חידוש זמן שהייה

nitznatzo

New member
חידוש זמן שהייה

היי,
אני גרה כרגע בפריז (חודשיים וקצת) ואני נשארת לעוד חודשיים.
אין לי וויזה (כיוון שהגעתי לפה לפני שמלאו לי 18) לכן אני יכולה להישאר פה עד שלושה חודשים...

אם אני אצא ללונדון בעוד פחות מחודש ואחזור לפה אחרי כמה ימים, האם זמן השהייה שלי בצרפת ייתאפס?
ואם כן- זה משנה אם אני נוסעת ללונדון ברכבת או במטוס (מבחינת החתמת דרכונים)

תודה!!

יעלי9

New member
הכלל לגבי שהיה בתחומי אזור שנגן

הוא שמותר להיות בו ללא אשרה במשך 90 יום (3 חודשים בערך) מתוך 180 יום (בערך חצי שנה).
אם יוצאים לבריטניה וחוזרים במהלך 180 יום, המונה לא מתאפס, הוא פשוט מפסיק לדפוק כי בריטניה מחוץ לאזור שנגן.

אני לא יודעת מה קורה במקרה הספציפי שלך והאם 90 הימים באמת נספרים רק החל מהיום בו מלאו לך 18.

TatyBar

New member
לא מתאפס כלום

סופרים חצי שנה מרגע שהגעת לראשונה.
ותקבלי חותמת בדרכון בכניסה חזרה, ליתרת הזמן שתיוותר לך עד שתשלימי את 90 הימים המותרים.
90 יום בכל חצי שנה.

nitznatzo

New member
אם אני נשארת פה..

אם אני נשארת בפריז וטסה חזרה אחרי 120 ימים- אתם יודעים מה יכול לקרות? (אני רוצה לחזור לפה עם וויזה בספטמבר..)

ובטוח לא מחשבים מאז שמלאו לי 18?

תודה!

TatyBar

New member
הכל יכול לקרות

אין לי מושג לגבי הגיל. לא חושבת שזה קשור כי אם זה נכון אז לכאורה ילד יכול לטוס לאירופה בגיל 15 או לפני, ולהישאר כמה שבא לו, עד 18, ואז לעזוב שלושה חודשים אחרי יום ההולדת.

אם תישארי מעבר לויזה שקיבלת בדרכון שלך כשנכנסת לראשונה, אולי ביציאה לא יבדקו. ואולי כן.
אבל אם יבדקו, את עלולה לקבל חותמת שחורה בדרכון ושלום על ישראל לויזות לאירופה או אמריקה.

למעלה