חיות והתעללות

חיות והתעללות

אם ניקח לרגע את הדיונים על "האם המתת חסד היא התעללות", כתבות על הזנחה, העוול שעושים לסוסי מרוץ וכל שאר התכתובות הגלויות לעין, ניווכח כי התעללות בבעלי חיים קיימת בשני מישורים, בצורה הנראית לעין כמו גם בצורה סמויה. אפילו בלי שנרגיש בכך, אנחנו מכוונים לאלימות וזה גודש אותנו. לא כולם מודעים להטפה הסמויה להתעללות, אך אין זה אומר שהיא לא קיימת. בחיי היום-יום שלנו אנו נתקלים בעשרות מסרים אלימים, ציבוריים ואישיים כאחד, שלא לדבר על העובדה שאנחנו חיים במצב מתוח וטרגי... אנשים גדלים לתוך מציאות עגומה של אלימות מילולית ופיסית כאחד. אם כך, מה הפלא שגם בעלי החיים סובלים מהתעללות ברמות שונות?... באיזשהו שלב זה נהיה "בסדר" לגרום לחיות סבל, גם בגלל שהן חיות וגם בגלל שזוהי התודעה הקולקטיבית.. התודעה הקולקטיבית לא נוצרה סתם כך יש מאין, מקורה ב"דברים הקטנים" של החיים שלנו... כך שאנחנו אפילו לא שמים לב אליהם. אבל זה חודר לתת-הכרה, ופורץ משם החוצה בצורה של התעללות בקורבן התמים - בעלי חיים. אם מישהו מבין למה אני מתכוונת הוא יכול לתת דוגמאות לזה...

../images/Emo4.gif מסרים חבויים עוד מגיל הגן

יפה אמרת אנרכיסטית והעלת לדיון נושא כאוב... אם דיברת על מסרים סמויים בקשר לאלימות, הרי שאף אחד מאיתנו לא שם לב לבעיה, כולם גודלים לתוך זה, רק מעטים זוכרים ושואלים אחרי שנים - למה ? כל אחד ממשתתפי הפורום היה בגן בילדותו (לפחות היה אמור להיות). בכל גן דאגה הגננת ללמד את ילדי הגן שירים, בנושא חגים, שירים לימי הולדת ועוד כל מיני, הילדים בגן רואים את הגננת בתור דמות, מוביל חברתי. הבעיה שבחלק מהשירים יש לא מעט מסרים חבויים, ז"א שהגננת מטיפה לאלימות והרבה יותר מזה. לא תמיד אותה גננת מודעת למעשה החמור וברוב המקרים, מתוך אותו חוסר ידיעה, ממשיכה הגננת בהטפה השלילית והתוצאות-לא עלינו... דוגמא ?! ...בבקשה: כולם מכירים ת´שיר יש לנו תייש. ואיך הולך השיר... יש לנו תייש; לתייש יש זקן; ולו ארבע רגליים; וגם זנב קטן. עד פה הכל ברור ומובן, מספרים לנו על התייש הקטן, יש לו ארבע רגליים, זקן, זנב קטן, אחלה של תייש... ואז... באאאאם מגיע הקטע המסוכן: במקל, בסרגל, מה שבא ליד... מזותומרת? למה התכוון המשורר? הרי דיברנו על אותו תייש חמוד, זנב, זקן קטן. למה פתאום להשתמש במקלות, סרגלים? מתחבא פה מסר אלים ויותר מזה. אין פה לא מטאפורה ולא דימויים, אלימות נטו. השיר מסתיים בשורה הזו, אבל הגננת... היא בשלה חוזרת על השיר איזה 3000 פעם, כדי שגם הילדים הכי טובים בגן יכינו איזה מקל או סרגל. לא יודע למה, אבי אני בטוח שאף אחד מכם לא חשב על הנקודה הזו. מישהו חשב פעם מה עובר על התייש? כולם שרים בהתלהבות אחרי הגננת. זה ממשיך עוד טיפטיפה... אני מעדיף לעצור פה.

taz512

New member
זאת רק דוגמא נוספת...

להסתה הפרועה שיש במערכת החינוך הישראלית. בדוגמא שלך רואים את הגועל נפש שמתפשט כמו אש בשדה קוצים במערכת החינוך שלנו. וזה ממשיך לבית ספר: את מי לא לימדו את הפתגם: "להרוג שתי ציפורים במכה אחת." למה להרוג את הציפורים? מה הן עשו למישהו? אני לא מבין את זה, אני רק יודע שזה מתפשט וזה כבר מושרש, וככה הדור הצעיר גדל ונהיה אלים יותר ויותר. צריך לשים איכשהו מעצור לדרך הזאת, לפני שאנחנו מגיעים לדרך ללא חזרה. ויפה שעה אחת קודם. טאז השד הנגעל

אינספק.

אני חושבת שזה מכפיר ומביש, שבכלל מישהו חשב על זה אח"כ נפתחות עונות ציד בלתי חוקיות ביערות הכרמל ובשביל מה?!?!??? בשביל קיום מצוות כמו ´הריגת ציפורים´!! מישהו שם לב לכך שבכל עדר של עיזים אין כמעט תיישים????? למה זה?? הא?? למה?? מי??? מה זה???? כי עשו להם במקל ובסרגל!!!!! ואחרי שכבר לא נשאר מה לצוד בשמורות הטבע, האנשים מבלים את זמנם הפנוי ומוציאים את כל מרצם בלא אחר מאשר - המטווח! לכאורה דבר תמים, תחביב לא מזיק לשעות הפנאי - אבל ל-א!!! כדורי העופרת המבוזבזים במטווח כלאחר-יד, מופקים מעופרת משובחת שנלקחת י-ש-י-ר-ו-ת מבתי הגידול של הסחלבים היקינטוניים. העופרת היא משאב טבעי שבהתרכבותו עם מגנזיום הופך לכלורופיל בקטריאלי שחי בסימביוזה עם שוכני אדמה שמזינים את הסחלבים היקינטוניים, ע"פ התהליך הבא: 6CO2 + 12NADPH2 + 18ATPC ---> C6H12O6 + 12NADP + 18ADP + 18Pi + 6H2O וכך בעצם שימוש בעופרת המטווחים גורם להשמדת הסחלבים ותמותת עשרות אלפי בעלי חיים ברחבי העולם כתוצאה מכך. כל השרשרת האקולוגית נשרפת עד ליסוד. אולי די?!?!? האם העולם לא סבל מספיק???? אחר כך אנחנו צריכים עוד לשמוע שירים כמו "ולס להגנת הצומח" שמספר על הפרח המייבב שרוצה להיות סחלב. ואני שואלת - למה?!??!?????? למה אתה רוצה להיות סחלב, קיבינימט?!?? אתה חושב שהוא נהנה?!?? אתה חושב שהוא מרוצה ככה, בלי התרכובות ההטרוציקליות שנלקחות ממנו בברוטליות???!?? ססאוחתק וכל זה נגזר מהסלוגנים הנסתרים שנדחפים לחיינו בלי שנוכל לשלוט בהם, ואין מנוס. עכשיו ילדים - אם תקשיבו טוב-טוב בלילות, תוכלו לשמוע את הסחלב היקינטוני בוכה... מבכה על אבדן העופרת, אותה עופרת שכעת תקועה בבטני הציפורים האומללות!!! ולמה אין יותר צבים???? כי הם ניזונים מהסחלבים היקינטוניים!! עכשיו, אל תגידו שלא שמתם לב להידלדלות אוכלוסיית הצבים!!! מי לא מצא בחייו צב קטן וחמוד, שם אותו בקופסא וקרא לו "צביקה"??? זה לא קורה יותר!! כי הצבים ג ו ס ס י ם אז אל תגידו שאין אלימות סמויה נגד בע"ח!! And that´s all I have to say, about that.

היה לי צב שמצאתי וקראו לו יהושוע..

את שמעתם פעם את השיר הזה? אולי הוא מצחיק.. אבל כשחושבים על זה... בררג!: "יש לי צב.. שקוראים לו יהושוע.. הוא יציל את המצב.. לאכול אותו! לשתות אותו! להקיא אותו! יש לי צב.. שקוראים לו יהושוע... הוא יציל את המצב.." ....מבינים את הקטע? לומר את האמת הייתה לי צבה חמודה בשם "יולי" אבל מסיבות מסויימות נתנו אותה לאישתו של האח המנוח של סבתא שלי.(אל תשאלו)

פפחחחחחחחחחחחחחחחח../images/Emo6.gif

אני מזה מצטערת.. אבל.. פחחחח הקטע של יש לנו תייש... פחח!!! סליחה.. סורי. לומר את האמת, הילדים לא חושבים על מה שזה אומר, הם סתם חושבים על זה כחרוז לשיר. פחחח אני לא יכולה להפסיק לצחוק, אני מזה מצטערת, אבל אני צפיתי למעין דוגמה חמורה ו... אוקי.. להרגע. סליחה. טוב, ברצינות, זה באמת נורא! לא חשבתי על זה עד עכשיו...

K A R I N

New member
אם כבר מדברים על זה...

אז שימו לב שבכל ספרי הילדים, מקומם של הפרה הוא... ברפת, ולא במרעה- מקומה הטיבעי. מקומן של התרנגולות הוא... בלול- ולא בטבע, החזיר בדיר וכן הלאה. לילדים שגדלים על סיפורי ילדות אלו, נראת העובדה שחיות אלו גדלות במשקים המתועשים ולא בטבע כמובנת מאליה, ולא כמשהו שאינו מוסרי. ראו קישור מצויין מצורף

OK אחרי שנסקלתי רבות על הצחוק

שלי מהתייש המסכן... יש לי כמה הערות: בני אדם, הם הגזע העליון, החכם ביותר. זה מה שמלמדים את כולם בלי יוצא מן הכלל. גם בתנך: "סוס ורוכבו גאה בים" מדוע להרוג את הסוסים המסכנים? הם עשו משהו? החיה החשובה היחידה שמוזכרת בתנך במילא ידועה לשמצה: הנחש הרשע שגרם לחווה לאכול את התפוח. הילדים גדלים ככה בגלל שהם מודעים לעובדה שהחיות הרבה פחות חכמות ומפותחות מאיתנו. לכן הם מרשים לעצם להתעלל בהם, מכיוון ש"אין להם רגשות". ההשפעה הזאת תמיד שם, אי אפשר למנוע אותה. משום מה זה נראה גם כיף לילדים: להבריח יונים שיושבות ומכרסמות בהנאה גרגרי לחם.... לחסום את הדרך של הנמלים ולראות איך הן מתגברות על הקושי...לבעוט בחתולי רחוב בשביל שלא ידביקו אותך במחלות.. ועוד.. ועוד... שמעתם פעם על סרט "כוכב הקופים", זהו סרט לדוגמה! לראות מה היה קורה אילו בני האדם לא היו הגזע האליון. זה נותן מסר חיובי לבני האדם וגורם להם לראות בנקודת מבט שונה את מה שהם גורמים לחיות המסכנות, ואיך זה היה אם זה היה קורה להם. בשירים לעומת זאת, יש מסרים קצת סמויים מדי... אני לא חושבת שלמישהו אכפת מה אומרים בשיר... העקר שיש לו מנגינה טובה. U-
בה-ביי! ~הולכת לרכב על סוסים~ נתראה בערב!

אהממ..

יה, אבל יש גם עליונים יותר ועליונים פחות בתוך הגזע... הייל בראד פיט. גרר מיאו כל הילדים אוהבים לחסום לנמלים את הדרך. ולקחת להן את מה שהן סוחבות ואז הן משתגעות. ולהציף להן את הקן, ולהקיף חשופיות (חלזונות בלי בית) בעיגול של מלח, ולהוציא לדבורים את העוקץ, ולזרוק נעליים על ג´וקים, ולהפשיט את ברא- רגע לא.. ולייבש צמחים בתוך ספר!!!!!!!!! אוה, זה כל כך נורא!!! אח"כ מתפלאים שאין מספיק צמחים אמיתיים, ובכל המרפאות של כללית יש עציצים מפלסטיק שלא מספקים מספיק חמצן, אז ילדים קטנים לא יכולים לצרוח מספיק חזק כשתוקעים להם מחטים בידיים!!! אח"כ הם יושבים בהלם בבית, ולא יכולים לחסום לנמלים את הדרך, ולקחת להן את מה שהן סוחבות, ולהציף להן את הקן, אלא רק לשבת בבית מול המחשב ולשחק במשחקי מחשב אלימים!!!! ככככככן, משחקי מחשב אלימים תמיד במשחקי מחשב יש את החיות שהן הרעים!!! ג´יל מלכת הג´ונגל לדוגמא - פרפרים תמימים!! ונחשים מסכנים!! דגים ומדוזות קטנות!!! ומלך האריות שצריך להרוג את החרפושיות והחרג´וקים האומללים. אז מה הפלא שבנות יענה טומנות את ראשן בחול?!?

חחחח רק שתדעי שבראד פיט הוא מטר

שישים בערך
אם כבר גזעים עליונים.. תחשבי על הדוגמן של קאסטרו (דוודדי!!!!!!) כוסי.... גררר.... (איזה ילדה רעה אני..) אתם יודעים מי הכי כוסי?: הזה בקליפ הישן-ישן של הזמרת (שכחתי מי) ששרה: (בתרגום לעברית)"מה את חושב שאתה" והיא לבושה בשמלת-טיגר כזה ומזוודה תואמת. בכלאופן... בא איזה אחד שמתלבש כמו בדואי (הוא לא משנה) אבל יש את הסוס השחור הזה שהאיש הזה רוכב עליו.. הוא פשוט מדהים!.. מלא פרווה חלקה ומבריקה ופרסות נוצצות... אאה.. רגע.. עד עכשיו חשבתם שאני מדברת על הבדואי??? לא.. סוס כוסון.. פחחחחחחחחחח... טוב.. במחשבה שניה, לא אכפת לי שגבר יבוא בחבילה עם הסוס (אם אתם יודעים על מה אני מדברת..) גרררר ~גדול~ מיאו ~ענק~... אוף איתי! U-
בה-ביי ולילה טוב למי שקורא את זה בשעה שבה כתבתי את ההודעה. אם לא, אז אני מוסיפה גם:בוקר טוב, צהריים טובים, אחר הצהריים טובים וערב טוב.. לכולם!

שאנייה טווין

ככה קוראים לה, אם אינני טועה. כולופן, אני אכין לך רשימה של גזעים עליונים גרר מיאו *מותחת אצבעות* וחוצמיזה.. אם בראד מגיע על סוס, זה לא משנה שהוא אחד שישים..

taz512

New member
מסרים סמויים

זה בדיוק העניין שהם סמויים וככה אף אחד לא שם לב מה קורה וטראח ילדון לוקח סרגל ורודף אחרי תיש מסכן. וזה לא רק בנוגע לתיש המסכן זה נוגע להכל. בכל השירי ילדות עם באמת תחפשו תמצאו את אותם מסרים סמויים. למשל בשיר "בראש הברוש שבחצר" למה כל הציפורים צריכות לשיר? בשביל שלנו הני האדם יהיה יותר טוב בחיים? בשביל שאנחנו נרגיש יותר טוב עם עצמנו? איפה האנושיות שנעלמה? עם הציפורים לא ישירו אז לא מגיע לאן לחיות? זה גורם לי לצמרמורת רק המחשבה על זה. זאת פשוט צביעות וגועל נפש. המסריים מוחבאים בתוך המוח של ילדים קטנים ורכים שלא יודעים זאת אפילו, ואז כשהם גדולים מגיע הנזק לשיאו. אז תתחילו לשים לב לכל אותם מסרים זדוניים, כי מכאן תבוא הנפילה של כולנו. כי ככה מגיל מאוד צעיר אנחנו מאבדים את האנושיות שלנו. טאז שד שמתחלחל מהמחשבה על מה יכול לקרות

מריושי

New member
התיש הוא לא היחיד!!!!!!!

מי לא מכיר את שילגיה שזורקים אותה מהבית רק בגלל שהיא יפה? שאמא שלה מרעילה אותה? מי לא מכיר את האגדה על כיפה אדומה? הזאב טורף את סבתא שלה, ואחרי זה מתארים באכזריות איך חותכים את הזאב!! מה עם עמי ותמי? תארו את עצמכם נזרקים ביער ונפגשים ברוצחת!!!! מלמדים אותנו מגיל קטן איך בעזרת הפחדה ואלימות (פיזית ומילולית) פותרים בעיות, ואחרי זה עוד אומרים שהלחץ בחברה הישראלית אשם!!!

עירית4

New member
השפן הקטן? מה איתו?

השפן הקטן רץ בבוקר אל הגן, הוא טיפס על העץ אפרוחים חיפש- כאן יש מסר של אלימות בין חיות לחיות, זה לא נורא ואז... חור גדול במכנסיו... החטא ועונשו!

taz512

New member
מצטער להודיע לך

אבל לא מדובר בשפן הקטן, מדובר ביונתן הקטן שרץ בבוקר על הגן. השפן הקטן שכח לסגור הדלת ואז חטף נזלת. את עשית קצת סלט בשירי ילדות. טאז השד המתקן

../images/Emo4.gif עדיין בהתלבטות...

אכן כך, כמעט כולם הבינו מה המשמעות הקשה של המסרים האלימים. איך אפשר להכות תייש קטן וחסר ישע, להרוג? להרוג שתי ציפורים במכה אחת? אין גבול לאכזריות... ההתלבטות שלי היא לגבי חצאי מסרים, כאלה שבהם נאמר רק הצד הטוב של נושא השיר. לא תמיד הכל נאמר בצורה ברורה - ומה אז? עדיין מרחף האיום. דוגמא?! השיר בוא אלי פרפר נחמד בוא אלי פרפר נחמד; שב אצלי על כף היד; שב תנוח אל תירא; ותעוף בחזרה; אחרי המקרה של התייש קשה לי להאמין באותם משוררים. כמה נחמד הוא יכול להיות? המסר החבוי מוסתר היטב, בוא אלי פרפר נחמד, שב אלתי על כף היד, שב תנוח -אל תירא- ... למה הוא חושב שהפרפר אמור לפחד? אולי היו מקרים שעליהם לא מספר המשורר?

K A R I N

New member
נסחפת קצת

כל שיר אפשר לפרש לטוב ולרע, בפרפר נחמד לא נראה לי שי משהו רע בשיר הזה, או איזשהו מסר לאלימות, אין צורך להסחף. דרך אגב אם כבר מדברים על פגיעה בבעלי חיים שמקבלת לגיטימציה עוד מגיל ילדות, איך אתם יכולים לדבר כל כך הרבה על כמה שזה לא בסדר שירי הילדים הללו וכו´ כשבעצם כמעט כל אחד מכם/ן כאן כבל יום פוגע בבעלי חיים. לא מבינים למה כוונתי?? כוונתי היא לאורח חיים שגם הוא מקבל לגיטמציה מגיל צעיר ואין אתם רואים בו משהו שאינו בסדר או משהו שצריך להקדיש לו מחשבה שניה- אני מדבר על אכילת בשר, ביצים ומוצרי חלב. על בשר אין הרבה מה להסביר, חיות מתות בצלחת, זה בסדר אבל שיר על תיש וסרגל זה מקומם נכון????? ביצים מתרנגולות שכלואות בכולבי סוללה שאין להן מקום לזוז או למתוח כנפיים, ועוד כשהן קטנות נכרת להן המקור ואצבעות הרגליים ללא הרדמה, זה לגיטימי, אבל פרפר (לא שאני מזלזלת באיזשהו בעל חיים), משיר שמבקשים שלא ירא- זה מקומם
. אני חושבת שהבהרתי את כוונתי, במקום להתעסק בשירי ילדים שמחנכים לאלימות (שאין מה לעשות כרגע, זה נכון, וזה חייב להפסק, אבל זה כבר בטיפול), אני מציעה שכל אחד ואחת מכם/ן יחשוב במה הוא יכול לצמצם את הפגיעה בבעלי החיים, ואיך הוא יכול להפסיק את ההתעללות הזו. קארין

חופש הביטוי לפסיכוטיות!

וכן, הכוונה היא לפסיכוטיות שמשמעותה התעללות בבעלי חיים, והכוונה היא לחופש הביטוי שניתן למשוררים ולסופרים!! נעמי שמר למשל!! She should be arrested for mistreating animals!!! פלוטו כלבלב מקיבוץ מגידו?! קשור לבדו, משועמם ואומלל! צריך לתבוע את קיבוץ מגידו, זה גובל בהזנחה פושעת בכל ספרי חסמבה החבורה מתעללת בחמורים!! אלימות שגזורה עוד מאמצע המאה הקודמת, אז מה הפלא שהיא הפכה לפולחן?! אח"כ מתפלאים שכת השטן שורפת חתולים. שחורים?! אפלייה, ממש כמו הגזענות כלפיי הכושים באמריקה!!! אם כבר שורפים, שישרפו בשלל צבעים!! והמשוררת הגרועה מכל - מרים ילן-שטקליס!! "אינו פוחד משום דבר, אינו פוחד מפני עכבר"?! למה לפחד מעכבר?!?! מציגים אותו מצד אחד בתור חיה נרדפת, ומצד שני כמשהו מזוהם שיש להתרחק ממנו. או הדרך המזעזעת בה מוצג החתול - "החתול אף הוא ביקש לעזור לי, אך טיפש הקטן הזה שלי - הוא חיפש אותך בדלי" וכולנו הרי יודעים כמה חכמים הם החתולים!!!! איזה עוול נוראי כמו הפילים ב"חתול שאלול" שמשמשים בתור קישוטים בלבד ולא מיוחסת להם כל חשיבות, על אף שהפילים הן אחת החיות החכמות ביותר בעולם!! יום אחד זה יחזור ויתנקם בנו כמו שבילי ארמסטרונג חזה: הכלבים ישתלטו על העולם!! וזה רק בגלל היחס הנוראי שהם זוכים לו. Consider yourselves DEAD

taz512

New member
יש הבדל ענק

בין אכילת בשר- חלק משרשרת המזון. לבין מסרים לאלימות- התעללות בבעלי חיים. לי אישית מפריע מאוד הכמות של הדוגמאות שיש, תכחי עוד פתגם פשוט:"טוב ציפור אחת ביד משתיים על העץ" למה לתפוס את הציפור ביד? על העץ סבבה לציפור היא חופשיה והחיים שלה נפלאים. ביש אתה צריך ללחוץ בשביל שהיא לא תברח היא מנקרת לך את הישד וזה סבל לכולם. ולמה לכל הרוחות, אני שואל אותכם אנשים טובים. כי מגיל צעיר אומרים לנו שעדיף אחת ביד משתיים על העץ.ואז בה ילדון תמים רואה שתחי ציפורים על העץ ומנסה לתפוס אחת מהן. ואז מה קורה עם הציפור השניה שנשארה לבד לגמרי? זאת התאכזרות לבעלי חיים. ואני לא מסכים לזה בשום צורה. טאז השד שלא מסכים

למעלה