חידת 13 פרשים

עריסטו

Active member
חידת 13 פרשים

מכיוון שהחידה מתחבאת בשירשור למטה אני חוזר עליה כאן. להציב 13 פרשים על לוח שחמט בגודל 7 על 7, כך שכל המשבצות הריקות יהיו מותקפות, ולא יהיה אף פרש שמתקיף פרש אחר. לשם המחשה מצורף הפתרון של טלמון סילבר לאותה בעיה עם 14 פרשים על לוח שחמט בגודל 8 על 8.

למה הפסקת?

כי הרצתי משהו אחר -

את כל האפשרויות של 13 ב-7 על 7. התקבלה כמות אדירה של אפשרויות (כולל אלו שסימטריות לאחרות), אולי כמה מאות. יצא לי קובץ של יותר מ-2 מגה. חלקן דווקא נחמדות. ובנוסף, אני עמוס מאוד בעבודה בימים אלה, ממש אין לי דקה חופשית, וגם בבית הרבה עניינים. בלוח גדול ה-MUMPS מאט באופן רציני, ואין לי כרגע סבלנות וזמן ל-C++. גם האלגוריתם משתמש בדברים יחודיים של MUMPS - הפונקציה d$ האומרת אם בכלל קיים עץ מסוים - העץ השטוח של משבצות ריקות.

גם אני ../images/Emo8.gif

נראה לי שהצלחתי להקטין את הקובץ עם 688 האפשרויות, אבל תפוז עדין מסרב להעביר אותו.

לי

זה לקח הרבה יותר זמן. היום ישבתי חצי יום על צמצום גודל הקובץ, אבל אחרי שהוא הגיע ל-494 K ותפוז עדין סרב להעביר אותו, התייאשתי ופיצלתי לשניים. הפתרון שמצאת הוא מהנחמדים ביותר, סימטרי כזה.

עריסטו

Active member
../images/Emo127.gif האם בכל המקרים

הפתרון שנתת הוא עם מספר מינימלי של פרשים?

../images/Emo35.gif חידת המשך - הרבה יותר קלה -

אותה החידה, עם 11 פרשים בלוח 10 על 10. יש פתרון לוגי קליל.

עריסטו

Active member
../images/Emo62.gif

אין פתרון עם 11 פרשים. כל פרש "מכסה" לכל היותר 9 משבצות (המשבצת עליה הוא עומד ושמונה משבצות עליהן הוא מאיים), ו - 11 כפול 9 זה פחות מ - 100.

למעלה