חידוש חברות באגודה וביטוח לשנת תשסג

חידוש חברות באגודה וביטוח לשנת תשסג

שנת החברות באגודה תחל מעכשיו בספטמבר. לפרטים על ההערכות לקראת הביטוח בשנה הקרובה הכנס כאן.

מחירי החברות באגודה

ביקשתי מרוני- מנהל האתר להוריד 2 הודעות קודמות שלי בעניין היות והניסוח בדיעבד נראה קרבי מידי -ולא זו היתה כוונתי. לדעתי מחירי החברות באגודה גבוהים ומעיקים . מחירי החברות הגבוהים מרחיקים מרחפים, טייסי ממ"ר וממ"ג מהאגודה ובכך חוטאת האגודה למעשה לעצמה ולצבור המרחפים שלא שלמו דמי חבר והצביעו "ברגליים" וימשיכו להצביע אם מחירי החברות ימשיכו להיות ברמה זו ומעגל העוסקים ברחיפה ולא חברים באגודה יהיה גדול יותר ממספר החברים. אני מודה שאני בשנת 2002 לא שילמתי דמי חבר לאחר שנים רבות שכן עשיתי זאת והופתעתי לגלות שרבים מחברי ותיקים מוכרים ועוסקים בענף הודו באזני בשקט שגם הם לא שילמו ואלו ששילמו אינם מתכוונים לשלם שוב השנה. זה צריך להדליק נורה אדומה - סליחה לא נורה -פרוזקטור ולא אדום אלא בורדו לחברים הקובעים היום- וזו גם הסיבה להודעה זו. בנוסף להיותה של האגודה אגוד של עוסקים ברחיפה\טיסה ממונעת היא גם הגוף היחיד - וטוב שכך- בעל המנדט ממנהל תעופה אזרחי להסמכה למצנחי רחיפה ומצנחים ממונעים לכן לדעתי מטרתה של האגודה בראש וראשונה היא לדאוג שכל העוסקים בעניין יהיו חברי אגודה. כולם !!!!! לשם השוואה : מחיר רשיון הנהיגה הוא כ 50 ש"ח לשנה מחיר רשיון הטיס הוא כ 140 ש"ח לשנה. מחיר חברות באגודה אינו צריך להיות יותר ממחיר רשיון הטיס ולא צריך לכלול ביטוח כלשהוא כחובה ולא עלויות נוספות שאינם קשורות ישירות לרשיון הרחיפה. כל שאר הסעיפים אוכלי התקציב יהיו כאופציה לאלו שיחשקו בכך. אגודה ספורטיבית ותחרויות: נאמר לי שהאגודה היא אגודה ספורטיבית ולכן צריכה לבצע ליגות ולשלוח משלחות לחו"ל . ליגות ומשלחות לחו"ל הם עלויות אדירות. פעם הגדרתינו כ אגודה ספורטיבית תרמה לנו כסף שסייע לתקציב. היום לדעתי הגדרתינו כאגודה ספורטיבית מעיקה על התקציב ולכן כדאי לשקול את שינוי הגדרה לאגודה לא ספורטיבית ולהוריד את התקציב הנ"ל מהרשיון. המרחפים שיירצו להתחרות יממנו את עצמם. משלחת הממונעים שאני השתתפתי בה לספרד עלתה לאגודה כ 22000 ש"ח. המשלחת של המרחפים החפשיים עלתה לאגודה יותר מ 30000 ש"ח באותה שנה. בסכום בזה יכלנו לממן 300 אגרות לרשיון טייס. משרד- פקידה ומשרד בפול טיים הם לוקסוס מיותר. אפשר להתאחד עם אגודות נוספות לנושא הפקידה והמשרד לחסוך בשכ"ד שכ"ע טלפונים פקסים כיבודים תפעול וכו... מכתבים ודואר- הכל ניתן היום לעשות באתר המפואר שרוני בנה לנו. ביטוח- יינתן כאופציה לא כחובה. גם ברשיון הנהיגה ורשיון הטייס לא מקבלים ביטוח וכדאי(אם לא נעשה) לבצע בדק בית על המחירים שמציע בר-זיו. (לדוגמא רון גפני מהממ"גים חיפש ביטוח טיסה לחו"ל. הוא פנה לבר זיו ופנה לאיסתא וקיבל מהם ביטוח בעלות של בערך 10% מבר-זיו. ) קביעת גובה דמי החבר היא אחריות כבדה. שנה טובה אהרון.

תשובת הועד לפנייתו של אהרון ניסנבאו

31 אוגוסט 2002 הנדון: מחירי החברות באגודה אהרון ניסנבאום העלה במכתבו (החדש, האחרון, שתוקן, ובצדק), שאלות חשובות באשר לגובה דמי החבר. להלן התייחסותנו : האגודה אינה חוטאת לעצמה ולציבור המרחפים שלא שילמו דמי חבר ו"הצביעו ברגליים". אתה, שהודית כי לא שילמת את דמי החבר, וחבריך האחרים, המצביעים ברגליים, אתם הם החוטאים האמיתיים: בעצם העובדה כי אינכם מחדשים את חברותכם עולים מחירי החבר, מאחר וכלל הוצאות האגודה החיוניות לקיומה מתחלקות בין מספר מצומצם יותר של חברים שכן מוכנים לשלם. מנהל התעופה האזרחית לא נתן לאגודה מנדט כלשהו, נהפוך הוא: לכל מי שמקבל רשיון מפעיל מטעם המנהל ישנה אותה ההסמכה (וידועים לנו כ- 5 כאלה). העניין הוא שעד היום אף בעל רשיון מפעיל מלבד האגודה לא מימש את "זכותו" להסמכה כשהסיבה העיקרית היא הידיעה במה כרוכה אותה "הסמכה" - הנפקת רשיונות, פיקוח, טייס ראשי, כתובת לתקשורת ועוד ועוד. מחיר רשיון הנהיגה הוא 50 ש"ח - נכון. כמה אתה משלם עבור אגרה שנתית לרכב שלך שבו אתה נוהג ? וכמה עולה לך ביטוח החובה (שהוא לכיסוי נזקים לצד ג´)? מחיר רשיון הטייס הוא 140 ש"ח לשנה. אבל בשביל לטוס ואפילו רק בדאון, מתברר שיש לשלם עוד 220 ש"ח כל חודש ועוד 140 ש"ח עבור כל הזנקה לדאייה ועוד 1,500 $ השקעה בציוד המשותף של מועדון הדאייה שאליו אתה שייך ושללא תשלום זה לא תטוס. עלות החברות באגודה כוללת את כל שאר הוצאות האגודה שהתעלמת מהן, ביודעין או בשגגה, ונמנה את רובן: 1. פיתוח ותחזוקת אתרי המראה 2. שכירת שטחי נחיתה 3. שירות המענה הקולי והפעלתו 4. שירות השבשבות הטלפוני 5. חברות בקלוב התעופה לישראל 6. ביטוח צד ג´ של האגודה 7. הוצאות רואה חשבון ויעוץ משפטי לפי הצורך 8. אתר אינטרנט ופורומים 9. ביטוח אחריות מקצועית של האגודה. 10. ביטוח אחריות נושאי משרה (לא רק שממלאי התפקידים עושים תפקידם בהתנדבות, הם גם חושפים את עצמם ואת עתיד משפחתם לתביעות נגדם כממלאי תפקיד!. תביעות כאלה ישנן והן מתרבות ככל שמספרם של עורכי הדין באוכלוסיית ישראל גדל. מעניין אם יש מישהו בין חברי האגודה שיסכים להיות בועד אפילו דקה ללא ביטוח כזה). 11. ערבי בטיחות. 12. הדרכת עזרה ראשונה. 13. אירגון אירועים. 14. תחרויות הליגות השונות באשר לאגודה ספורטיבית ותחרויות: חוק הספורט בישראל, החל גם עלינו , קובע בין היתר את קיום התחרויות כקריטריון עיקרי להשתתפות הרשויות בהוצאות האגודות. אנחנו מטפלים ישירות ובאמצעות קלוב התעופה, או "איילת" ו"עצמה" (ארגונים המטפלים באגודות ספורט כמונו) בשינוי הקריטריונים, אך הדרך ארוכה. ביטוח צד ג´: על פי החלטת ועד האגודה, כוללים דמי החבר ביטוח צד ג´ לכל מי שינתן לו רשיון טיסה במצנח רחיפה, וזאת מכיוון שבעיסוק זה אתה עלול לגרום לנזק לצד ג´, והוא צריך להיות מסוגל לתבוע את הנזק שגרמת לו מחברת הביטוח. כל תביעה נגד מרחף שגרם נזק לצד ג´ ואין לו ביטוח צד ג´ מופנית לאגודה (כתובת נוחה וקיימת), ואיננו חושבים שעל חברי האגודה האחרים לשאת בתשלום התביעה (לפעמים מאות אלפי שקלים) או בהוצאות דחיית התביעה, רק משום שהמרחף לא ביטח עצמו. גם ברכב , ביטוח צד ג´ הוא חובה, רק שבמקרה זה הוא על הרכב (=מצנח) ולא על הנהג (=המרחף). ביטוח ומבטחים: הספורט שאנו עוסקים בו אינו מושך מבטחים. לחידוש הביטוח הנוכחי, הוגשה הצעה אחת בלבד מלבד "כלל" באמצעות בר-זיו, והיא הייתה הרבה יותר גבוהה. סוכן אחר, שפנינו אליו בנפרד, היה נלהב מאד, ולאחר קבלת הנתונים לא חזר יותר. מי שיביא הצעה טובה יותר (לא שם של סוכן מבטיח שיבטיח לבדוק, אלא הצעה מקבילה לביטוח בר-זיו, בתנאים טובים יותר), אנו מבטיחים שנטפל בה ברצינות. תחרויות בינ"ל : אתה, שהיית מנהלה של נבחרת הממונעים למלאגה שבספרד ב- 99, אמור לדעת טוב מכולנו את תרומתה של הוצאה שכזו לרמתם של יתר חברי האגודה ואתה יכול להסביר מצויין את החשיבות של ההשתתפות בתחרויות בינ"ל לקידום רמתה של האגודה וכלל המרחפים. מכל מקום השנה יצאו שני מתחרים בלבד לאליפות אירופה, בהשתתפות מזערית של האגודה, וללא כל מלווה. פרטים מדויקים על ההוצאה בדו"חות הכספיים של האגודה, שיפורסמו כחוק. משרד ופקידה: המשרד היה פעם בתוך משרדי קלוב התעופה בת"א ושילם שכ"ד. אלא שההוצאות הנלוות (חניה וכד´) היו כה גבוהות שהועד דאז החליט לצאת למשרד נפרד - למחסן קטן בקרית-אונו, שגם משם הוא הועבר לאחרונה לאור-יהודה ע"מ לחסוך עוד בהוצאות. את העבודה המשרדית המרובה והמורכבת אין אפשרות לעשות מהבית ולא ע"י מתנדב באותה הרמה שרוויטל אמיר מבצעת ועוד במשרה חלקית - ולא בפול-טיים-ג´וב כפי שגרסת. .אם מישהו מהחברים מוכן לקחת את המשרד על כתפיו ולהפעיל אותו מביתו בהתנדבות, כולל הוצאות הטלפון, הפקס והדוא"ל, ולהתחייב לשמור על אותה רמה מקצועית, אנו בטוחים שהועד הבא ישקול זאת בחיוב. נ.ב: לגבי הוצאות על הכיבוד לישיבות הועד: את הכיבוד לישיבות הועד אנחנו קונים בכספנו הפרטי, אפשר להירגע (רמת הכיבוד העצמי, אגב, ראויה לשיפור!). גם את התשובה הזו, כתבנו במחשבים שבביתינו. ספק האינטרנט, זמן "בזק", הקפה, הזמן שלנו, העצבים של בנות זוגנו - הכל בהתנדבות. כמה חברים נוספים באגודה מוכנים להתחלק בעומס, חוץ מלכעוס בפורום? מכתבים ודואר: לא הכל אפשרי באינטרנט: חשבוניות, קבלות, מדבקות דרגה, רשיונות בינ"ל וכו´ עדין לא עוברים בדוא"ל. הבעיה איננה גובה דמי החבר, אלא העובדה שאפשר לטוס (יש עילוי) גם בלי לשלם דמי חבר כלל, וכמובן להשתמש בלי בושה באמצעים עליהם משלמים החברים שמכירים בעובדה שאין ארוחות חינם, ואין אפשרות לקיים את הפעילות (ראה לעיל: עמדות המראה, שטחי נחיתה, ביטוחי אגודה, אתר אינטרנט, מענה קולי, ערבי בטיחות, הדרכת עזרה ראשונה ועוד) ללא תשלום. ובקשר לטיסה ללא ביטוח: עד שתקרה התאונה, אפשר תמיד לטעון ש"לי זה לא יקרה". ומי שמעדיף לרחף על חשבון אחרים, ימצא דרך ותירוצים לעשות זאת גם כשדמי החבר יהיו נמוכים בהרבה. בהתייחס להערותיך בפעם הקודמת, הציע מרחף חדש שבתי הספר לרחיפה והיצרנים יעניקו חסויות לאגודה. אנחנו בעד, ואנו מצפים בקוצר רוח להתייחסותם הנלהבת להצעה. ועד האגודה בעזרת חברים מתנדבים החל לפעול ליצירת קשרים עם גורמים באמצעי התקשורת השונים לצורך פרסום הענף וחשיפתו, וכן עם גורמים מסחריים לצורך קבלת חסויות ומימון פעילויות האגודה. מימון ע"י ספונסרים אינו מובן מאליו ולוקח זמן ליצור תשתית של קשרים ויחסי גומלין. עובדה היא שבתחרות "פורים בשחקים" השנה וכן בתחרות "עוד יאיר השחר" ניתנו חסויות, אמנם בהיקף כספי מצומצם, אבל ניתנו. וכאמור לעיל בפתיחה, האגודה אינה חוטאת לעצמה ולציבור המרחפים שלא שילמו דמי חבר ו"הצביעו ברגליים". אתה, שהודית כי לא שילמת את דמי החבר, וחבריך האחרים, המצביעים ברגליים, אתם הם החוטאים האמיתיים. בעצם העובדה כי אינכם מחדשים את חברותכם, אתם גורמים לדמי חבר גבוהים יותר לחברי האגודה, מאחר וכלל הוצאות האגודה הקבועות החיוניות לקיומה מתחלקות בין מספר מצומצם יותר של חברים שכן מוכנים לשלם. לסיכום, כאמור בפנייתך אהרון, "קביעת גובה דמי החבר היא אחריות כבדה", וכך בדיוק אנו מתייחסים אליה. הועדים הקודמים והועד הנוכחי. אנו מניחים ומקווים שהועד הבא שיבחר בבחירות שיהיו בסוף אוקטובר 2002, ימשיך ויחפש כמונו דרכים טובות עוד יותר לעשות טוב יותר בעלויות פחותות. הצעות לייעול ושיפור הן הדבר המצופה מכל חבר באגודה השואף לשיפור איכות חברותו באגודה. אנו קוראים לחברים להשמיע דעתם ליעול ושיפור בדרך של ביקורת בונה והצעות מעשיות ואפשריות לשיפור. אנו בהחלט מצפים להשתתפות חברים נוספים בדיון חשוב זה. בברכה, ועד האגודה

דמי החבר

חברי הוועד היקרים, (ושאר חברים) למרות האמור אין בהודעתי משום תקיפה של מי מאנשי הוועד שעושים עבודתם נאמנה ביושר ובהשקעה אין קץ לכן אין בתגובתכם כלפי וכלפי חברי כל טעם או התייחסות ממשית שתביא לפתרון הבעייה פרט להסברים מעמיקים מדוע אי אפשר לפתור אותה . לא בגללינו דמי החבר עולים היות וחברי הממונעים טסים ללא צורך במשאבי אתרי ההמראה, שדות הנחיתה שבבשבת תא קולי וכו.. ולא תראו אותנו מפריעים לכם באתרים. נהפוך הוא - עד היום שילמנו אנחנו דמי חבר שממינו את אותם סעיפים המתייחסים לחברים המרחפים, התנדבנו לפעלויות בוועדות האגודה, עזרנו לחברים אחרים ותרמנו מזמנינו לכל פעילות נדרשת כולל טיסות ראווה בהתנדבות למען האגודה שתמורתן קיבלה האגודה כסף כך שכדי להתרכז באמת בדרך לפתרון ולא להתפלמסות מיותרת, אנא הורידו את האצבע המאשימה מאיתנו. אוחז אני עדיין בטענתי שמטרתה הראשונה והעיקרית של האגודה היא לדאוג שכל עוסק בתחום יהיה חבר באגודה אחת ויחידה ובעל רשיון מטעמה ולא יחפש( או לא יחפש כלל) את הפתרון באחד מ 5 הגופים הנוספים הקיימים לדבריכם . אם מטרה זו מושגת הרי אין לטענתי כל יסוד והריני באמת הטועה היחיד ועמכם הסליחה. איני מקל ראש בשאר המטרות , בחשיבות הליגות ארועים ערבי בטיחות והדרכה וכו.. אולם אם אין חברים מה הטעם וסימן ששינוי בנושא התשלום נדרש. אולי בתשלום דיפרנציאלי לפי נפח פעילות , בתשלום בגין השתתפויות בערבי הדרכה ב תא קולי בשימוש באתרי המראה ונחיתה בהשתתפות בליגות וכו.. אשמח לקרא ולשמוע דעתם של חברים נוספים בעניין. שוב שנה טובה אהרון ניסנבאום

אתה וחבריך הממונעים.

אהרון שלום, בספירה מהירה של בעלי רשיון מנוע (המחזיקים בביתם מנוע) תגלה מהר מאוד שניתן לספור על יד אחת את מספר האנשים שמרחפים מנוע בלבד. לתירוץ "אנו משתמשים בעמדות ההמראה ובשדות הנחיתה מספר פעמים קטן בשנה",התשובה היא שלא היית יכול להשתמש בהם אפילו פעמים בודדות ללא השבחתם, תחזוקתם, שכירתם (שדות נחיתה) ע"י האגודה. שבוע טוב איתי לנואל שמיים מצנחי רחיפה

בדקתי מה קורה אצל הגלשנים

לשם השוואה הלכתי לראות מה קורה אצל הגלשנים עם 65 חברים, שוחחתי עם חגי זיו מזכיר האגודה ויצאתי מחוזק כפליים בצדקת טיעוני בנושא דמי החבר. (קישור דרך אתר האגודה ) שימו לב: דמי החבר שלהם עד סוף 2003 (שנה ושליש 15 חודש) הכוללים ביטוח צד ג הוא 300 ש"ח לגולגולת. מתוך זה כ 160 ש"ח מופנים לענייני האגודה ורשימת המחוייבויות שלהם לא קטנה משל המצנחים. אם הם יכולים -גם אנחנו יכולים. אהרון ניסנבאום.

שאלות נוספות לגלשנים

אהרון שלום אנא בטובך, חזור שוב לחגי זיו ושאל אותו גם את השאלות שלהלן: 1. כמה כסף השקיעו הגלשנים בהכשרת משטחי ההמראה מהם הם ממריאים 2. כמה השקיעו בשכירת שטחי נחיתה 3. מיהו ראש הועד, ואם אין כזה, למה אין 4. אילו ביטוחים יש לאגודה שלהם, ואם אין, איך הם מתכוונים לטפל בתביעות 5. אילו פעילויות מהפעילויות שרשומות בתשובת הועד שלנו מתבצעות על ידם אעריך את התיחסותך לשאלות הנ"ל לאחר שתברר אותן עם חגי שנה טובה שאול שפי

ועוד שאלות

כמה כסף הם מקבלים מעוצמה, טוטו וכו´ וכיצד הם משתמשים בו ולמה ? למה הם לא רוצים לאחד אתנו אגודות (כנהוג בכל העולם) ? יצא לי לדבר עם חגי הרבה פעמים ואני בטוח שהוא ישמח לענות לשאלות בפורום זה אם רק תזמין אותו. למה לו תציע את עצמך לוועד ואפילו כיו"ר ותראה לנו איך אתה פותר את הבעיות (כמו התיקרות מחיר ביטוח צד ג´ וכו´)? כולנו רוצים דמי חבר זולים יותר לא רק אתה (אם אתה לא זוכר חברי הועד משלמים דמי חבר כמוני כמוך) בו והצע פתרונות לא רק תלונות. שנה טובה איתי לנואל שמיים מצנחי רחיפה

פירוט חלוקת דמי החבר

שאול, איתי, היות ורוצים אנו להגיע בסוף הדיון הציבורי החשוב הזה להסכמה הדדית או לפחות להבנה אנא פרטו לנו בבקשה בפורום את הרכב דמי החבר לפי הסעיפים שפרטתם, אילו שיפוצים באיזה אתר מתוכננים, מחירי שכירויות שדות הנחיתה אילו ביטוחים אנו נדרשים, צפי לכמות החברים, צפי הכנסות מטוטו פייס ושאר גופים וכו כך שנוכל כולנו לשפוט ולהשתכנע. אם הגלשנים אכן חיים על חשבון המצנחים בנושא אתרי ההמראה ושכירת שטחים הפעילו נא את אותו ייעוץ משפטי שמופיע באחד הסעיפים לשמירה על הזכויות. אהרון.

דמי החבר באגודה

אהרון שלום ראשית: איתי לנואל לא בועד, ולכן פנייתך האחרונה אינה מופנית אליו. שנית: אין אפשרות להכין תקציב בהשתתפות כל חברי האגודה, במיוחד כשאנחנו בפיגור מדהים, אותו הסברתי במכתב הראשון, שעורר את כל הענין. לשם כך נבחר הועד. הדוחות הכספיים מובאים בפני האסיפה הכללית, כחוק. ענינו להערותיך אחת לאחת, וכעת אתה מבקש לקיים שוב אותו דיון, רק מכיוון הכסף. אני מציע שתתייחס לפעילויות שהוזכרו בפרוט בתשובתנו, ותגדיר אילו מהן לדעתך אפשר לבטל, ונשמע את דעת הציבור בקשר אליהן. באשר לעלויות, אני מבטיחך שבכל נושא שבטיפול אנו מחפשים כל דרך אפשרית להוזלת הפעילות. באשר ליעוץ משפטי לאמצעים נגד מי שמשתמש בעמדות ההמראה והנחיתה מבלי שהשקיע בהם: למה רק נגד הגלשנים ולא נגד מרחפים שאינם משלמים לאגודה ומשתמשים בעמדות? התשובה פשוטה: איננו בעלי הקרקע, ולא בעלי חזקה רשמיים (גם זה עולה כסף) ואין עילה משפטית לתביעה. באשר לעילות לתביעה מוסרית, יש ויש, אבל את מי זה מענין מבין אלה שנהנים ולא משלמים? שאול שפי

לאהרון ניסנבאום

שלום אהרון שאלת שאלות קשות במכתבך הראשון, ואנחנו חברי הועד ענינו לך על כל נושא שהעלית. אתה חוזר ואומר שההוצאות גבוהות מדי. בהנחה שחברי לועד ואני לא לוקחים את הכסף לכיסנו, שאלתי אותך על אילו פעילויות מהרשומות בתשובת הועד ראוי לדעתך לוותר, וזאת ע"מ לפתח דיון. לא ענית על בקשה זו, וחזרת לענין הסכום עצמו. אני חוזר על בקשתי: על אילו פעילויות לדעתך ראוי לוותר, בהתחשב בהסברי הועד. גם על שאלותי בנושא הגלשנים לא ענית, וחבל. שאול שפי

שוב- נתונים מדוייקים

שאול שפי, אתה הרי לא שואל אותי כדי ליישם אלא כדי להתפלמס ולצאת מנצח בסגנון "אתה לא יכול אז מה אתה רוצה מאיתנו ? " בלי נתונים מדוייקים מספריים המרכיבים את דמי החבר הדיון לא רלוונטי. לכאורה כל סעיף נראה בלתי אפשרי להורדה אבל מחר יהיו עוד 8 סעיפים בלתי אפשריים להורדה ולכן אני חוזר על שאלתי : דרושים נ ת ו נ י ם מספריים מדוייקים לשנה הבאה . וכן ראה תשובתי ל שמשון . אהרון.

מצטער אהרון,

עד עכשיו הסגנון היה עניני. בסגנון שעברת אליו, אני לא מעונין להמשיך אתך את הדיון שנה טובה שאול שפי

רק אל תכעס עלי.

שאול- אל תכעס , אנחנו אפילו לא מכירים והרי איני רוצה את רעתך ח"וח. להל"ן ההודעה בניכוי 2 השורות הראשונות בהנחה שזה מה שהפריע לך. בלי נתונים מדוייקים מספריים המרכיבים את דמי החבר הדיון לא רלוונטי. לכאורה כל סעיף נראה בלתי אפשרי להורדה אבל מחר יהיו עוד 8 סעיפים בלתי אפשריים להורדה ולכן אני חוזר על שאלתי : דרושים נ ת ו נ י ם מספריים מדוייקים לשנה הבאה . וכן ראה תשובתי ל שמשון . שוב חג שמח ונדבר שוב שיהיו נתונים יותר ממוקדים. אהרון.

דברים שפורסו היום בפורום הגלשנים.

הדברים הבאים פודסמו ע"י חגי זיו בפורום הגלישה האוירית היום 02-09-01 (ההעתק מהמקור לא כולל את הפרטים המיותרים של אופן התשלום וכו´). "ההנהלה החליטה להעלות את דמי החבר הכוללים ביטוח תאונות אישיות בשל הערכת חסר שהיתה לנו . הביטוח עולה לאגודה 1100 שח לשנה ולכן לתקפה של 16 חודש העלות היא כ- 1470 שח. עדיין יש סיבסוד על בסיס היתרות גדולות." אנא קרא בעיון את השורה המדוגשת ותבין איפה נמצאים הכספים שמועברים לאגודת הגלישה ע"י עוצמה, טוטו וכו´. שנה טובה איתי

ההבדל הוא בסך הכל 70 ש"ח

איתי, אמנון, ההבדל בין ביטוח תאונות אישיות בגלשנים ל" סקופ" שמצאת הוא 70 ש"ח. אני חוזר 70 ש"ח: 1470 במקום 1400 ש"ח . אבל אני מתייחס שוב לאפשרות לתשלום דמי חבר בס"ך 300 ש"ח לשנה ו שליש שזה לא השתנה אז איתי - אנא ממך- ביקשתי ממך בטלפון לא לענות לי כי זה הופך להתנצחות חסרת תכלית שאין לה מקום. עד שלא יובאו נתונים מספריים חד חד ערכיים הדיון הזה תקוע. אני אומר ככה ואתם חוזרים על שלכם. הנתונים יכולים להמסר גם אחרי שייקבעו דמי החבר ע"מ לא לעכב את הוועד והנושאים יובאו לדיון באסיפה הכללית או בדיון חוזר בפורום זה. אני חייב להודות שאני מופתע מהעובדה שפרט לאנשי הוועד ואיתי אף חבר אחר לא הביע התעניינות. כל טוב אהרון.

למה אתה מבקש ממני לא לענות?

כולנו רוצים דמי חבר נמוכים. על תטעה את החברים, האגודה לגלישה אווירית מסבסדת את ביטוח החברים מהתקציבים אותם היא מקבלת מעוצמה. מכיוון שהם מונים מספר קטן מאוד של חברים מתאפשרת להם אופציה זאת. אין להם את שאר הביטוחים וכתוצאה מכך אין להם יו"ר. נושא עמדות ההמראה ושדות הנחיתה כבר נכתב פה (כמה כסף הושקע בתבור, מבוא חמה ובזכרון עד השנה נמצא בכל הדוחות שכבר אושרו באסיפות הכלליות). אני אומר שוב, בוא ותן רעיונות איך להוריד את מחיר דמי החבר ואל תגיד תסתכלו אצל הגולשים (ההסבר רשום למעלה). אגב שאלת את חגי? כן זה עצוב שאיש לא משתתף בדיון חוץ ממני, ממך והועד. אולי זה כי הם חושבים על פתרונות ולא רק על תלונות? שנה טובה ולילה טוב. איתי

אהרון - עם היד על הלב../images/Emo45.gif../images/Emo23.gif

אהרון שלום, אני פונה אליך כמרחף חופשי, ולא כמרחף ממ"ר, ומתוך הערכה כנה לפועלך בעבר למען האגודה. אנא בדוק אצל חבריך המרחפים החופשים שאינם חברי אגודה וברר האם הסיבה האמיתית לאי הצטרפות הינה שניתן לקבל את כל השרותים הבסיסיים הנחוצים לטיסה חינם אין-כסף על חשבון חברי האגודה. שרותים בסיסיים אלו כוללים בעיקר את אתרי ההמראה והנחיתה ואת שירות מרכז המידע הקולי ושירות השבשבות. בנוסף שאל אותם כמה פעמים הם השתמשו בשרותים אלו במהלך השנה האחרונה. דוגמאות לשרותים אחרים שמספקת האגודה, ש"חסכנים" ודאי יכולים להסתדר בלעדיהם: - ביטוח צד ג´ (הרי לי זה לא יקרה, ואפשר גם לנסות ולתבוע את האגודה). - ביטוח תאונות אישיות (כנ"ל - למעט אלו שעושים זאת באופן פרטי, וכדין) - ערבי בטיחות (מיותר, הרי אני כבר יודע הכל) - אירועים שונים (מה איכפת לי מקידום הספורט וחשיפתו כמנוף לפיתוחו) - ליגות (ממילא איני מתחרה, ולא מעניינים אותי הקריטריונים להשתתפות הרשויות במימון הענף). - הדרכת עזרה ראשונה (שמישהו אחר יטפל). אסתכן בהכללה ואומר - חלק גדול מאלו שאינם מצטרפים עושים זאת במטרה להמשיך ולטוס בעלות נמוכה ככל האפשר ועל חשבון ה"פריירים"). חלק אחר לוקה בקוצר ראות וחוסר עניין לגבי עתיד הספורט בארצנו בכל הקשור בפיתוח תשתיות, חשיפה לצורך קידום המודעות בציבור, העלאת רמת הבטיחות, תאום ושיתוף פעולה עם הרשויות וכ"ו. מיעוט בלבד אינו מצטרף מטעמים "אידאולוגיים" (טוס להנאתך, הנח לי לטוס להנאתי ואל תגיד לי מה טוב בשבילי...) או מסיבות אישיות ("הועד מושחת", "טייס ראשי לא מתאים לתפקיד" וכו´. ישנם ודאי חיילים, סטודנטים מובטלים ואחרים שלהם יש, כך אני משוכנע, בעיה אמיתית ומן הראוי שתהיה התייחסות נקודתית לכל מקרה. אך האם רב החברים אתם דיברת נימנים על קבוצה זו?. אהרון, עם היד על הלב... להתראות בערב הבטיחות הבא (כלומר ברוך שובך לאגודה...), שמשון

עם היד על הלב,

שמשון ידידי, חסכון עצמי על חשבונם של אחרים הוא דבר מגעיל, אנוכי בלתי נסלח וניצול מכוער ואני מניח שבזה כולנו מסכימים ולא רק בתחום הזה. אף אחד לא אוהב נצלנים. את כל הטיסות שלי הממונעות ביצעתי ממקומות שאין להם ולאגודה שום קשר. מעבר לעניין המצנחים אני גם עוסק בתחומי טייס אחרים, יש לי ממ"ג שלקח לנו כמעט שנה להשמיש אותו לטיסה, TRIKE COSMOS שסיימתי לבנות התעסקתי יחד עם עמי מערד בבנית בקאי עם מנוע סובארו וכן כלים נוספים שאני מתעסק איתם ואם תרצה - בטלפון. העניין הוא שהאגודה עוסקת במתן רשיונות וגם במתן שירותים לחבריה. שרותים ששווים כסף ועולים כסף רב, אלא מה, אני לא משתמש בהם ולמעשה בחלקם הגדול אני מרגיש מנוצל ע"י האגודה ולא ההיפך כי אני נאלץ בנוסף לעניין הרשיון גם לשלם ללא רצוני על שרותים שאיני צורך. ישנם חברים שטסים כל ששי שבת בכל האתרים וישנם כאלו שטסים מספר מועט של פעמים ואני בטוח שגם אלו שואלים עצמם מדוע לשלם סכומי עתק כל שנה של שירותים שאני ממעט להשתמש ? לכן לדעתי יש להפריד את שני הדברים. להפריד בין הרשיון ואולי ביטוחים בסיסיים ובין שאר השרותים שהאגודה נותנת. לפני שנתיים ב 6.2000 שלחה האגודה 3 ממ"רים ומנהל נבחרת לספרד בעלות של 22000 ש"ח. רוב הכסף מומן ע"י החברים ולא ע"י גופי התמיכה. אילן אשחר שהתמנה למנהל הנבחרת הודיע בסוף שאינו יכול ונתבקשתי ע"י יוסי קופר ז"ל להחליף אותו ברגע האחרון ונסעתי אני במקומו. עם כל החסחנות לאגודה שהנהגתי לאורך כל הדרך ועם כל החשיבות של התחרות (שאחריה הנהגתי את האפשרות לבצע רשיון ממ"ר החל מדרגה 1 ולא מדרגה 4 כפי שהיה נדרש קודם) אני לא חושב - כמו רבים אחרים - שחברי האגודה צריכים לשלם על זה כלל. רשיון לחוד - ושרותים נוספים לחוד . וזה צריך לבוא להצבעה באסיפה הכללית. זאת לו תלונה - וזו דעתי ואני לא מתפלא על אלו שנרעשים מהעניין כי זה אומר שאלו שייצרכו את השירותים ישלמו הרבה יותר, ואלו שלא ישלמו הרבה פחות ונחש מאיזה כוון הנרעשים ? אכשיו שמשון -עם יד על הלב תגיד לי אתה : אין צדק בדברי ? שנה טובה לך אהרון.

למעלה