חידת אינטגרל

עריסטו

Active member
חידת אינטגרל

נניח שאני רוצה לכתוב תוכנה שמחשבת אינטגרלים מסויימים של פולינומים ממעלה שלישית. המשתמש בתוכנה בוחר פולינום P(x) zzz ממעלה שלישית ושני מספרים a ו - b, ונותן לתוכנה רק את a ו - b. התוכנה מבקשת את ערכי הפולינום במספר נקודות, ומוצאת לפי זה את ערך האינטגרל המסויים של P(x) zzz בין a ל - b. כמה ערכים התוכנה צריכה לבקש?

במקרה של a=b

לא זקוקים אפילו לערך אחד
במקרה הכללי אני חושב שמספיקים 3 ערכים, השאלה היא אם יש מצב שגם 2 יספיקו.

גיל14

New member
זה תלוי,

האם אפשר לבקש ערכים ספציפיים? למשל, אפשר לבקש נקודות קיצון, או את הערך בו הנגזרת השלישית מתאפסת?

עריסטו

Active member
לא. צריך לתת למשתמש

ערכי x ספציפיים - מספרים - ולבקש את ערכי הפונקציה בנקודות אלה.

../images/Emo62.gif תשובה

2 ערכים. נניח שהפולינום הוא:
P(x) = Ax³ + Bx² + Cx + D :התכנית צריכה למצוא את המספר (b - a)[A(a³ + a²b + ab² + b³)/4 + B(a² + ab + b²)/3 + C(a + b)/2 + D]​
כאשר a ו-b נתונים, ו-A,B,C,D אינם נתונים. אסמן לשם הקיצור:
Q3 = (a³ + a²b + ab² + b³)/4 Q2 = (a² + ab + b²)/3 Q1 = (a + b)/2 .מספרים אלה נתונים :צריך למצוא את המספר A Q3 + B Q2 + C Q1 + D​
האם קיימים שני מספרים שונים x1 ו-x2 ושני מספרים λ ו-μ, שעבור כל A,B,C,D מתקיים:
A Q3 + B Q2 + C Q1 + D = λ(A x1³ + B x1² + C x1 + D) + μ(A x2³ + B x2² + C x2 + D) :מתקבלת מערכת של 4 משוואות עם 4 נעלמים λ x1³ + μ x2³ = Q3 λ x1² + μ x2² = Q2 λ x1 + μ x2 = Q1 λ + μ = 1​
מערכת זו אין בעייה לפתור במחשב. אם אינני טועה, מתקבלת "סה"כ" משוואה ממעלה שלישית עבור אחד הנעלמים. אחרי שהתכנית מוצאת את x1,x2,λ,μ היא מבקשת את הערכים של (P(x1 ושל (P(x2, ומחזירה את התשובה: (λ P(x1) + μ P(x2.

עריסטו

Active member
ובכן, מה יוצאת התשובה הסופית?

באילו נקודות התוכנית מבקשת את הערכים, ואיך היא מוצאת לפיהם את האינטגרל?

בוא נעשה ככה:

אני כותב את התכנית, אתה נותן לה את a ו-b, והיא נותנת לך את x1 ו-x2, ואתה מחזיר לה את (P(x1 ו-(P(x2, והיא מחזירה לך את ערך האינטגרל. אתה חושב שיש לי כוח לפתור ידנית משוואות ארוכות?

טוב, עבדתי קשה ../images/Emo178.gif

התכנית מבקשת את ערכי הפולים עבור:
[a(3 + sqrt(3)) + b(3 - sqrt(3))] / 6 [a(3 - sqrt(3)) + b(3 + sqrt(3))] / 6​
האינטגרל שווה לממוצע של ערכי הפולינום בשתי נקודות אלה, כפול (b-a).

למעלה