חיות בעתודה

Aphophis

New member
רציני לגמרי

אני לא מתכוון האם אפשר להכניס אותו לבסיס, אלא האם זה אפשרי לגדל כלב כשאתה עתודאי? לגדל חתול אין בעיה, משאירים לו את האוכל שלו והוא מרוצה, אבל כלב צריך השגחה וטיפול, ואני רוצה להיות כמה שיותר בטוח, לפני שאני לוקח כלב, שאני לא אצטרך למסור אותו למישהו בזמן הצבא, כי ההורים שלי בטח שלא יקחו אותו (גם יש להם חתול, וגם הם לא אוהבים כלבים).

Aphophis

New member
הפרזיטים היחידים

שאני מכיר לא בדיוק קשורים לצבא...

פלטרון

New member
קצת פרופורציה

תראו , אני אמנם לא הייתי שואל שאלה כזו בפורום , בעיקר כי התשובה ברורה , אבל אני חייב להצטרף לרצון שלו לגדל כלב . אם לא הייתי לומד בטכניון ב-4 השנים האחרונות הייתי מגדל כלב כחיית מחמד . הבעייה היא , שאין זמן להשקיע בחיה הנאמנה הזו, ואז זה לא שווה את זה . סיפור על כלבים : פעם לקחתי את הרכב למוסך לטיפול 10,000 , וראיתי שם בחורה שהביאה איתה כלב . מסתבר שבשעה X המוסכניק יוצא לשעה הפסקה .. אז חיכינו ... וחיכינו ... היא התיישבה לקרוא ספר , והכלב לרגליה ... וחיכינו ... והכלב לא זז יותר ממטר . לפעמים הוא קם קצת , והסתובב ימינה ושמאלה ... ואם היינו מחכים עד הערב , הוא היה נשאר שם יחד איתה ... חיה נאמנה כבר אמרתי ? ולעניין התדמית - קיימת , ואינה מוצדקת כלל .

odedee

New member
נדמה לי שאיבדת קצת פרופורציות, בתי.

טוב שלא את קובעת לקינן שפי או לכל גוף אחר את מי לסנן. תגידי יפה תודה שתגובות כמו שלך מפורסמות כאן אוטומטית ולא רק לאחר אישור המערכת כמו ב-ynet, כי אחרת הן בטח לא היו רואות אור. למה לא לגלות קצת סבלנות וסובלנות? לאנשים בפורום מותר לשאול רק באיזה תאריך מתחילים טירונות ואיך נרשמים לעדיפות ב´ בעתודה? אני מכבד הרבה יותר מישהו שרוצה לגדל כלב ויש לו ראייה ארוכת טווח מספיק לזכור שהוא מתגייס עוד ארבע שנים וחושב על זה כבר עכשיו, מאשר מישהו שלנגד עיניו רק קינן שפי שהוא צריך לעבור בעוד שבוע. ולענין: די קשה לגדל כלב בשירות צבאי, אלא אם כן אתה גר עם משפחה או חבר/חברה שיהיו איתו לפחות חלק מהזמן. כלב הוא חיה חברתית, ואם הוא סגור לבד בבית יותר מדי שעות הוא הופך לאומלל ומתוסכל. קח בחשבון שאפילו אם תהיה ג´ובניק שמתחיל את היום בשמונה ומסיים אותו בחמש, זה אומר שאתה מחוץ לבית עשר שעות לפחות, אם תביא בחשבון נסיעות וכולי. זה יותר מדי שעות להשאיר כלב לבד יום יום. אם השירות שלך ידרוש שעות פעילות רבות יותר, או ירידות רבות לשטח כזה או אחר, המצב יהיה עוד יותר גרוע. מה תעשה אם תגדל כלב ותידרש לנסוע כל חודש לשבוע ניסויים בדרום הארץ? כלב תוכל לקחת רק אם יודע שיש לך פתרון למצבים מעין אלה. ברור שכעת אינך יודע איפה תוצב בסיום הלימודים, אבל עליך לקחת בחשבון שבמצבים מסוימים פשוט לא תוכל להחזיק בו ותצטרך להפרד ממנו. זה יהיה כואב לך וגם לכלב. אני אישית במצבך לא הייתי מחליט לגדל כלב. לדעתי גם בתקופת הלימודים זה עול לא קטן, שלא לדבר על השירות הצבאי. חכה שתגיע לצבא ואז תראה אם אתה מוצב במקום שמאפשר לך לטפל בכלב. זו דעתי.

פלטרון

New member
תקשיבי טוב , גבר

תקשיבי טוב , נמאס לי מהשטות שציינת , שנפוצה מאוד בעיקר אצל כאלו שאינם עתודאים , אז החלטתי פעם אחת ולתמיד להגיב בנושא : אנחנו קיבלנו ... ד ח " ש ! ! ד ח י י ת - ש י ר ו ת ... ז"א , שאנחנו אזרחים לכל דבר !! כמו מילואימניקים , רק עם התחייבות . לא חיילים !!!!! אזרחים !!!!! נמאס לי שמתייחסים לעתודאים בזמן לימודים כאילו שאינם באזרחות . זוהי מהות הדח"ש ... ואם לא טוב לך עם העובדות , זו בעיקר הבעייה שלך , לא שלי/שלנו . בן אדם שמשתחרר מקרבי , וסיים צבא , יכול לגדל כלב ?? את מרשה לו ?? אז מה הבעייה שאזרח לפני שירות יגדל כלב , הא ?? מה שניתן לנו , איננה "זכות" , כמו שאת מכנה את הדח"ש , כי אם סחר מכר . כשעתודאים בוכים על הקבע , ישר אומרים להם , אתם קיבלתם דח"ש , ובתמורה חתמתם קבע . הנה לך - קצר ולעניין , פרטי החוזה . לא זכות !!!! הסכם !!!!! אז אם הבן אדם רוצה לנסוע על אופנוע ללימודים , הוא ייסע ( ולא מעניין אף-אחד שהוא עתודאי , וצריך לחזור לשירות ). ואם הוא רוצה להופיע בטלוויזיה .. למשל ב"חטא ועונשו" , אז הוא יופיע ( ויבזה את עצמו ) . ואף אחד לא יאמר - ככה מתנהג חייל לעתיד ?? כי זה בדיוק העניין - הוא חייל לעתיד .. ובינתיים ... א ז ר ח לכל דבר !

jonyMan

New member
ואת יעלי- מה??

מ"כית בגבעתי? או שמא קצינת לוט"ר לחיילים באימון מתקדם? אני קולט פה תגובה מאוד לא לעניין ממישהי שחשבתי ליותר חכמה. דווקא שאלה פשוטה ולעניין שאל הבחור ,ובלי כל הקשקושים שכבר התרגלנו לראות בפורום.. או שמא אנחנו כבר לא יכולים בלי חצי עמוד של זיבולים. (אגב אני באמת מקווה שלא תיקחי את זה אישית, פשוט חשבתי שכבר בהודעה השניה הגישה הסרקאסטית--מיותרת שלך תשתנה, אלא שטעיתי..)

Hawk17

New member
אתם רעים!!!

הבנאדם כולה רוצה לאמץ כלב ובודק אם זה אפשרי בכלל לגביו ואתם עושים ממנו איזה חוסה.... פשוט רעים!! פויה!

Aphophis

New member
דווקא במקרה שלי ה-3-4 שנים

זה לא הבעיה, זמן לטפל בכלב יהיה לי, הבעיה זה מה שאחרי הלימודים.

שמש27

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif כל מילה - זהב ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

Aphophis

New member
חיות בעתודה

שאלה לא קונבנציונלית... נגיד שבזמן האוניברסיטה אני מגדל כלב, האם אפשר לדעת בוודאות שיהיה באפשרותי לטפל בו גם בזמן השירות? הכוונה בטיפול היא שהוא לא יישאר לבד יותר מדי זמן, וכו´...

Aphophis

New member
עזוב יעלי עצבנית היום...

פלטרון

New member
כן ,הבנתי

אני לא מצאתי זמן גם בלימודים . אתה תלמד בטכניון ? כי אם כן , מפליא אותי שאתה חושב שיהיה לך זמן ( לרוב הסטודנטים אין - צריך לחזור מאוחר הבייתה וכאלו .. ) .

uv1234

New member
עוד שאלה בנושא...

שמעו, יש לי אוגר, ואני אוכל לגדל אותו גם במהלך הלימודים. השאלה שלי, היא מה יקרה כשאני אתגייס? אם אני אעבוד במקום סודי או משהו כזה, יש סיכוי להוציא גם לאוגר שלי סיווג ביטחוני?

D a n n y b o y

New member
../images/Emo6.gif הבעיה שלך תהיה למצוא לו תקן...

לא בטוח שמדור עתודה יאשר אותו, אלא אם כן הוא לצרכי מחקר.

uv1234

New member
../images/Emo6.gif

אוי, אני מת על הפורום הזה... ו-Aphophis, זה לא היה אישי... רק למקרה שנעלבת או משהו כזה...

למעלה