חידת שאיבת השומן

עופר 123

New member
חידת שאיבת השומן

חידה: מהו גיל המנותחת הצעירה ביותר בארה"ב שעברה שאיבת שומן? (הערה: רופאים ממליצים שלא לעבור ניתוחים פלסטיים לפני גיל 18-20). התשובה - בכתבה שבסרטון.
עופר, שעדיין מזועזע מקלות הדעת של ההורים.

מזעזע .. לא איך שהיא נראית

כי היא נראית מצויין ועושה רושם שהיא גם מרגישה נפלא. אבל קשה לי לקבל את זה שההורים שלה בפרוש סיכנו את חייה והכניסו אותה לניתוח שכל כך מסוכן עבורה בגילה. מקווה רק שהיא תדע לשמור על התוצאות ושלא תמצא את עצמה בניתוח חוזר בעוד שנה. הילה

כמה פשוט וקל...

גם ככה לא ינתחו אדם שהוא "לא שמן מספיק"... אז איזה כייף, אפשר לאכול כמה שבא לנו, כשנגיע למשקל גבוה וכבר לא יבוא לנו על המראה השמן, מה הבעיה? רק לשחרר כמה מזומנים מהארנק והרי לנו פלא, יום למחרת אנחנו אולי שוכבים במיטה, אולי אפילו שבוע, רק לצורך החלמה והנה אנחנו רזים כמו שתמיד חלמנו ליהיות. משתלם היום ליהיות טחון בכסף... יום ככה-יום ככה... איך שבא לך. רק שאנשים שוכחים לפעמים את בריאותם. לא יודעת עד כמה הניתוח הפלסטי הספציפי הזה דופק את הבריאות, אבל עובדה שאנשים רבים נמנעים מלעשות אותו ולאו דווקא בשל העניין הכספי. למעשה כל דבר שהוא לא טבעי הוא עלול להזיק לבריאות.

אני לא יודעת

היא הרי באמת צעירה מדי להבחין בין מה טוב ומה רע לה....ועדיין אני יכולה להבין את התחושה שלה... טוב לה עכשיו היא לא שונה בהרבה מילדים אחרים.. והרי מה אנחנו רוצים בכזה גיל???ץץץ רק להיות כמו כולם... אני חושבת שבסופו של דבר זה חוזר לאותה תבנית של "שטנץ" - כולם צריכים להיות אותו דבר... ובמקום לחנך את הילדים לקבלה של שונות.. מלמדים אותם כיצד להכנס לשטנץ... אני לא מקבלת את זה אבל אני גם לא שופטת אותם... זה ענין של השקפה... בעיני השונות זה כל היופי.. בעיניהם - כניראה שלא.... בכל מקרה ההורים כאן נותנים חינוך שטחי.. חינוך שממוקד בחיצוניות בלבד תהיהי רזה - תצליחי.. לא תהייה-תכשלי וכולם יצחקו עלייך... אני אישית לא מקבלת גישה כזאת... אבל מי אני לשפוט?

lee_1

New member
שאיבת שומן (בלי קשר לגיל)

לא אמורה להוות דרך להורדה במשקל ובגדול לא אמורים להוציא בה יותר מ5-6 קילו של שומן. שאיבת השומן קיימת לאנשים עם חוסר פרופורציה במקום מסויים בגוף, ע"מ לעצב את הגוף וליצור פרופורציה נכונה. דבר נוסף, מכירה מישהי שהחליטה גם לעשות את זה בתור צעד ירידה, ולאחר שעלתה כמה קילוגרמים כל הגוף התעוות לה, דבר נפוץ לאחר שאיבת שומן, שאם משמינים, עלול להיווצר חוסר פרופורציה במקום אחר ולא איפה שנשאב. צר לי על הילדה והוריה שבחרו בצעד שלדעתי מאוד לא נכון, הילדה הזו עוד תגדל, תצמח, תתפתח, שלא נדבר על הריונות שעוד צפויים לה, והיא בחרה לטעמי בדרך לא נכונה. ציינו בכתבה ששקלו לעשות לה קיצור קיבה, לדעתי היו צריכים לחכות שתסיים את התבגרותה, לפחות עד גיל 18- 19 ואם עדיין היתה שמנה ועדיין היתה רוצה לבחור בכזה מסלול, היתה יכולה לעשות קיצור קיבה, ולא שאיבת שומן.

lizush

New member
אוף...

הדיאטה הראשונה שלה היתה בגיל 3 !!!!!! איך עושים דיאטה לילדה בת 3 ויותר חשוב... ל מ ה ? ? ? עצוב לי בשבילה, מנסה לא לשפוט את ההורים ומקווה שהיא תבין שהאושר לא נמצא בשומן / אי-שומן...

gracie

New member
אני דווקא חושבת שהיא הרוויחה

כמה שנים של להיות נורמלית... היא דיברה על כמה קשה היה לה והיא עמדה להיכנס לתיכון. עכשיו יתייחסו אליה כילדה "נורמלית" ולא כמו איזה יצור ענק מהחלל (כמו שרק ילדים יכולים להתיחס). אני חושבת שאם הייתי יכולה להיות ילדה רזה בבית הספר, העולם שלי היה נראה אחרת עכשיו... היה לי יותר ביטחון, בעקבות זה- בטח יותר חברים, והכי חשוב (לי), בטח לא הייתי הבחורה היחידה ב"חבר'ה" שעוד אף פעם לא היה לה חבר... מה שבטוח- שנות בית הספר שלה בטח יהיו קלות יותר משלי...

עוד לא למדתן שאין פתרונות קסם ....

הרי זה ברור שאם הילדונת הזאת תמשיך את הרגלי האכילה שלה מבלי לטפל בשורש הבעיה ולבדוק מאיפה מגיעה ההשמנה שלה סביר להניח שתוך שנה היא תחזור להיות כמו שהיתה במקרה הטוב אם לא תשקול יותר. אז איך זה בדיוק יתרום לה בשנותיה בתיכון
מצטערת שאני מקלקלת שמחות אבל זאת המציאות. אין פתרונות פלא להרזיה גם לא שאיבות למיניהן. הילה

solee

New member
ברור..

אבל אולי אחרי שהיא תהייה קצת בצד השני, יהיה לה קל יותר לשמור על המשקל. גם שנה של שלמות עם עצמה מבחוץ ובמפנים יכולה לשנות אותה לכל החיים.

עופר 123

New member
אבל, אבל, אבל...

כשהייתי בגילה הייתי רזה, הייתי "בצד השני". ראי זה פלא, היום אני שמן. למעשה, לכולם פה בפורום היתה תקופה רזה יותר וזה לא ממש עזר לשמור על המשקל...
ע'

gracie

New member
כולם פה בפורום?!?

לי לא היתה תקופה רזה, אבל אני לא מאשימה אותך, כי אתה לא יודע שאני קוראת בפורום כבר איזה 3 שנים...

solee

New member
האמת שגם לי לא ...

בסדר, נגיד שזה לא מה שיעזור לה, אבל לפחות כמה זמן לחיות בעולם יפה יותר בשבילה, בעולם שבו כיף לה עם עצמה, יכול לעזור לה הרבה.

polegra

New member
שאיבת שומן..מה שלא מספרים לנו :)

מלבד הסרטון המזעזע וההשלכות של זה עלינו כחברה הנה כמה דברים שלא סיפרו לה בוודאי לאדם כמות X של תאי שומן כמו כל דבר זה מוגבל תאי השומן מאוד גמישים...כפי שניתן לראות ע"פ המבנה השונה של כל אדם וע"פ המשקל כאשר עוברים ניתוח שאיבת שומן בעצם מוציאים את תאי השומן בעם היא תעלה במשקל באזור השאוב לא יקרה כלום אבל במקומות אחרים תאי השומן ימתחו ויגדלו כי השומן צריך מקום להתפרס בו זה לא ששאבו וזהו יותר לא תגדל מסת השומן בגוף דבר שיכול להביא לחלוקת אברים ממש לא פרופורציונאלית שלא נדבר על הסכנות האחרות בשאיבת שומן טלי

כמה נכון

תשאלו כל אדם (לרוב נשים..) שעברו שאיבת שומן. בנקודה בה שאבו את השומן נוצר מאין חור ומסביבו כמובן רקמות שומן.. לפני מספר שבועות התפרסמה בYNET כתבה שסיפרה על אשה בריאה שכל מה שהיא רצתה זה להיפטר מהעודפים המעצבנים האלה בירכיים....רק שמס' שבועות לאחר הניתוח היא נאלצה לעבור קריטה של שתי הרגלים, בעקבות נמק... הראו כתבה..אני לא יכולתי לראות אותה עד הסוף... יותר מידיי, הרבה יותר מידיי מהר, פונים היום לסכין כתרופת פלא...

בעעעעעעעעעעע

לפי דעתי הם היו כל כך נואשים שהם כבר הלכו לשאיבת שומן.. השאיפה של החברה לנורמליות, זו פשוט מכה. וכמו שהיא אמרה שם.. הסבל שהיא עברה עם הניתוח זה כלום לעומת מה שהיה לה לפניכן.. שזה נזק נפשי בבצפר, בחיים בכלל, בבריאות, ובכל מקום אחר.. אני משערת שסיפרו להם על הסיכונים.. וגם ההורים.. כבר נכנעו כנראה למצב הזה והבינו שהם חייבים לתקן את זה כדי שלילדה שלהם לא ייגרם עוול לטווח ארוך.. ככדי שתוכל לחוות חיי נעורים נורמליים, כדי שיהיו לה חברים וכו'.. בסופו של דבר המטרה של ההורים היתה חיובית בעיני-והיא בעצם להפסיק את הייסורים שחוותה ביתם.. שאני לא רואה בזה כל פסול.. אבל אני חושבת שהכי כדאי היה לחכות קצת לפחות לגיל 18-19... אבל אני יכולה להבין מאיפה זה נבע לכן אני לא מרשה לעצמי לשפוט ולהעריך ולהגיד שזה לא בוגר... קל דעת.. חסר אחריות וכו' וכו'. ~לין~

למעלה