חיוב בגין צ'ק חוזר

סודA

New member
חיוב בגין צ'ק חוזר

שלום רב, צ'ק שמסרתי לפלוני, נדחה ע"י הבנק שלו בטענה שאשתו בנוסף אליו היתה חייבת גם היא לחתום מאחור. כתוצאה מההחזר זה שכולו כמובן לא באחריותי או באשמתי, חוייבתי בסך 14 ש"ח ע"י הבנק שלי. אני כבר לא מדבר על כך שחוייבתי ב - 3 שורות שנדרשו משום מה לרישום המהלך. האם היה זה חוקי לחייב אותי ב"קנס" צ'ק חוזר במקרה הזה?

אתה מחוייב על ההחזרה הטכנית

לא מחוייב על עמלת שורה בגין הצגת העמלה בחשבון. הבנק שלך החזיר את הצ'ק כי כנראה על הצק היו רשומים שניהם ורק אחד חתם

סודA

New member
הבנק שלי לא החזיר את הצ'ק,

מי שהחזיר הוא הבנק האחר, זה שהצ'ק היה מיועד לו. למה אני צריך לשאת בעלות טעות של מקבל הצ'ק ששכח להחתים את אישתו. הוא למעשה יכול שוב ושוב ושוב להגיש את הצ'ק ללא חתימה ואני אשלם בכל פעם 14 ש"ח, הרי אין בזה הגיון למה ה לא יגבה רק ממנו. אגב, הצ'ק בכלל לא הגיע פיזית לבנק שלי בחזרה, הבנק קיבל את הצ'ק בסופו של דבר כפי שהו. כל העניין הוא עקרוני, והתשובה חשובה לי.

ayelet i

New member
אתה מחוייב משום ש...

גם הבנק שלך עובד בגין ההחזרה. השיק מוחזר למסלקה של הבנק שלך, המסלקה מאתרת למי שייך השיק ודואגת לחייב את הלקוח. בקיצור - החזרה של שיק לבנק כרוכה בעבודה שלו - אתה יכול לפנות למקבל השיק ולבקש את הכסף.

סודA

New member
הבנק עבד בגלל לקוח ובנק אחר

על מן הדין שהבנק האחר יחוייב ויחייב את הלקוח שלו ויעביר חלק מהקנס/עלות לבנק שלי במקרה הזה. אני מקווה שברור שכל העניין הוא עקרוני ולא מדובר בסכום עצמו. לי ברור שהבנק לוקח מאיפה שנוח לו ולא מאיפה שצריך. מי שגרם לבעייה צריך לשאת ישירות בהוצאה. אילו הבנקים היו מסכמים כך בינהם, לא היתה בעייה.

ettt

New member
תראה את זה ככה

אתה הלקוח של הבנק- איתך יש לבנק יחסים עסקיים ולכן ממך גובים את העלות- הבנק לא מכיר את מי שנתן לך את הצ'ק ולבנק שלך אין שליטה על ההחזרה (את זה עושה הבנק של כותב הצ'ק) ואין לו גם שום דרך לגבותאת הכסף הזה. אתה כמובן חופשי לגבות את העלות הזאת ממי שנתן לך את הצ'ק.

סודA

New member
תודה, זה ברור, בדיוק לזה התיחסתי

לוקחים מאיפה שקל לקחת ולא מאיפה שצריך.

ettt

New member
לא מדוייק

נניח שיש לך עסק ומישהו נתן לך צ'ק ותא חתם כמו שצריך- הוא הלקוח שלך. אתה הלקוח של הבנק. הבנק לא יכול (וצריך) להתערב ביחסים שלך עם הלקוחות שלך- אתה תשבור את הראש עם הלקוח שלך והבנק ישבור את הראש עם הלקוחות שלו. אתה בעצם מבקש שהבנק ייכנס בינך לבין הלקוח שלך- וזה לא מתפקידו. זה כאילו אני לקוחה שלך, מכרת לי ציוד משרדי (לשם הדוגמא) ואני לא משלמת לך ואומרת לך - תגבה מלקוח שלי שמכרתי לו כסאות ועדיין לא שילם לי- למה שתעשה את זה? זה לא בדיוק עניינך מי שילם לי ומי לא- אותו דבר הבנק- אתה הלקוח שלו ואתה משלם לו עמלות תמורת שירות. מי שנתן לך צ'ק לא תקין- תרדוף אתה אחריו

למעלה