חיות!

חיות! ../images/Emo205.gif

מה היחס שלכם בנוגע לגידול בעלי חיים? אתם מגדלים בעל חיים כלשהו? אם לא, הייתם רוצים אחד? יש לכם סיפור שקשור לחיה שלכם? או סתם לאיזו חיה שפעם היה לכם תאקל איתה? (הבהרה - נהגים ישראלים אכן נכללים בקטגורית החיות, אך לא נדון בהם בשלב זה
)

סנטה

New member
סיפורה של שיבולת...חתולת בית ../images/Emo54.gif

מעולם לא גידלנו בבית בעלי חיים...עד לפני 4 שנים. שאבא שלי מצא חתולת רחוב והביא אותה הבייתה...קראנו לה שיבולת (עזבו,זה סיפור בפני עצמו) והיא הייתה חיה בבית,אוכלת פריקלס או איך שלא קוראים למזון חתולים הזה והיינו מגדלים אותה באהבה... עד ש...יום אחד היא פשוט הייתה מתנהגת כמו תינוקת,ובשלב הזה ההורים שלי הרגישו שאחרי גידול 3 ילדים שהגיעו לגיל בגרות הן ממש לא רוצים לטפל בתינוקת...היא הייתה צורחת,שורטת,בוכה באמצע הלילה בקיצור - אמא שלי מאז לא מכניסה אותה הבייתה אבל היא נמצאת בגינה ולפעמים מתגנבת. אבא שלי ניסה לקחת אותה מהבית אבל היא שרטה אותו כשהוא ניסה להכניס אותה לאוטו - כלבה . מישהו רוצה חתולה ?

varui

New member
כלב

במקומכם אני הייתי משאיל כלב ממישהו לכמה והייתי משחרר אותה בגינה עד שהוא מגרש אותה הכלב איכסה חתולים

סנטה

New member
../images/Emo19.gif אה יש לי סיפור מצחיק על דגים

אחותי כשהיא הייתה בת איזה 5 החליטה שצריך לנקות את האקווריום...ת'כלס באמת שהוא היה מלוכלך,בכל זאת...התעצלנו ופשוט שפכרה סבון נוזלי לבפנים. התוצאה,בועות סבון וקצף בכל החדר וכמה דגים מתים...

rotesh8

New member
../images/Emo45.gif

אני בעד גידול בעי"ח, אבל אני חושב שזו אחריות מאוד גדולה שלא כולם מודעים לה. לדוגמא: אם רוצים לגדל כלב צריך לדאוג שתהיה לו גינה לשחק בה ומספיק מרחב מחיה - ולא להביא אותו לדירה בקומה 20 של מטר על מטר שכולו ייתבאס עליה... צריך לתת לו יחס כמו לבן בית ולהשקיע בו זמן וקצת...
היו לי כל מיני, וכולם הגיעו אלי בדרכים משונות, חלק להבראה וחלק לאימוץ: תרנגול רועה גרמנית מדהימה (שחורה עם כתם לבן על החזה) בשם דונה
שלצערי מתה מדלקת ריאות. אח"כ הייתה דונה 2... ואח"כ עוד כלבה בשם פינצ' כל מיני סוגים של תוכים, קנרית, ועוד כמה ציפורים פצועות שמצאו את דרכן אלי לטיפול
קיפוד שהותקף ע"י חתולי השכונה והוצל ברגע האחרון זעמן מטבעות (סוג של נחש) שיום אחד נעלם לו בתוך הבית ומאז לא נמצא...
ובטוח שכחתי עוד כמה שבת שלום

זכוכיות

New member
רוב הכלבים יעדיפו לחיות בדירה

ולא למות בכלביה או ברחוב. הכלבה שלי חיה איתי בדירות כבר 4 שנים, היא מקבלת 3 טיולים ביום (אחד ארוך שבו היא יכולה ממש להוציא אנרגיות) ולי היא נראית מאוד מרוצה, זה לבטח שיפור מהתא שהיא חלקה עם עוד 2 כלבות בצער בעלי חיים ת"א במשך חודשים ארוכים.

rotesh8

New member
או. קיי...

זה נכון, ואני בטוח שגם היא מרוצה מהסידור הזה איתך התכוונתי יותר לעיקרון, שאם בוחרים לגדל בעי"ח, צריך לדעת לתת לו תנאים לחיים נורמלים וסבירים (הכלב והדירה היה רק דוגמא, אולי מליון תוכים בכלוב פיצי זו דוגמא יותר טובה...)

ChilD SouL

New member
זה כולל 2 הורים../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

בכל אופן, בזמנו כשעוד אחי גר איתנו, אז אני, הוא ואבא רצינו לקחת כלב אבל אמא הציבה אולטימטום שזה או שהיא או שהכלב [לא חובבת חיות מקרוב...], בסופו של דבר, אחרי דיונים רבים - בחרנו באמא. לכן, מעולם לא הייתה לי חיית מחמד, חוץ מאולי צב שהיה אצלי כמה שבועות. אין לי בעיה עם בעלי חיים [חוץ מחתולים, אני ממש לא אוהבת אותם. אבל ממש] וכל עוד יש את המקום והזמן לטפל בהם - אז אחלה. אולי כשיהיה לי בית משלי, עם גינה [וגדר לבנה...] אני אקח כלב הביתה, גדול ומפחיד
. היו לי הרבה תאקלים עם חיות [עקרבים\נחשים...], בעיקר עם חתולים. כל פעם כשהייתי קטנה היו קופצות עליי חתולות מפח האשפה כשפתחתי אותו לזרוק זבל. אחרי כמה פעמים כאלה, למדתי קודם כל לבעוט בפח, לשמוע אם ישנם חתולים או שהם יצאו ורק אז אני זורקת זבל.

wild orchid

New member
בטח בעד!

גידול בע``ח הוא כיף לא נו מאלי אך דורש סבלנות,התמדה,השקעה ולא פחות חשוב רצון לזה.שזוהי אחריות גדולה מאוד.כל החיים גדלתי עם חיות:חתולים,כלבים,תוכים,עכברים.כלבתי האחרונה מתה ביום העצמאות בגיל 14.לצערי אין לי בע``ח כרגע כי חיי הסטודט לא מאפשרים לי את העונג הזה.

אני חולה על חיות

כשהייתי קטנה כל יומיים הייתי מוצאת איזה כלב או חתול ומביאה הבייתה. פעם מצאתי ארגז עם שלושה גורי חתולים בני שבוע שחורים, הבאתי הבייתה והייתי קמה להאכיל אותם במטרנה כל שעתיים. הייתי בערך בת 12. שניים לא שרדו ולזה ששרד קראנו פרעה. זה קטע לא ברור של אבא שלי.. החתול לא היה רע או משהו.. זה גם לא קשור לזה שהוא היה שחור.. סתם פרעה. הזוי. הידעתם? לאחר ההאכלה צריך להרטיב צמר גפן במים חמימים, לסחוט ולהעביר במעגלים על איבר מינם. זה תחליף ללשון של האמא שמגרה אותם לעשות צרכים. החלק האהוב עליי, בעע
פעם אבא ואמא שלי מצאו גור חתולים באמצע שלולית מים, הביאו אותו וקראו לו נפטון (ויקיפדיה: במיתולוגיה הרומית, נפטון היה אל הים, ומקורו באל היווני פוסידון. ברומא העתיקה לא נודעה לנפטון חשיבות רבה, והוא תואר כאל חלש ולא דומיננטי). אכן היה חתול חלש ולא דומיננטי אך מתלטף ויפה. לא זכור לי מה קרה לו בסוף. פעם הייתה לי חתולה קראו לה אריאל (ע"ש בת הים הקטנה) ואח"כ כלבה שנראתה אפורה-סגולה ומדובללת בשם סינדי (ע"ש הברבי). היום אני גרה בשכירות ולא מרשים חיות (בעיקר כלבים וחתולים) אבל בגלל שחיות זה החיים שלי כבר הגנבתי פנימה בהצלחה טרנטולה, ארנב, אוגרים, נחש ודגים. אני מחכה ליום שיהיה לי בית ושטח ענק משלי ויהיו לי מינימום 30 חיות.. כאלה שמתקשרות! אני הולכת להיות וטרינרית אז בשבילכם עיקורים וזריקות חינם :)

מורני !

New member
אוו שלום!

יש לי שתי כלבות אחת דנדשה מאתמול והשניה נמצאת אצלי כבר חודשיים :) הזאבה שלי, שיפט, בת 4 חודשים והגולדן, אונה, בת חודש כרגע הן עוד בתקופת הסתגלות אחת לשניה וכל היום יש כאן מכות בבית, ואני באמצע אז זה מאוד מעסיק אותי :) וסיפור! כשהייתי קטנה הינו בצימרים בחופש כל המשפחה, והיה שם כלב קטנציק וחמוד נורא שאחי הקטן הלך וליטף אותו, כשאני הגעתי גם ללטף הכלב התחרפן עליי ודפק לי ביסים בטירוף... עד היום יש לי צלקות ברגל וביד ממנו :( וכמובן תמונות - אונה זו הלבנה ושיפט השחורה... (למי שלא מבדיל בין זאב לגולדן :))

גידול בעלי חיים דורש מחויבות.

יש לי סיפור שפירסמתי בבלוג שלי (הרשומה האחרונה מהשבת הקודמת), במסגרת תחרות 4X4 שמתייחסת לבעלי חיים שהולכים על 4. בגיל עשרים התחלתי לגדל בבית אימי את בובי, שעכשיו גר אצל אחי בתל אביב,שהוא עדיין בן עשרים פלוס7,כמעט 8. איך שהוא,הצלחתי לשלב בסיפור של הכלב,מקרה אמיתי שקרה , שקשור לזכרון היחיד שלי ממפגש הפורום של עשרים פלוס שהייתי בו (עברו כמעט 6 שנים). ליאת ונעמה שהיו בפורום , הן דובדבנית, ופאצ'נגה , שהיתה לפני 6 שנים מנהלת פורום חיי לילה כאן בתפוז. .. אם זה לא חוקי פרסום הרשומה המומלצת מהבלוג שלי בתפוז , אז אני מבקש למחוק (לא זוכר את כל חוקי תפוז)
סליחה ותודה .

אני מטורפת על בעלי חיים.

אי אפשר לתאר את זה אפילו. כל הסוגים, כל המינים. טירוף. גן חיות מבחינתי זה...אין לתאר את החתולה שלי מצאתי בשכונה לפני 11 שנים...ועדיין היא הבלונדינית הכי יפה שראיתי. לפני זה היו לי כלבים כמעט מכל הסוגים..וגם כלב זאב ענק ולבן..מדהים. הייתה לי אוגרת שאכלה את הגורים שלה
ובגיל 14 בערך מצאתי נחש קטנטן (פיליפ), אבל לא ממש ידעתי איך לגדל נחשים. הוא נעלם..איכשהו :(

Beyond Time

New member
אני מסתדר איתם יותר טוב מבני-אדם...

כל החיים גידלתי לפחות כלב אחד, תלוי כמה אבא עזר (כי אמא הייתה מחטיפה נבוט בראש שלי לפני שהייתה עוזרת לגדל ) גם היום יש לי כלב, כבר בן 10, וסימנים ראשונים של זקנה כבר ניכרים עליו :\ יש גם חתולה בבית, שאמנם באופן רשמי אחי מגדל אותה אבל אני משתדל לדאוג לה מתי שרק אפשר בכלל, ביולגיה זה אצלי בדם, אחת מהאופציות ללימודים היא וטרינריה, או ביולוגיה ימית, עדיין לא החלטתי...

שלחופה2

New member
לנו יש אוגר סיבירי

האוגר שייך לאחי בן ה-5 ולכן באופן טבעי אני מטפלת בו

יש לי יש לי יש לי.

כלב פודל (אימצתי אותו לפני 4 שנים) היה חורף קשה אז לקחנו אותו לשבועיים עד שהגשמיים יפסקו, והוא נשאר אצלנו. לפני יומים אימצנו חתול/ה גור שבקושי פותח את העיניים מאגודה S.O.S (קר שם והוא עלול למות)

למעלה