חידת שחמט

עריסטו

Active member
חידת שחמט

הלבן נוסע וזוכה.

Ferma

New member
../images/Emo58.gif

נראה לי די פשוט, אבל אולי אני מפספס משהו: 1. ג6 ר ה4 2. ג7 ר ב7 3. ר ז2 מ א7 (אם, 3... ר x ז2 4. ג8 (מה) מ א7 5. מ ג7 ב2 6. מה ב8+ מ א6 7. מה ב6 #) 4. ר x ב7 ומכאן הדרך למט קצרה... ברור למה החיל השחור ב-ב5 שם, אבל לא ברור למה החייל השחור ב-ב3 שם. אני חושב שהוא מוסיף מעט פלפל לעניין, מכיוון שאין כאן שום מירוץ להכתרה; הרי שהחיל ב-ב5 חוסם גם את המלכה (המוכתרת) וגם את הרץ, והשחור נותר חסר הגנות וחסר אונים כנגד המט בכמה מסעים. חידה שלך?

אייני

New member
אחרי ב2 זה אותו דבר...

יש "תחרות" בין הרגלים, הרגלי השחור מכתיר ראשון, אבל הלבן מכתיר ומייד שח. המלך זז לא7, המלכה זזה לג7, שח, ומכאן הדרך למט עם הרץ מאוד קצרה, לא משנה מה המלך יעשה...

Ferma

New member
אמרתי שלא.

"לא ברור למה הוא שם." אבל אז אני מסביר: "לפי דעתי הוא מוסיף פלפל..." כנראה שלא הייתי מספיק ברור, אשמתי
אז של מי החידה? אני חושב ש-1... ב2 הוא תשובה פחות טובה ממה שהצעתי, אבל אתה צודק להתעקש על ההמשך המלא. הנה אחת האפשרויות: 1. ג6 ב2 2. ג7 ב1 (מה) [אני מניח שזה ההמשך שאתה מכוון אליו] 3. ג8 (מה)+ מ א7 4. מה ג7+ מ א8 ( 4... מ א6 זו טעות רצינית מכיוון ש-5. ר ב8 # הוא מט מיידי) 5. ר ז2+ ר ה4 6. מ ג8 (מאיים מה ב8 #) מה ג8 (מרתק את המלכה אבל מוריד את ההגנה על הרץ השחור) 7. ר x ה4+ מה ג6 (יחיד) 8. ר x ג6 # אפשרות שניה: 5... מה ה4 6. ר x ה4+ ר x ה4 7. מה ג8+ מ א7 8. מ ג7 ב4 (די יחיד; המלך מרותק, אין לאן לזוז עם הרץ) 9. מה ב8+ מ א6 10. מה ב6 # עוד המשכים יתקבלו בברכה

למעלה