חידת הדליים...

חידת הדליים...

ישנם שני דליים אחד של שלושה ליטרים ואחד של שבעה ליטרים...וכמות בלתי מוגבלת של מים..כיצד אפשר להגיע לחמישה ליטרים בדיוק...תוך שימוש בשני הדליים...

zoharch

New member
../images/Emo62.gif

7>3 3>החוצה 7>3 3>החוצה 7>3 ב3 יש 1 ממלאים את 7 7>3 ב7 יש 5

../images/Emo128.gif

אתה לא יכול להעריך שנשאר לך ליטר אחד ...כיצד אתה יודע ששלושה ליטר החוצה הם בדיוק שלושה ליטר?

zoharch

New member
???

מז´תומרת? אם אני ממלא את ה -3 מה -7, ב -7 נשאר -4 ואת ה-3 אני מרוקן. ושוב, ממלא את ה-3 מה-7. ב-7 יש -1 ואת ה-3 אני מרוקן. עכשיו אני ממלא את ה-3 בליטר שנשאר ב-7, ממלא את ה-7 וממלא את ה-3עד סופו, כלומר 2 ליטר. מה שנשאר ב-7 זה 5 ליטר !!!

מצטער..טעות שלי

מצטער טעות שלי...לא ירדתי לסוף דעתך לא ממש הבנתי את האיור...עכשיו כשהסברת הכל התבהר לי מצטער

new user

New member
../images/Emo62.gif

ימלא את הדלי של ה 7 ישפוך מה 7 ל 3 וישפוך את מה שבשלוש (נשאר ב 7 4 ליטר) ישפוך מה 7 עוד שלוש ל 3 וישפוך את מה שבשלוש (נשאר ב 7 1 ליטר) ימלא את ה 7 וישפוך ל 3 שני ליטרים (בדיוק המקום שנשאר לו) בדלי של ה 7 נשאר 5 ליטר.

caliber

New member
פתרון נוסף

* ממלא את ה-3 מעביר ל-7 = ב-3 0-ליטר, ב-7 3-ליטר. * ממלא שוב את ה-3 מעביר ל-7 = ב-3 0-ליטר, ב-7 6-ליטר. * ממלא שוב את ה-3 מעביר ל-7 = ב-3 2-ליטר, ב-7 7-ליטר. * שופך את ה-7, ומעביר שוב את מה שיש ב-3 ליטר ל-7 ליטר = ב-3 0-ליטר, ב-7 2-ליטר. * ממלא שוב את ה-3 ושופך ל-7 = ב-3 0 ליטר ב-7 5-ליטר. כמובן שהפתרון הראשון קצר יותר. (אם הייתה הגבלה של ליטרים הרי הפתרון הזה הוא הטוב מבין השניים בפתרון הזה משתמשים ב-12 ליטר ובקודם ב-14 ליטר).

למעלה