חידת המפתח

Landei

New member
חידת המפתח

אחד הדברים הבלתי פטורים של הרומח, לפחות לגביי, הוא המפתח. ברם הוא המפתח (לכניסתה של טאקיזיס), רייסטלין שמחפש לחש-חיים בספריה בפלנתאס בספרים שדורשים ממנו את המפתח שאיננו יודע היכן למצוא, שומע את אסטינוס מדבר על הנחת המפתחות והספרים על המזבח, ועל השלמת העולם. ואז הוא מבין שהמפתח הוא למעשה פיסטנדנטילוס, ובאופן כולשהו עושה את ההקשר בין סיפורו של אסטינוס לבין העובדה שפיסטנדנטילוס חיי דרכו... בכל המקרים: המפתח מקבל חיי נצח, או מקנה חיי נצח, ויכול לעבור או להביט בין המישורים. אבל האם המפתח הוא אחד? האם יש קשר בין כל האיזכורים? גם במקרה של ברם וגם במקרה של רייסטלין - חיי הנצח נקנים ע"י חייו של אחר. ורייסטלין בשלב מאוחר יותר מחשיב את עיקר האלוהות ליכולת ליצור חיים ("היצורים החיים" במרתף שלו, הניסוי הכושל הזה, והלאה - השאיפה לאלוהות.) בתקווה שמישהו עדיין עוקב אחריי חוט המחשבה שלי, אני מקווה שיש לכם רעיונות להציע בנוגע לאיך לפרש את כל זה. יש לי כמה משלי, אבל אני רוצה לשמוע דעות שלא "זוהמו" על-ידיי. תודה רבה מראש

Landei

New member
כנראה שאף אחד לא מתכוון לענות...

חבל. התאכזבתי.

strahd

New member
קודם כל

זה פורום וזה גם יום שבת, ככה שלא בטוח שיענו לך תוך שתי דקות. אין לך ממה להתאכזב. מעבר לכך, התיאוריה של המפתח, זאת אחת התיאוריות הכי שנויות במחלוקת ברומח הדרקון, ואל תצפה שכולם יקפצו עליה. עכשיו, אני חושב שיש יותר ממפתח אחד. המפתח של ברם, כולמר אבן החן הירוקה, הוא המפתח למקדש בנראקה. אני לא חושב שיש לו קשר לפתח של רייסטלין. השמועה גורסת כי בספר החדש של וייס והיקמן שיצא ב-2008, סוף סוף נידע יותר על המפתח. יכול להיות שהמפתח נמצא בתוך הידע של פיסטי והוא גם מה שגורם לו ללבוש את הגלימות השחורות.

death tenshi

New member
גמני חושב שאין קשר

אבל אין לי זמן להרחיב(צבא וחוסר מחשב בבית וזה) אגב זה גיל מבית של ידידה

strahd

New member
הוא צודק

אבל מי שהיה בהרצאת רומח הדרקון באיקון יודע את זה.

strahd

New member
זה קצת קשה

מכיוון שההרצאה היתה מאוד מפורטת וכבר זרקתי את הדפים שלי. אבל לא לדאוג בכנס עולמות הבא עלינו לטובה תהיה הרצאה מגניבה ביותר ומאוד מעניינת.

RoCKeR121

New member
אפרופו - מתי עולמות?

ולמה אני בטוח שאני אהיה בצבא באותו זמן?

רז קורן

New member
אין ממש קשר

הסיפור של בארם ואחותו במקדש של טאקיזיס לא קשור לדעתי בכלל למפתח שרייסטלין מחפש. רייסטלין חיפש מפתח לספרים שהשאירו אחריהם המגים שעזבו את המיגדל בפלאנתס הרבה לפני החורבן. בלי קשר לחיי נצח, ובלי קשר לפיסטנדנטילוס. גם אני בהתחלה כשהגעתי לפורום פה שאלתי הרבה אם מישהו יודע מה המפתח הזה, שאסטינוס "פלט" בטעות, אבל אף אחד כנראה לא אמור לדעת.. זה אמור להיות קשור למשפט שהוא אומר "האלים יבואו וינחו את המפתחות שלהם על מזבח האמת" או משהו כזה...כנראה שהאלים יכולים לפתוח את ההגנות שהוטלו על הפרים, וגם רייסטלין באגדות כשהוא מדבר אל פיסט' הוא מדבר על זה שפיסט' שיכנע את טאקיזיס למסור לו את המפתח: "But the fear grew in his eyes, even as he spoke, for he read my thoughts. 'Yes,' I answered his unspoken words, 'the proph- ecy did not work as you hoped. You intended to journey from the past to the present, using the lifeforce you wrenched from me to keep you alive. But you forgot, or perhaps you didn't care, that I could draw upon your spiritual force! You had to keep me alive in order to keep sucking out my living juices. And - to that end - you gave me the words and taught me to use the dragon orb. When I lay dying at Astinus's feet, you breathed air into this wretched body you had tortured. You brought me to the Dark Queen and beseeched her to give me the Key to unlock the mysteries of the ancient magic texts I could not read. And, when you were finally ready, you intended to enter the shattered husk of my body and claim it for your own.' " נקווה שהדבר ייפתר לנו ברומות החדשות.

למעלה