חידת שחמט...

עריסטו

Active member
חידת שחמט...

הלבן נוסע וזוכה.

פיתרון ../images/Emo62.gif

עבדתי על זה __הרבה זמן__ !! המוטיב המעניין הוא לאיים במט עם הפרש בלבד אז מתחילים ב: 1. צ-ג2 לשחור יש כמה אפשרויות... אפשרות (א) 1. ... מ-א1 (מפסיד מהר... ניתן לכפות מט) 2. פ-ד5 מ-ב1 (כפוי) 3. פ-ג3+ מ-א1 (כפוי) 4. צ x א2 (מט) אפשרות (ב) 1. ... מ-ב1 (גם מפסיד מהר) 2. פ-ד5 א1-מה (שחור מכתיר - על מ-א1 - ראה אפשרות (א)) 3. פ-ג3+ ... מה x פ (כפוי) 4. צ-ב2+ ... (שחור הפסיד בקרב...) אפשרות (ג) (הכי מעניינת) 1..... מ-ב3 2. צ-ג1 מ-ב2 (אם המלך השחור מתרחק לשורה 4, הרי שהוא הפסיד בקרב בקלות). 3. מ-ד2 א1-מה (אם המלך השחור נוסע לב3, מפסיד מיידית עקב פ-ד3+, שמרחיק את המלך השחור סופית) 4. פ-ד3 מ-א2 (אחרת המלכה השחורה אבודה - ולבן נשאר עם צריח) 5. פ-ב4 מ-ב2 (אחרת המלכה השחורה אבודה - ולבן נשאר עם צריח) 6. צ x מה .... מ xצ ( לבן נשאר עם פרש ומנצח!!!) 7. מ-ג1 ... א2 (כפוי) 8. פ-ג2 (מט)

אופס... ייתכן שכל הפיתרון ל ../images/Emo64.gif...

אני צריך לבדוק... הייתי ממש בטוח שזה הכיוון...

עוד לא צריך לזרוק ל../images/Emo64.gif../images/Emo62.gif

מ-ד2...... א1=מה (נניח שלבן מנצל את ההזדמנות ומכתיר) פ-ד3+..... מ-א2 (או מאבד את המלכה ומפסיד) פ-ב2+.... אם שחור עונה - מ-ב3, אז צריח מכה את המלכה ושחור מפסיד) אם שחור עונה - מ-ב2 אז צריח מכה את המלכה גם
אם שחור מכה את הצריח בא-1, הוא צפוי למט ע"י המלך והפרש כמו שהודגם לעיל...

גיל14

New member
../images/Emo58.gif קורה הדבר הבא

אפשרות ראשונה: 4. רו4 א2 5. מג4 א1=מה 6. פד3+ מא2 7. פב4+ מב2 8. מב3 וזוכה. אפשרות שניה: 4. רו4 מב3 5. פד5 מא4 6. צא1 וזוכה ועוד כהנה וכהנה אפשרויות שזוכות די מהר.

גיל14

New member
האמת שזה מוזר לי

אין לי שמץ של מושג איך טעיתי כל כך ב"ניסוח"

גיל14

New member
כי באפשרות הראשונה

(כמובן צריך להיות 8. צו2) אחרי 8 ...מג1 9. פד3+ מב1 10. מב3 וכאן בא איזה מהלך של השחור, אבל לא יכול למנוע אבדת מלכה ללא אבדת צריח, או מט עם צו1. לו היה צז1 או צח1, היה בא מהא7 או מהא8 בהתאמה, והיה נמנע המט. כאן חוסם הפרש את מהא6.

Abbe Faria

New member
../images/Emo62.gif

1. מ-ד2, א1 (תזוזה עם המלך תוביל ל2. צ-ג1+ מ-ב2, 3. פ-ד3+ ומשם הלבן בלי בעיה לוקח את 2 הרגלים וסוגר עניין) 2. פ-ד3+, מ-ב1 (2... מ-א2, 3. פ-ג1+ ואז השחור או שמפסיד את הכלי שהוא כרגע הכתיר, או שזה מט במהלך שאחריו) 3. צ-ג1+, מ-א2 4. פ-ב4+, מ-ב2 5. צ:א1, מ:א1 (אם הוא לא לוקח, זה גמור בכל מקרה) 6. מ-ג1, א2 7. פ-ג2++

Abbe Faria

New member
תוספת קטנה

במיה והשחור זז 1... א1 (ובמקום מלכה מוציא פרש) 2. פ-ד3+ מ-א2 (במידה וזה מ-ב1, ממשיכים כמו שכתבתי מקודם) 3. מ-ד1, פ-ב3 (במידה והוא שוב זז עם המלך זה לב-1 ושוב, ממשיכים כמו בפתרון הקודם) 4. פ-ג1+ והשחור בסופו של דבר מפסיד את כל הכלים שלו (לעומת הפסד של מקסימום הפרש של הלבן)

Abbe Faria

New member
מפני ש..

יש 2 אפשרויות (אם הוא הכתיר פרש, כתבתי כבר מה קורה) (1) 3... מ-ב2 4. צ-ב3++ (2) 3... מה:ג1 4. מ:ג1 מ-א1 (אין לו ברירה אחרת) 5. צ:א3++ כמובן שיש גם (3) 3... מב1 ועל זה לא חשבתי ואולי גם את הפתרון שלי אפשר לזרוק לזבל
ישנה האפשרות של 3. פד4+ ואז: (1) 3...מ-ב1 4. צ-ג1+ ומפה הפסד של המלכה השחורה או מט עם הפרש כמו בפתרון המקורי או (2) 3... מ-ב2 (ושוב נתקעתי ויכול לזרוק את הפתרון לפח) אם מישהו יודע איך לגמור את זה (או להוכיח שאני טועה מההתחלה) אני אשמח לראות

למעלה