אני....
דוקא אוהב את החידות האלה... ספציפית עבדתי על החידה הזאת, והצלחתי במקרה שהשחור מסכים ל"וותר" על מהלך אחד
... בקיצור, חסר לי מהלך אחד של השחור - כל המהלכים שלו נראים הכרחיים כבר בשלבים מוקדמים יותר... אולי אני אנסה לשתף אנשים בממצאים - ונפתור יחד... 1. המלך הלבן יכול להגיע לאיזור הבעייתי ע"י איגוף דרך ג8, ד8, ה8, ו8 2. נראה לי שהמהלך האחרון היה הכתרה של חייל לבן, והפיכתו לצריח, כלומר חייל ב-א7 מכה כלי שחור (צריח או פרש, נראה לי צריח) ב-ב8. 3. הבעייה... אין לשחור "מהלך אחרון". לאחר שהשחור ממקם את הרץ שלו, הלבן צריך להביא גם למקם חייל נוסף (שסוגר את הרץ השחור במקומו) וגם צריך להכתיר.. כל מהלך של השחור "יוציא אותו מן העמדה". בניסיון למצוא "מהלך אחרון" לשחור, מצאתי שני כיוונים ... א. החייל השחור ב- ח7 צריך להגיע לז6 ואולי זה המהלך האחרון. - הבעייה היחידה, שזה "תוקע" את החייל הלבן הטור ח', וצריך אותו כדי למקם את החיילים השחורים במקומותיהם. ניסיון להסיט אותו ע"י הכאת כלי שחור, מבזבזת כלי שחור, וכך לא ניתן להביא את החייל הלבן לא7... ב. כיוון אחר, הוא מיקום רץ/פרש לבן ב-ב8, ופרש שחור בג6... מהלכים אחרונים הם : שחור מכה עם הפרש את הרץ, ולבן מכה את הפרש השחור עם צריח - וזהו... הבעייה... מתבזבז פה כלי לבן, ואז לא ניתן למקם את הכלים השחורים... ************ אוף ***********