חיות והתעללות

K A R I N

New member
הצלחת להכעיס אותי מאוד ../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

אתה בכלל שם לב מה אתה אומר אדון טאז????? שלאכול בעל חיים שכל חייו חי בתת תנאים, בצפיפות, כלוא, ובסופו של דבר הובא לשחיטה אלימה בהכרה מלאה, זו לא התעללות, אבל שיר ילדים זה כן. הרי כל ילד שגדל על כך שמותר לנו לאכול בעלי חיים- יוצא מתוך הנחה שאנו גזע נעלה על שאר בעלי החיים, ושזה בסדר שנכלא אותם נתייחס אליהם כאל רכוש שלנו, נשחוט אותם ונאכל אותם, ואם זה בסדר אז מה לא בסדר בלתפוס ציפור, להרביץ לתחש, להרוג עכבר "מגעיל" וכו????? כל העניין של פגיעה בבעלי החיים (בין אם מדובר על פרה לשחיטה או על כלב שמרביצים לו) מגיע מכך שאנו חושבים שאנו יותר טובים מהם, ומותר לנו לנצל אותם לצרכינו. ודרך אגב אנו לא חלק משרשרת המזון, בני האדם הם אוכלי פירות ולא אוכלי כל, מבחינה ביולוגית המעיים שלנו והשיניים שלנו אינם דומים כלל למעיים ולשיניים של טורפים. וחוצ... אנו לא אוכלים בעלי חיים בשביל לשרוד, זה לא שאנו יוצאים ליער לצוד מזון בשביל לשרוד, אנו מגדלים חיות בשביל להרוג אותן, אנו הולכים לסופר על מנת לרכוש את הבשר, זה כבר כלל לא עניין של שרשרת מזון. אז אם אתה לא מבין בעניין, אל תאמר סתם דברים. קארין- שטאז הצליח להכעיס אותה מאוד בבורותו .

מריושי

New member
לידיעתך קארין החביבה

לבני האדם לסת של טורפים (זה קשור לכיון השיניים, אם הן פונות כלפי חוץ או פנים)

K A R I N

New member
לגבי הלסת אני לא יודעת

לגבי השיניים ואורך המעיים זה ודאי. בן האדם מסוגל לאכול בשר ולאכל אותו, אבל ביולוגית הגוף שלו מותאם לאכילת פירות (פרוגיבר). בדוק!!!!

taz512

New member
קודם כל תדברי יפה

קארין אין לי בעיה להתווכח איתך ולדון איתך. אבל הכל בנימה נעימה וטובה. על תפתחי את הפה בבקשה כי זה לא יפה. כי גם אני יודע לפתוח את הפה. ואז סתם נרד לרמת ריב שדל ילדים. עכשיו עם את רוצה לעסוק בפיזיולוגיה של גוף האדם. נכון במקור לפני אלפי אלפי שנים האדם היה אוכל פירות וירקות. אבל עם מרוצת השנים האדם הקדמון התחיל לאכול בשר. מה שגרם לתוספתן לאתנוון, וככה הפירות והירקות לא מפורקים כמו שצריך ולא נותנים לגוף את כל מה שהוא צריך. בגלל זה צימחונים וטיבעונים, נמצאים במצב שיש להם סכנה לחוסר ברזל, ולכן להרבה מהם נותנים ויטמנים עם הרבה ברזל בשביל למנוע אנמיה. הלסת של בני האדם כן בנויה לאכילת בשר מהסיבה הפשוטה שיש לנו גם ניבים וגם שינים חותכות וגם שינים גורסות. אנחנו החיה היחידה שיש לה את שלושת סוגי צהשניים המיוחד בשביל שנוכל לאכול הכל. ועכשיו בקשר לתת תנאים שחיות נמצאות בהם, אני גם לטא אוהב את זה. אבל כמו שנאמר ככה החיים. והאדם צריך לחיות וצר לי להודיע לך. עם מחר כל העולם מחליט להפוך לצימחוני כל העולם ימצא בצרת רעב מטורפת. שלא נדבר על פיצוץ האוכלוסין של החיות על פני כדור הארץ. ולדבר האחרון, שאנחנו לא חלק משרשרת המזון, כל הדברים החיים הם חלק משרשרת המזון, הויכוח נסוב סביב השאלה איפה בדיוק בשרשרת המזון אנחנו נמצאים? את אומרת עם העשבונים, אני אומר עם הטורפים. ועוד משהו קטן. למה שאני לא הלך לסופר והקנה בשר? שנחזור למצב הציד? ואיפה בדיוק אני צריך לצוד? מאחורי הבית ליד המוסכים. או מקדימה של הבית איפה שהמכוניות. אין מה לעשות האדם נבדל מהחיות בזה שהוא בעל חיים תבוני מאוד. ולכן הוא מתפתח בצורה יחודית, ובעצם קובע לעצמו את הציוליזציה של עצמו. אין לי בעיה להמשיך איתך את הויכוח הזה. רק תשמרי אותו במישור העובדתי ועל תגררי אותו למישור האישי. כי שניים יכולים לשחק במשחק הזה. ואת הדברים האלה אני יודע אחרי שלמדתי חמש יחידות ביולוגיה. טאז שד שיודע לדבר יפה

רי י צ

New member
על כל הנושא של אכילת בשר

אני מסכימה איתך בחלק מהדברים.....וחלק שממש לא אנחנו מאוד מאוד מתאימים להיות אוכלי בשר בגלל ש: א. אם היינו אוכלי פרות כמו שאת אומרת אז השפה התחתונה שלנו הייתה צריכה להיות רחבה יור ב. תסתכלי על העיינים יש לנו עיינים של טורפים מקדימה ולא מהצד!! ג. תסתכלי על מבנה הלסת שלנו יש לנו לסת של אוכלי בשר ואחרי כל זה את עדיין חושבת שאנחנו מותאמים לאכל ירקות ופירות?!??!

בקשר לאכילת בשר- קצת סדר בבלאגן

האדם של ימינו הוא כן טורף במקור אבל אני חושבת שבימינו כשאנחנו לא צריכים לטרוף כדי לחיות ממש אכזרי לאכול את החיות המסכנות ולהחזיקם בתנאים מחפירים כאלה!!! האדם הקדמון צד למחייתו האדם המודרני אוכל בשר רק בשביל התענוג והרגשת העליונות! אני דרך אגב צמחונית...... לא יודעת מה אתכם אבל אני בטוחה שמי שקורא את "עיתון חי" כבר שקל מספר פעמים להיות צמחוני....

טוב.. אנשים, הגזמתם..

לאכול בשר זה חלק מהחיים שלנו! אי אפשר למנוע את זה... אנחנו טורפים... כמו הזאבים והטיגרים... החיות גם אוכלות אחת את השניה.. אז מדוע לנו אסור? להתעלל בחיה ולאכול אותה.. אלו דברים שונים. כמו שאומרים, יש את "מעגל החיים". אחד אוכל את השני בשביל לשרוד. אני לא רואה משהו נורא בזה. דודה שלי, עובדת עם עגלים, אז הצתרפתי אליה לכמה פעמים והכרתי את העגלים. אז, כשהיא ספרה לי כמה עגלים חמודים מתים, אני כמעט בכיתי, אבל צריך לדעת שלפחות בחיים הקצרים שהם חיו היה להם טוב וכיף. אם היה להם רע ומר כל חייהם הקצרים.. זה הופך את העובדה שאנחנו בסוף רוצחים אותם לאפילו יותר נוראית! אני לא חושבת שאני אהפוך לצמחונית.. אבל אני כן ינסה למנוע התעללות בכל דרך אפשרית. נ.ב אם כבר התעללות...: מטאדורים.. מי הבן **** שהמציא את המשחק השפל הזה? איש עומד באמצע עם דגל אדום שגורם לשור להתעצבן, ואז כשהשור מתקרב המטאדור רוצח אותו וכולם מוחאים לו כפיים... שפל!!!! ועוד שרו שירים עצובים על ה-אנשים- שמתו בגלל השורים! בני-@&%$&@#!!!

K A R I N

New member
חוש הומור?!?!?!?!

זה נראה לך מצחיק????? נושא שכדאי להתבדח עליו???? אני בטוחה שאם אתה היית הפרה שמובלת לשחיטה אחרי חודשים של עינוי ופיטום לא היית צוחק. קארין שרק מתעצבנת מטיפשותם של אחרים.

יעל פ

New member
מסרים, מסרים...

מסכימה עם מה שנכתב כאן. שכבת הגיל הצעירה, שזהותם של הנכללים בה מעוצבת לפי מרכיבי התרבות של החברה בה הם גדלים, הם אלה שקולטים את המסרים האלימים, ובשלב מאוחר יותר גם יישמו אותם (בעזרת "מה שבא ליד"). אם לבחון את התרבות שלנו, את הדרך שבה אנו חיים ואת האידיאולוגיה או האמונה שמשמשת לנו כתנ´´ך, הגישה המתנשאת שטוענת כי הננו הגזע העליון, הנאור, השולט אך במקביל, אותו הגזע ששואף לשיוויון בין המינים (אך שוכח מס´ משמעותי של מינים) אותו הגזע שמכנה את עצמו תרבותי, שמטיף לסובלנות, לפתירת סכסוכים ע´´י דיונים. אותו הגזע שמנסה להאמין כי הערך העליון שמונהג הוא ערך ההגיון, אך במציאות, סוגד לערך האלימות. על כן, אם נבחן את הגישה המנחה שטוענת כי האדם הוא הגזע העליון, יש כאן הצדקה אידיאולוגית לפשעים המוסריים הנעשים לבע´´ח. הרי כיצד יתפתח האדם אם לא על חשבון החלשים ממנו? בעבר, העולם גינה את היטלר על הפשעים הנוראיים שעשה ליהודים, הגזע הנחות, החלש. היום, צר לי לכתוב, אך בכל אחד מאיתנו שוכן לו היטלר קטן אשר משעבד את החלשים ממנו ומשמיד (או לפחות מנסה) את אלה הגורמים לו לחוש בחוסר נוחות. במודע או שלא. כולנו עושים את זה. רוצים דוגמא? אוכפים. אוכף איכותי, אחד ששווה הרבה כסף. הוא אוכף שעשוי מעור (!!!) משובח. וכן, העור הזה, בעבר לפחות, היה חלק מחיה מסכנה. אז הנה, גם אנחנו עושים את זה. אז חלקנו נמנעים מאכילת בשר, ישנם אף שמתנזרים מביצים. אם כבר מסרים: אין זו תופעה חדשה, העברת מסרים אלימים או שגויים. קחו למשל עוד ערך מרכזי בחברה שלנו, אם לא אחד מהעליונים: ערך היופי. מקטנות אנחנו גדלים לפי ערך זה, "אם תהיי יפה אז הכל יסתדר בחיים, אלפי דלתות יפתחו בפניך על היותך יפה", וכמה מאיתנו יודעות שזה לא עובד ככה... ש-ט-ח-י-ו-ת ותו לא! שטחיות שאנחנו מאמינים בה. כל זה רק מוכיח שאנחנו גדלים בחברה חומרנית, שטחית שמבוססת על ערכים שגויים וגישה מוטעית. אבל אם תודו, נוח לנו ככה. נוח לנו לרכב כאשר מקומו האמיתי של הסוס הוא בטבע. טעים לנו (או לפחות לחלק גדול...) לאכול פרה, שלא בחרה להיאכל... ועוד דוגמאות רבות... נוח, נוח, נוח. אין מה לעשות. לאף אחד אין את הכח או האומץ לעמוד ניצב כנגד העדר השועט- החברה החומרנית שלנו, שבה אנו חיים. וזו גם הסיבה שהגננת הנחמדה לא תפסיק ללמד את הילדים את השיר על התייש המסכן, גם אם תבין את המשמעות ההרסנית. אני לא שופטת אף אחד, רק מציבה עובדות. גם אני, פושעת מוסרית. (היי, זה רעיון לסטיקר....) -אני-

מריושי

New member
בהמשך להודעתך...

גם דמוקרטיה, על אף שרוצים להאמין אחרת, זה דבר אלים. עונשי מוות, עונשי מאסר (אלימות נפשית) חוק השב"כ (טילטולים וכו´) כל אלה דברים שהדמוקרטיה לא חיה בלעדיהם. איך דמוקרטיה היא חופש, אם כל הזמן מגבילים אותכם?

חבר´ה...

נכון זהו נושא ממש חשוב שכולנו צריכים לדעת, אבל זה פרום סוסים!!! נו פליז!!!!!!!! נימאס לי.. אבל רק כדי לא לשמח אותכם אני לעולם לא עוזבת (!!!!) חה חה חה חה!!!

למעלה