חידת ניווט

IlanShacham

New member
חידת ניווט ../images/Emo13.gif

איש אחד קם בבוקר, יוצא מהבית ומתחיל ללכת צפונה. אחרי ק"מ אחד הוא פונה מערבה והולך עוד ק"מ אחד. אז הוא פונה דרומה, הולך ק"מ נוסף, נכנס הביתה ונח מההליכה הקשה. איפה גר האיש?

אולי יש לו בית עננננננק באורך

ק"מ אחד, הוא יצא בקצה אחד שלו ונכנס בקצה השני. אפשרות מס' שתיים היא התשובה של דן, אבל לדעתי כדי להגיע ל 1000 מטר צריך כדור בקוטר 318.31~

ayelettu

New member
מכאן שהמסקנה המתבקשת היא

כמובן- בקוטב הדרומי
איילת

IlanShacham

New member
תשובה נכונה ../images/Emo45.gif

אם כי שי כבר נתן אותה, ועוד תשובה נכונה (מאוד קרובה לקוטב הצפוני), בהמשך השרשור

sdanpo

New member
שאלה ...

האם הוא לוקח אזימוט בתחילת כל פאה ומתחיל ללכת או שהוא כל הזמן מסתכל על המצפן?????

IlanShacham

New member
שאלה טובה... כנראה שהוא מסתכל

על המצפן כל הזמן - כשאומרים שהוא הולך (רוכב) 1 ק"מ דרומה זאת אומרת שהוא נע דרומה כל הזמן.

לא רק שהוא נח מההליכה הקשה אלא ...

גם מתחמם מהקור לפני שהוא יוצא שוב החוצה. לא בקרתי שם מעולם אבל ככל שידיעתי משגת אין שם בתים. ב ק ו ט ב ה ד ר ו מ י

שוב אני

הוא גר קילומטר אחד דרומה מקו הרוחב הצפוני שהקפו קילומטר. קו הרוחב נמצא במרחק כ 300 מטר מהקוטב הצפוני והבית נמצא כ 1.3 קילומטר מהקוטב. זאת אומרת; יוצא מהבית והולך קילומטר צפונה, אח"כ הקפה שלמה של קו הרוחב עד שחוזר לתחילת ההקפה וחזרה דרומה הביתה. גם שם קר ואין בתים. יתרה מזאת כיפת הקוטב נמצאת בתנועה דבר שמקשה מאד על הניווט שתארת.

IlanShacham

New member
אמנם לפי החישוב שלי

הקו הזה נמצא כ 160-170 מ' דרומית לקוטב, אבל התשובה בהחלט נכונה! 2 כוכבים לשי
איפשהו מאחורה בזכרון נדמה לי שהיו שלוש פתרונות, אבל אני לא מצליח להזכר בפתרון נוסף...

איתי נ

New member
מה עם הקו שנמצא 16-17 מטרים

דרומית לקוטב הצפוני? אז הוא יתחיל בביתו, ירכב ק"מ צפונה עד לקו שנמצא 16-17 מטרים דרומית לקוטב הצפוני, אחרכך 10 הקפות מלאות סביב הקוטב (שגם זה ק"מ אחד) וחזרה הביתה... בעצם יש אינסוף מעגלים שכפולה שלמה של ההיקף שלהם בדיוק קילומטר. המגבלה רק ברדיוס הסיבוב של האופניים. ברדיוס סיבוב קטן יש כבר הפרש משמעותי בין אורך המסלול של הגלגלים הקדמי והאחורי אז איך מודדים?

IlanShacham

New member
מצוין ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif

זאת התשובה ששכחתי

למעלה