חידת מה ה-

כמה עולה ../images/Emo15.gif שאלה ותשובה

100 שקל! לפני כמה שבועות שתיתי להנאתי קפה קר יטבתה בקופסא. בשלוק האחרון פתאום הרגשתי משהו קשיח ודי גדול עלשהגיע לי לפה ירקתי מהר וזו היתה חיפושית בגודל של 1 ס"מ בערך ירוקה ומבריקה. כמובן שהתקשרתי להודיע על כך! והיום קיבלתי תלושי קנייה של שטראוס-עלית על סך 100 שקל! אז כנראה אני אוכל המון
בזמן הקרוב! זהו! מה לא חוויה על חיית בר?

sleep1937

New member
../images/Emo2.gif

אין לי מושג, אלא אם את מדברת על הקשר בין העור ל(הוצאה ל)אור כפי שעלה אצלי בחיפושים...

Mar1Zipan

New member
אפשר למצוא אותם בספארי?../images/Emo13.gif../images/Emo58.gif

סתם... מסתבר, כי לערוד ולפינגווין יש דימיון מהותי בשרשרת החלבונית ציטוכרום C, המצויה במיטוכונדריון בגרעין התא ומשתתפת בשרשרת העברת האלקטרונים (הבדל של חומצה אמינית אחת, לפי מקורותי) מה שמצביע על קרבה אבולוציונית (שכן מינים רחוקים אבולוציונית הם בעלי הבדלים מהותיים הרבה יותר מחומצה אמינית אחת בחלבון שיש בו מאות ואלפי חומצות אמיניות).
איך אני?

preversia

New member
פיגנווין שחור רגל ...בסלנג אנחנו

קוראים לו פינגווין חמורי כי הקול שלו נשמע כמו נעירות של חמור מוצאו מדרום אפריקה

echis

New member
אני לא מכיר את הגנטיקה של פינגוינים

או של ערודים ולכן לא הבנתי אם התשובה שלך הייתה בצחוק או ברצינות. בכל מקרה, יש מקרים כאלה של דמיון מולקולרי בין בעלי חיים רחוקים. היו מדענים שהתלהבו יותר מידי מהשיטה החדשה והכניסו את כל נושאי מחקרם למשוואה מתמטית של השוואה מולקולרית, תוך התעלמות מכל השיטות האחרות. התוצאות היו מגוחכות (אני לא מכיר את כל הפרטים, אין לי דוגמאות). לכן חשוב לזכור שההשוואה המולקולרית היא כלי חשוב במחקר אבולוציוני וטקסונומי, כלי חדשני ומעניין, אך היא רק כלי אחד מתוך שלל הכלים העומדים לרשותנו ואסור להסתמך רק עליה.

Mar1Zipan

New member
תשובתי הייתה

בשיא הרצינות, אבל אני מבין לחלוטין למה אתה מתכוון. אפשר להשוות את זה למקרה שבו חזאי משתמש בטכנולוגיה חדשה ואומר:"יורד גשם בחוץ", וכל הניסיונות להסביר לו שבחוץ יש שמש והוא רק צריך להביט מהחלון נתקלים בחומת עוינות של:"אבל זה חייב להיות נכון!"... ובכל זאת, אני חושב שיש בעניין המולקולרי שהזכרתי משהו. המשכתי לקרוא מעט, ואמנם אין מסקנות מהותיות וחד-משמעיות, אבל עצם העובדה שחיות כה רחוקות אבולוציונית, למראית עין, חולקות דמיון מולקולרי משותף, יכולה להיות טריגר למסקנות מרחיקות לכת. ואני לא צריך לומר כלום על מה שאמרו לאיינשטיין כשהוא דיבר על תורת היחסות הפרטית לראשונה, נכון?

למעלה