חידת כפל לשון

FuryUri

New member
כן... אבל לא נזירות כמו בנצרות...

נזיר ביהדות= אדם שנשבע להתנזר לזמן מסויים (כמה שהוא מחליט... נראה לי שהמינימום הוא חודש >< אבל לא זוכר אז לא להסתמך עליי :p). נזיר מתנזר משתיית יין, תספורת והיטמאות בטומאת מת... ישנם כמה סוגים של נזירים. יש כאלה שנשבעים להתנזר לתקופה מסויימת. ויש מה שנקרא "נזיר מבטן"(נראה לי שככה קוראים לזה). זה אומר נזיר שנולד כנזיר. ידוע על שניים: עלי-שאימו נשבעה שאם ה' יפסיק את עקרותה אז היא תביא את בנה לעזרה במשכן. וכמובן,המוכר-שמשון, שמלאך ה' נגלה להוריו ואמר להם שבנם הנילוד חייב להיות נזיר. יש מחלוקת האם נזירות היא דבר טוב או לא. אבל זה לא משנה :p הנה...שיעור קצר על נזירות!!!

תיקונים

חודש למיטב זכרוני הוא לא המינימום, אלא הסטנדרט, דהיינו, אם מישהו נודר להיות נזיר ולא מציין לכמה זמן אז הוא צריך להיות נזיר חודש. אתה מתכוון לשמואל שאמו נשבעה שישרת בקודש או משו, למיטב ידיעתי הוא לא היה נזיר, אבל נהיה נביא. בסוף הנזירות שלו נזיר צריך להביא בין השאר קרבן חטאת, שהוא קרבן שמביאים על סוג מסוים של חטאים, גם אם עמד בנזירותו, ולמיטב ידיעתי אין מחלוקת, שמכאן שנזירות היא דבר רע, שכן אלוהים נתן לאדם את היין והאדם בוחר לא לקחת ממנו, כביכול לסרב למתנת אלוהים.

FuryUri

New member
למיטב זכרוני עלי גם היה נזיר מבטן..

והמחלוקת אכן קיימת, ובזה אני דווקא די בטוח כי עברתי על זה שיעור לפני כמה זמן. ואני זוכר שהביאו כמה דעות על התנזרות... מצד אחד זה רע מהסיבה שאתה אמרת... מצד שני אפשר להבין כי זה מעשה קדוש, התנזרות מהנאות העולם הזה,ובנוסף אם אני זוכר נכון יש פסוק בסגנון "קוודש הוא" או משהו כזה...

לסיכום לאחר עיון קל

אני חוזר שוב שלא היה זה עלי שאמו הקדישה אותו לשרת במשכן אלא שמואל. עלי היה כהן גדול, צאצא של אהרון הכהן, לא היה צורך להקדיש אותו מעצם היותו כהן. שמואל אכן, אם כי רק לפי המדרש ולא לפי הפשט, היה נזיר מבטן. ולנושא המחלוקת, רש"י שם לומד מסמיכות פרשיות סוטה ונזיר, שאדם נהיה נזיר אחרי שהוא רואה סוטה בקלקלתה, ואני מבין ממנו שזה נעשה מתוך גועל או מתוך פחד להדרדר למצבה. לא קדושה או כל דבר כזה. מה שרציתי לומר זה שגם לפי מי שרואה בנזירות דבר טוב, יש בו גם משהו רע ולכן הנזיר חייב בחטאת. "קדוש" בתנ"ך, למיטב ידיעתי, לא מתכוון ל"טוב" אלא מתכוון לאיזו שהיא הימנעות או שמירה מטומאה. ודעתי האישית בקצרה, אני יותר מאמין בלעשות כל מה שטוב לך כל עוד זה לא פוגע באחרים. בלי ציוויים מאלוהים שיושב באולימפוס ובלי רבנים שמפרשים את התורה לפי הנוירוזות שלהם.

regit knup

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif:)

לא הבנתי את התושובות פה

מישהו מוכן להסביר
?

למעלה