטון שלהם יהיה כמו שלטון שיש באירן... זה ממש ממש לא נכון... היהדות היא לא כמו האיסלם, ונכון שבשלטון היפוטתי שכזה (שלא יתרחש לעולם, אני מקווה) יהיו כל מיני דברים לא נחמדים, אבל לא עד כדי כך גרוע כמו שאתה מדמיין... יש שם אנשים פתוחים נאורים ומתקדמים מאוד, אפשר להיות חרדי ומתקדם יפה מאוד... אז נכון שהם מגבילים את חופש המחשבה (בדברים מסויימים) ואת חופש הפרט וכו´ ומעודדים אחידות... ובגלל זה אני מאוד מאוד מתנגד להם כל הזמן (אני ידוע כמתנגד החרדים הכי גדול בסניף בנ"ע ק"ש...), אבל עדיין, התיאורים שלכם על שלטון החרדים מזוועים וממש מוקצנים! גם אם ישלטו פה חרדים, זה לא אומר שכולם יצתרכו ללבוש שחור, או להתפלל או משהו כזה... אני לא חושב שגם בשלטון כזה יוציאו אותך להורג אם חיללת שבת (בבית שלך) וכו´... אנשים מייצרים תיאורים מפחידים של חברה תת-רמה שבה כולם חיים בעוני, ואין שום טכנולוגיה, אין מטוסים יש אנשים שלא יודעים לחשוב וכל היום רק מתפללים... זה ממש לא נכון... יש אנשים חרדים מתקדמים ממש... ונכון שהיא לא תהיה דמוקרטיה (דמוקרטיה מהסוג שמקובל היום בעולם הכוונה) והיא תהיה לא ממש טובה, אבל עדיין... היא תקדים את הטאליבן בשנות אור, היא הרבה יותר מוסרית...

aaa123

Member
שלטון הטליבן יותר אכזרי משלטון

חרדי. עקירת ציפורניים לנשים היא דבר יותר אכזרי ממה שהחרדים רוצים לעשות. החרדים גם רוצים להגביל את חופש הפרט אבל אני לא מאמין שהם רוצים לכפות את החוקים שלהם בדרך כל כך אכזרית כמו שהטליבן עושים. עקירת ציפורניים היא רק דוגמה אחת,ויש עוד הרבה דוגמאות אחרות לפגיעה בזכויות הנשים בגלל שלטון הטליבן. שלטון חרדי גם יפגע בזכויות הנשים אבל פחות מהטליבן.

okok4

New member
תבינו, בשיא התמימות,

בלי שמץ של סארקזם או ציניות או הקצנה, אני ממש, אבל ממש לא רואה הבדל בין מדינת ההלכה שלצערי יש סיכוי שתקום בישראל לבין מה שקורה קיום באיראן. הרב עובדיה יוסף המתועב מכל נראה בעייני בדיוק, אבל בדיוק, כמו חמנאיי (המנהיג בעל הסמכות הדתית העליונה של איראן, למי שלא יודע). שום דבר טוב לא צומח מש"ס וגם אף פעם לא יצמח, רק עוני, נחשלות ובורות. וכאמור, הם מתרבים ומתרבים, ואנו החילונים ממשכים לממן את אוכלי החינם הפרזיטים האלה, שרק לומדים איך לנצל אותנו יותר ויותר, לסחוט עד תום, ובמקביל יוצאים כנגד המוסדות שמצליחים לשמור על מעט מין השפיות במדינה (בית המשפט העליון, פרקליטות המדינה וכו´). לצערי אולי כבר מאוחר מידי, הריסון נראה מופרך ובלתי ריאלי. כמה עצוב ככה נכון. מה יהיה? אולי כאשר יגמר המאבק על השלום המיוחל נגלה שהפסדנו במאבק על עתיד המדינה? נקווה שלא. הלוואי שלא.

קיז

New member
זאת ממש לא בעיה

אני לא ממש הבנתי את השאלה. האם אתה חושב שאין אף בעיה בארץ חוץ מהבעיה עם הערבים? יש מספיק. חוץ מהחילוק בין ימין לשמאל יש עוד הרבה שסעים, כמו עולים חדשים וותיקים, מזרחיים ואשכנזים דתיים וחילוניים. לסגור את הפער בין קצוות הציבור, שבו יש מובטלים נתמכי סעד בצד אחד, ומנהלי בנק עם משכורת של מיליון שקל בשנה הוא הדבר הראשון שצריך לטפל בו.

holy_sheep

New member
קודם כל- אחל´ה הודעה!

דבר שני, ברגע שיהיה כאןקצת שקט אני באמת חושבת שכלכלה הוא אחד הנושאים שנעסוק בו. צמצום פערים בחברה: סכר מינימום, "מס עשירים" (יש משהו כזה!), דיור ציבורי, השקעה בשכונות פיתוח וכו´. הכלכלה הוא נושא שמתקשר לחינוך באופן ישיר. אם למשפחה אין כסף=> אין להם כסף לשלוח את ילד לבי"ס=> הילד לא רוכז השכלה=> לא יכול להסתדר בעולם הרחב כאיש מצליח=> חוזר הניגון. נושא הכלכלה יכו ללעסוק גם בנושאים משניים כגון: בריאות, רווחה וסעד, סל תרבות וכו´. אני חושבת שככל שנצליח להעלות את רמת החיים- נוכל לנהל דיונים יותר רציניים- החל מהשכלה ועד לפוליטיקה. אנשים מבוססים חושבים על דברים אחרים חוץ ממה שיהיה על השולחן בערב... חינוך הוא אכן הדבר הבא שיבוא- אבל שוב- אני חושבת שהוא משתכלל בראשון. החנוך יכלול בתוכו- תוכן לימודי, כסף , חוק לימוד חובה ויום לימודים ארוך (אם כל התלמידים נגד זה- למה לכפות???). בכל אופן, זוהי דעתי ואתם מוזמנים לחלוק עליה. בנוזף אני רוצה לציין, שאיכ"ס וכל הקטע ע םהכבישים והבע"ח זה משהו שצריך להיות על סדר היום- אבל נמוך באלפי מונים מאשר רווחה, סעד, בריאות וחינוך! כבשה ירושלמית גילה זאת לא התנחלות!!!

אני חושב שזה די מעגל קסמים

ככל שיש חינוך ברמה גבוהה יותר =>יותר השכלה => עבודה טובה => רמה אישית גבוהה יותר + כסף רב יותר => חינוך ברמה גבוהה יותר (לילדים) וחוזר חלילה... ואפשר להתחיל את המעגל מאיזה שלב שרוצים... אם בכסף אם בהשכלה. תראי, המצב הכלכלי של המשפחות של ההורים של ההורים שלי לא היה משהו (הם הגיעו לארץ ועבדו בתור פועלי בניין בשכר של גרושים), אבל מצבם הכלכלי של ההורים שלי הוא טוב למדי עכשיו, ואני יודע שזה בזכות ההשכלה ורמת החינוך הגבוהה שהם קיבלו. אמא שלי לדוגמא למדה בפנמיה ברמה גובהה מאוד וההורים שלה לא היו צריכים לשלם דבר לא אוכל ולא מגורים וכו´ - למרות שהם היו ברמה גבוהה מאוד כיוון שזו הייתה פנמיה שנתמכה ע"י הממשלה... התוצאה הייתה שאנשים ממשפחות לאו דווקא מרובות יכולת למדו ברמה גבוהה ולא תלויה בכסף של ההורים שלהם והיום הם מרוויחים כמו שצריך וגם עוזרים למדינה (יצאו משם אנשי עסקים, דוקטורים, מנהלי חברות וכו´) לכן, קודם כל! השכלה ברמה גבוהה שלא תלויה ביכולת כלכלית =>ילד משכיל => עבודה טובה לילד => כסף שעוזר לו ולמדינה (מיסים, השקעות, פיתוחים, בניה וכו´) => יותר כסף (מיסים!) לשלוח עוד ילדים למערכת חינוך כזו => עוד ילדים משכילים... וכו´ וכו´

למעלה