חידת המעגל והסכין

cpdebugger

New member
חידת המעגל והסכין

N אנשים עומדים במעגל. לאדם הראשון נותנים סכין והוא רוצח את האדם מימינו, ונותן את הסכין לאיש הבא מימין. האיש שקיבל את הסכין רוצח את האיש שמימינו ומעביר לאיש הבא מימין.... עד שנותר אדם בודד. בהנתן קבוצת אנשים בגודל N ואתה פותר החידה בתוכם, היכן אתה צריך לעמוד כדי שתוותר האיש האחרון שעומד?

dcohn

New member
זה טריקי?

N אנשים עומדים במעגל הכוונה ל- אין אנשים עומדים במעגל?

../images/Emo62.gif

אולי זה נבדוק כמה מצרך להוסיף ל-N כדי שהוא יהיה חזקה שלמה של 2 למספר זה נקרא a אז אתה צריך לעמוד a מקומות משמאל לזה שקיבל את הסכין.

dcohn

New member
אוקיי אני לא עד כדי כך חכמה=S

לא הבנתי כלום

הממ...

אם N = 5 אז 3 משלים לחזקה הבאה (8-5 = 3) ואז נניח שמספר 1 מחזיק את הסכין, ו-3 מקומות ממנו הוא מספר 4. מספר 1 הורג את 2, ו-3 הורג את 4....

Abbe Faria

New member
אתה טועה...

אני לא בטוח שהפתרון הזה נכון, אבל דווקא בשביל N=5 זה עובד... 3 מקומות ממספר 1 זה מספר 3 (לפי נוסח החידה, ממשיכים לאדם שמימין, האלמוני כתב ספציפית שמאלה...) וככה 1 הורג את 2, 3 הורג את 4, 5 הורג את 1, 3 הורג את 5... שוב, לא יודע אם הפתרון שלו נכון... אבל דווקא הדוגמא שאתה נתת - עובדת עם הפתרון הזה
(חישוב בראש מראה שזה עובד לפחות עד 8)

לא שמתי לב לכיוונים ההפוכים ../images/Emo13.gif

אני מסוקרן מאוד לקרוא את פתרונך בשרשור למטה...

Abbe Faria

New member
../images/Emo62.gif הוכחה

הפתרון של אלמוני היחידה הוא נכון... הוכחה לכך: (מתנצל שאני כותב פעולות מתמטיות בעברית, העסק מתחרבש לי כשאני מוסיף סימנים) נגדיר את מספר האנשים במעגל כ2 בחזקת a מינוס n (כאשר n קטן מ2 בחזקת a-1) הסדר במעגל הוא ימינה (עם כיוון השעון) ואנחנו צריכים שהאיש יעמוד n מקומות משמאל לראשון... שזה למעשה המקום במעגל (אם סופרים מימין) ה2 בחזקת a מינוס 2n פלוס 1... (במידה וn שווה 0, אז האיש שלנו עומד במקום הראשון במעגל) עכשיו אני מגדיר "סיבוב" - סיבוב נמשך עד שהאדם האחרון או נרצח (במידה וכמות האנשים זוגית) או שמחזיק את הסכין ביד... התבצע סיבוב אחד, שבו כמובן האיש שלנו לא נהרג כי הוא במקום אי זוגי (זוגי פחות זוגי פלוס 1 = אי זוגי) עכשיו: a=b-1 וm שווה או n/2 או (n-1)/2 (תלוי אם n זוגי או לא)... אחרי הסיבוב נשארנו עם כמות אנשים שהיא 2 בחזקת b מינוס m... לפני החבר שבו אנו תומכים, יש 2 בחזקת b מינוס 2m אנשים (במידה וn זוגי, ולכן כמות האנשים בסיבוב הקודם היתה זוגת) והוא נמצא במקום ה2 בחזקת b מינוס 2m פלוס 1... במידה וn לא היה זוגי, יש לפני b מינוס n פלוס 1 (האיש שהיה אחרון, עכשיו הופך לראשון) אנשים... שזה כמובן גם כן 2 בחזקת b מינוס 2m אנשים, ששוב הוא במקום ה2 בחזקת בי מינוס 2m פלוס אחד... לכן... לא משנה מה הערכים של n וa... אחרי סיבוב שבו היו 2 בחזקת a מינוס n אנשים, והוא התחיל במקום ה2 בחזקת ש מינוס 2a פלוס 1 יגיע סיבוב שבו יש 2 בחזקת b מינוס m אנשים, והוא מתחיל במקום ה2 בחזקת b מינוס 2m פלוס 1... מפה אפשר להחליף את b בa, את m בn, ולהתחיל מחדש... אפשר להמשיך ככה עד שמגיעים לn=0 ואז יש לנו 2 בחזקת a אנשים, האיש שלנו נמצא במקום הראשון, והיות שמעכשיו כל בכל סיבוב יש כמות זוגית של אנשים, הוא ישאר במקום הראשון עד שהוא ישאר האחרון שעומד...

Abbe Faria

New member
תיקון קטן

בפיסקה האחרונה כתוב: והוא התחיל במקום ה2 בחזקת ש מינוס 2a פלוס 1 צריך להיות כמובן: והוא התחיל במקום ה2 בחזקת a מינוס 2n פלוס 1 ובפיסקה הלפני אחרונה: במידה וn לא היה זוגי, יש לפני b מינוס n פלוס 1 צריך להיות: במידה וn לא היה זוגי, יש לפניו 2 בחזקת b מינוס n פלוס 1

Abbe Faria

New member
וכמובן

כל הכבוד לאלמוני על הפיתרון.. תכלס בלי הפיתרון הזה בחיים לא הייתי מגיע לחשוב על הוכחה...

DyingToLiVe

New member
אולי

כשמספר האנשים במעגל זוגי, כדי להישאר בחיים עלייך להחזיק בסכין ראשון, וכשמספר האנשים במעגל אי זוגי עלייך להיות משמאל לאיש הראשון המחזיק בסכין.

עריסטו

Active member
../images/Emo2.gif../images/Emo124.gif יוספוס../images/Emo70.gif צריכים אותך../images/Emo70.gif

למעלה