חיה עזרתך

חיה עזרתך

מרשה לעצמי לפנות אלייך דווקא על גבי הפורום, כדיי לעודד דיון בנושא שמציק לי זמן מה. יש מארגן בשם אבי שאחראי בין היתר על קניון מלחה בירושלים. כאשר ניסיתי לפנות אליו בבקשה להשתתף ביריד שמתקיים פעם בחודש נעניתי בשלילה. אבי אומר שאינו מכניס תכשיטים בכלל ככלל לתוך הקניון (גם לא מעניין אותו באיזה תכשיטים מדובר, במקרה שלי התכשיטים הם עבודת יד ואינם מהוים תחרות לחנויות) בכל מקרה מבירור שעשיתי בנושא זה עולה כי: 1. להנהלת הקניון אין בעיה עם הכנסת תכשיטים. - ומבקשת שהדבר יעשה דרכו 2. ישנם 2 דוכני תכשיטים בקניון של אשתו ובתו - והוא אינו מוכן שאחרים יהוו תחרות לגבן. אז אני תוהה, אם אסור תכשיטים (לפי דבריו) אז האם למשפחתו מותר?! ואיך עד עכשיו אף אחד/אחת (דוכני תכשיטים) לא עשה משהו בנדון.... מה את אומרת?

gipsi

New member
הכנסי דחוף

גם בקניונים אחרים שהוא מנהל ירידים הוא לא מאפשר להכניס תכשיטים, עכשיו ברור לי למה, אולי ניתן להתארגן ולהתלונן הפני הנהלות הקניונים, לאנשים אלה יש מונופול והם עושים מה שהם רוצים כאילו הם אלוהי העבדים, לצערי בתקופה האחרונה נתקלתי ביחס מזעזע מצד מפיקי ירידם שמוציאים שם רע לכל הנושא, אינני עושה הכללות ,

נכון , אני יודעת

שגם בקניונים אחרים שהוא אחראי שם, הוא אינו מכניס תכשיטים. התייחסתי למלחה (כי כרגע נוח לי יותר להגיע לשם) אני מבקשת מחיה שיש לה את הכח כמנהלת הפורום לנסות לעזור.

חבל שאתן טועות ומטעות../images/Emo4.gif

אבי מנהל ירידים גם בקניון הנגב ובקניון חולון, אם תגיעו לשני הקניונים תמצאו קרוב לחמישה דוכני תכשיטים בכל קניון, רובם ככולם עבודת יד. אני משתתפת קבוע ביריד בקניון הנגב( וגם במקומות אחרים שלא בניהול אבי ) ועלי לציין שאבי מקפיד על דוכני אומנות בלבד, תמיד מקפיד לתת חשבוניות( בניגוד למנהלי ירידים אחרים שלא אנקוב בשמם)מיד לאחר התשלום, ואינו מכניס דוכנים בסגנון "שוק " ומוצרים מסין, הכל עבודת יד. נסו בקניונים אחרים יש מקומות בהם הקניון מטיל איסור על מכירה של סוג מסויים של סחורה כי היא מתחרה בבעלי החנויות שמשלמים שכירות אסטרונומית על חנות.

משכיתוש' את מטעה בעצמך!

ואם את עדיין לא חושבת ככה, תבדקי עם גי.....ש בקניון מלחה הוא לא מכניס תכשיטים כדי לא לפגוע בפרנסת אישתו וביתו - בדוק!!!! את לא מתחום התכשיטים אז אל תסנגרי עליו לפחות במקרה הזה - תודה! ודרך אגב התכשיטים שלי ממש לא תוצרת סין

אין כאן סינגור אלא רק ציון עובדות../images/Emo70.gif

אם הוא לא רוצה לפגוע בפרנסתן , למה בחולון ובבאר שבע יש חמישה דוכנים של תכשיטים.? הרי הוא יכל לעשות בדיוק אותו דבר גם שם... אני אכן לא מתחום התכשיטים אבל כאשר אני עובדת עם מארגן הגון והוגן - זכותי לציין זאת! בכל מקרה שיהיה לשתיכן המשך מוצלח , ויהיה נחמד אם לא תתחבאו מאחורי כינויים....

מה הקשר בין הגון להוגן?

זה שהוא נותן חשבונית עושה אותו הגון? אני מדברת על נושא ספציפי בקניון מלחה, שהוא לא מסכים להכניס תכשיטים כדיי לא לפגוע בפרנסת אישתו וביתו. להתחבא מאחוריי כינויים? איפה כתוב שאני חייבת לציין את שמי המלא?! הניק שלי לא מהיום, מאז ומתמיד השתמשתי בו. יותר ברורה מזה לא אוכל כבר להיות.

HayaBee

New member
בתשובה לשאלתך , דעתי היא שהוא יכול ....

מאחר ולאשתו ולבתו דוכן תכשיטים , למה לא הן? מכל דוכן בדרך כלל יש אחד - שניים אז אלו דוכני התכשיטים במקום ואין תלונה. אם יש לך השגות בענין תוכלי לפרט בפני מנהלי הקניון , אבל לדעתי הם לא יפעלו בענין, למה להם? במידה ויוחלף מנהל היריד ואשתו של החדש לא תהיה בעלת דוכן תכשיטים יהיה סיכוי לדוכני תכשיטים להצטרף לקניון בו מדובר. צר לי, התאכזבת מתשובתי.

2 דוכני תכשיטים?

הלוואי וכך היה הדבר בדרך כלל דווקא דוכני תכשיטים מציפים את הירידים. ולאחרונה הייתי ביריד שהיו בו 14 דוכני תכשיטים. אז בואו לא ניתמם. קניון מלחה הוא קניון גדול, ובטח שאם לא הייתה כאן גחמה אישית של מנהל היריד -אבי היו ביריד זה יותר מ- 2 דוכנים. ההשגות היחידות שיש לי בעניין הזה, שאם אסור דוכני תכשיטים אז למה להן מותר? ואם מותר דוכני תכשיטים אז מדוע רק הן?

HayaBee

New member
מותר רק להן, בגלל שהוא דואג לפרנסתו/ן

זה ענין של שנים שאבי לא מאפשר לדוכני תכשיטים להיכנס למקומות אותם הוא מנהל כיוון שאשתו בעלת דוכן תכשיטים. אני זוכרת לפני זמן רב כשניהל את היריד בסימינר לוינסקי, בחג או משהו לא איפשר לדוכני תכשיטים להצטרף, ככה זה, לא נראה לי שניתן לשנות את הגישה ומבחינתו , למה שלא ידאג קודם כל לשלו?

kfirla3

New member
יש בכך דבר מה, אבל...

לפני כחודשיים הייתי בקריון ביום ראשון ונאמר לי שאין אפשרות למכור ביום חמישי בקניון מאחר וביום חמישי יש רק 2 דוכני תכשיטים וזו ההקצבה, ומאחר וזו אישתו וביתו קודם לכן, אז לא היה מקום. וביום ראשון כשהייתי משפחתו פשוט לא עובדת בימים אלו כי הם חלשים. בנוגע לשאר המיקומים שהוא מנהל מלבד מלחה - ברור שהוא מכניס תכשיטים ,וזאת מאחר ומשפחתו פשוט לא עובדת במיקומים אלו. אני לא מצדיק זאת לגמרי , אך מבחינה כלכלית ,עסקית ונוחות גם אני בתור מנהל יריד הייתי מכניס קודם כל את האינטרסים שלי קודם לכן, ואח"כ למי שיישאר מקום. כמו בכל דבר, זה נקרא פרוטקציה וקדימות. ובמידה ואפתח יריד בעצמי סביר להניח שאכניס קודם כל את המעצבים המיוצגים אצלי בסוכנות ואם אחליט שיש לי מקום נוסף ,אציע אותו בפומבי. אני מאמין שזה היה קורה אצל כל אחד שמארגן ירידים ויש לו קשר ישיר לנושא.

כפיר ,בבאר שבע ובחולון הן כן עובדות

הן אשתו והן בתו. וקניון הנגב בבאר שבע חלש????????? מהיכן התובנה הזו צצה? זה אחד הקניונים שעובדים יותר טוב, מנסיון . פשוט כדאי לבדוק את הדברים לעומק לפני שזורקים דברים לאויר .

kfirla3

New member
שירת האהבה, קחי כדור והרגעי...

סה"כ ניסיתי להבהיר נקודה מסוימת, תגובות כאלו מיותרות. אני לא חוקר פרטי שדבר כזה כל כך מעניין אותו לבדוק לעומק! קניון באר שבע לא להיט היסטרי...לא צריך להגזים בהילולו, ומה שלא יהיה-ככה עובד אבי, מי שלא רוצה לעבוד איתו, שלא יעבוד מי שרוצה שיעבוד. מעצבי תכשיטים יש הרבה (גם אני אחד מהם) ואני מחפש חלופות למקומות שבהם לא מכניסים תכשיטים ,כמו כל אחד אחר. דברים משתנים, מנהלי ירידים מתחלפים , רק צריך סבלנות ולהיות עם היד על הדופק. אנחנו האמנים אמורים להיות מאוחדים ולא לתקוף אחד את השני ב"שירת אהבה" מלבבת...תנסי להצטרף ולאחד כוחות עם שאר האמנים מכל תחום ולא לזרוק תגובות מיותרות וקוטלות באויר על נושא מיותר וחסר תועלת. את גם לא מעצבת תכשיטים, אז אני לא מבין את העוינות והעצבים...

כפיר היקר"מנהל הסוכנות לייצוג תכשיטנים"

כדאי שאתה תרגע... ומהר... כבעל סוכנות מהוללה כמו שלך הייתי מצפה למעט אורך רוח ומתינות בתגובותיך- והלו אתה עובד עם המ ו ן אנשים - או שלא? בכל מקרה זהו פורום בו לכל אחד יש זכות להביע את דעתו, חשובה גם הצורה, ואתה עברת את כל הגבולות בתגובותיך. אז כנראה אתה אדם צעיר, ולא כל כך שקול שאינו מבין שפורום\ קומונה היא במה לאנשים להעלות את דעותיהם , הגיגיהם, תגובותיהם ועוד... אז אין לי כל כוונה להגן על אבי, באתי להציג פן אחר בתוך ההתלהמות הזו שהייתה כלפיו, ולא מובן לי כל עניין התכשיטנים \ לא תכשיטנים. זכותי להגיב גם אם איני חורזת, שוזרת או מלחימה עם כל הכבוד. בכל מקרה, כפי שאמרת, מי שלא מתקבל או לא עובד עם אבי יכול רק ללכת ולמצוא לו עבודה במקומות אחרים, ושיהיה לו בהצלחה. ולגבי הקניון במודיעין הוא מובטח לו כבר משנה שעברה.

kfirla3

New member
מהוללת,לא מהוללה ואין קשר

את מוזמנת להביע דעתך, זכותך ורצוי, אבל יש דרך להביע דעתך, ויש דרך לענות. אני לא חושב שהייתי תוקפני או עוין בהודעה על הקודמת בתגובתי על דרכו של אבי, שהייתי צריך להיות תחת התגובה הקוטלת שלך... אני סה"כ מביע את דעתי, כחלק מקהילת אמנים ישראלים ואין לי שום אינטרס עם אבי או נגדו, וחשוב שנהיה מאוחדים ונדע לתקשר אחד עם השני בצורה הולמת ותרבותית ולא בצורה מתנשאת כמו שהגבת קודם לכן ועוינת. בכל אופן, אני לא חייב לך דין וחשבון אם בדקתי קודם לכן את הנושא או לא, סה"כ הגבתי באותו אופן שאת הגבת, בצורה חופשית ,ולא צריך לקחת ללב כל דבר שרושמים ולהתעצבן מכך. סה"כ אמורים כולנו כאן להפרות אחד את השני במידע ולעזור אחד לשני ולא לקומם ולהתקומם. לגבי קניון מודיעין, גם במידה ויהיה שלו, ייתכן וייצא על יום שמשפחתו כבר פועלת במקום אחר ולכן אולי כן יהיה מקום לתכשיטים, אז רק סבלנות עד היריד ושיהיה יום טוב ומוצלח.

כפיר

העניין מטופל מול הנהלת הקניון. מקווה שבעתיד הקרוב אתה ואני ועוד אמני תכשיטים (בעבודות יד) יוכלו לעבוד בקניון הזה. ויגיע הקץ למונופול המשפחתי. מאחלת פרנסה טובה לכולנו.

שירת אהבה

את יודעת מה... אני בשוק ממך, אני באמת לא מבינה אותך. את חושבת שאני משקרת? ממציאה? משעמם לי? אבי לא מכניס תכשיטים למלחה כדיי לא לפגוע בפרנסתו (אשתו וביתו) - נ ק ו ד ה !!! את שאלת אותו לגבי מלחה? האם הייתה לו תשובה שונה?! אם כן אשמח לשמוע. אני באמת לא מבינה למה את נגדי בעניין הזה.

gipsi

New member
שירת האהבה היא בדיוק

מה שמפיקי הירידים מחפשים צייתנים לקקנים מלחכי פינכה ולכן היא מצליחה לעבוד אתו ובכלל ייתכן שהיא אחייניתו.....שכן הוא דואג רק לקרובי משפחתו, בקיצור יד לוחצת יד פשוט מגעיל

טוב כנראה שתגובה אחרונה שתסגור את הדיון

הזה שנמרח ונמתח כמו מסטיק: 1. אין לי ולא היה לי כל קשר משפחתי או אחר עם אבי, אני מציינת ושבה ומציינת את היותו מארגן הגון והוגן כמו שאם הדיון הזה היה נסוב על תיקי אדיסון הייתי מציינת גם אותה. 2. כפיר היקר אנא הבט במילון "מהוללה"- היא מילה שמשתמשים בה בלקסיקון העברי מימים ימימה - מאדם שמתעסק בעיצובים תנכיים\ ארץ ישראליים הייתי מצפה ליותר הבנה בנבכי העברית 3. גיפסי היקר ! יש מילה הנקראת פירגון, פירגון גרידא - לא כל פירגון מסתיים בליקוק או בליחוך פינכה. לצערכם פשוט ציינתי עובדות בשטחשלא מסתדרות לכם עם התיאוריות: הן בבאר שבע, והן בחולון מועסקים עוד 5 בעלי דוכני תכשיטים, למה שלא תפנו לשם. 4. אם תשוחחו עם כל מנהל ירידים תבינו שישנה הגבלה על הכנסת דוכנים המתחרים בחנויות הקניון זה לגיטימי וזה נכון, החנויות משלמות שכירות של עשרות אלפי שקלים מולנו שסה"כ משלמים מאות שקלים . רק ביומיים האחרונים שמעתי משני מנהלי ירידים שיש שני בעלי חנויות שמתנגדים להכנסת דוכן מתוק מכיוון שהוא מוריד להם מהמכירות- לגיטימי בעיני ואני אפילו לא מתלהמת ומתווכחת. 5. לוניטונה יקרה ( אני בניגוד אלייך לא מציינת שמות מפורשים כדי לא לפגוע בפרנסתך...) לא חושבת שאת משקרת שוב רק מציינת עובדות ומציעה לך לנסות בקניונים אחרים שאבי מארגן בהם ירידים. הרי גם חיה וגם כפיר, שניהם בעלי אינטרסים בתחום הירידים אמרו לך כאן במפורש שהיו גם הם כבעלי אינטרסים מכניסים את המקורבים להם ראשונים. אני סיימתי את חלקי בדיון.

kfirla3

New member
כנראה שלא...תנכיים?!?

אין לי מושג מהיכן הבאת את המושג והרעיון לכך, או לכך שאני מנהל ירידים!?!(אולי בעתיד) רק אמרתי שבמידה והייתי מארגן יריד הייתי מכניס קודם לכן את המיוצגים בסוכנות שהם אמנים בעלי עסק פרטיים כשלעצמם ואינם חלק ממשפחתי - נכון לעכשיו כל האמנים שמשווקים דרכי נמכרים בנוסף לקולקציות שאני ואחי מעצבים ומתחרים הגונים לכולם, אין לי בלעדיות על מקום מסוים רק בגלל שאני ואחי מעצבים! וזו הנקודה. מנהל יריד שהיה הוגן היה דואג לדבר עם הקניון שיאפשר להכניס כמות גדולה יותר של תכשיטים על מנת לאפשר לאחרים מלבד משפחתו לעבוד שם, או לפחות מאחד את הסחורה של אישתו וביתו על מנת לתת הזדמנות לאחרים. אין צורך להתנשאות יתר על פני כולנו, אולי זו צורת התגוננות, משום מה ללא סיבה מאחר ואת לא אבי...נכון? תיקי אדיסון מקסימה, ועמך הצדק, אבי לוי, בסדר בתור אדם ,אך בתור מנהל יריד יש דברים שהיו צריכים להתנהל אחרת. לפרגן תמיד אפשר אך יש פרגון ויש התגוננות והתקפה שהיא מיותרת. אם לאבי היה איכפת ממך או ממישהו אחר שעובד איתו הוא היה מתגונן או מגיב בעצמו בפורום, אך לא כך הדבר... אין לי דבר נגדו מאחר ואיני מתכוון לעבוד בקניונים שהוא פועל בהם מבחינת המרחק או מבחינת קהל יעד שלי(מתוך ניסיון), אך תני לכל צד להביע דעתו ואין צורך להתלהם על נושא שאינו נוגע בפרנסתך...כל ההתנהלות הזו נובעת מתוך ליבם וכעסם של בעלי מקצוע שפרנסתם כן נפגמת או נמנעת בשל סיבות מסוימות ומתוך כאב אנו מגיבים כך, ואת מתקיפה ומגוננת על משהו שאינו נוגע לך כלל,תחום התכשיטים הוא התחום הבעייתי ביותר ולכן כל ההתלהמות.

למעלה