חידוש ויזה שניתנה במסגרת HSMP

benni1980

New member
חידוש ויזה שניתנה במסגרת HSMP

שלום, האם מישהו יודע מה הדין לגבי חידוש ויזה שניתנה במסגרת תכנית ה-HSMP? האם לצורך החידוש צריך שוב לעמוד בדיוק באותם התנאים הנדרשים ממי שמגיש את הבקשה לראשונה? האם יש תנאים נוספים? אם הדרישות משתנות מעת לעת, האם הדרישות בזמן החידוש הן אלה שקובעות, או שמא הדרישות שהיו ביום שהגשת לראשונה את הבקשה ל-HSMP? בתודה מראש

Nobilis

New member
הצעה

למה שלא תתקשר ל-IND ותשאל? הם עונים לטלפון, דוברי אנגלית רהוטה, ואדיבים למדי. 08706067766 אם אתה מחייג מבריטניה. 00448706067766 אם אתה מחייג מישראל.

dudy1979

New member
אני לא צריך לחדש בקרוב אבל...

תסתכל כאן (האתר של ה - Home office), תגלול למטה עד שאתה מגיע ל - New FLR (HSMP) form and guidance notes ותוריד את המסמך (ששמו למרבה ההפתעה, FLR(HSMP)Guidance) ותסתכל שם ב - Annex B (עמ' 22) וב - Annex D (עמ' 29). באופן כללי, בקיצור, גם אם ויזת ה - HSMP הנוכחית שלך הוגשה בתוכנית הישנה, אתה תצטרך לעמוד בתנאים של התוכנית החדשה (כלומר, לא מחשיבים כבר נסיון בעבודה, עלה המשקל של שכר בעבודה, מקבלים נקוודת על גילאים שונים ויש נקודות בונוס על נסיון בעבודה בבריטניה). שים לב (Annex D) שקיימת אפשרות שתצטרך להבחן ב - IELTS, אם עוד לא נבחנת. שיהיה ערב טוב

benni1980

New member
תודה לך

אני עדיין לא צריך לחדש, רק עכשיו אושרה בקשתי ל- HSMP וכנראה אעשה את המעבר בעוד מספר חודשים. חזרתי וקראתי את הסעיפים במסמך. אז לפי מה שאני מבין - אין דרישות מיוחדות לחידוש הויזה, אלא הן בדיוק אותן דרישות של מי שמגיש בקשה בפעם הראשונה. יתרה מכך, אלו הדרישות שתקפות ביום בו אתה צריך לעשות את החידוש. היתרון היחיד הוא שבעת החידוש כבר צברת נסיון ב-UK וזה נותן ניקוד, אם אני מבין נכון? בעניין ה-IELTS: יש דרישה שהמבחן יהיה לכל היותר בן שנתיים. אבל כשבאים לחדש את הויזה (כעבור שנתיים מיום קבלתה בארץ) המבחן שעשית בזמנו כבר אינו בתוקף... האם זה אומר שצריך להבחן שוב בבריטניה לצורך החידוש?? בעניין הגיל - אתה יודע, אנחנו לא נעשים צעירים יותר - ולכן בסעיף זה יילכו נקודות לאיבוד... בעניין השכר - לאחר המעבר צריך לעמוד בדרישות השכר של UK שהן גבוהות מישראל... זאת אומרת שצריך לדאוג שלפחות בשנה האחרונה לפני החידוש תשתכר מספיק טוב בכדי לצבור את הניקוד שאתה צריך... ואם פתאום יעלו את דרישות השכר - הלך עליך... או שאני טועה? בכל אופן, לפחות לפי דעתי, אלו נקודות שצריך לקחת בחשבון כדי לתכנן נכון את ההתנהלות שלך בשנתיים הראשונות לאחר המעבר. ויש תמיד את החשש שהדרישות יוחמרו לפני תספיק לחדש את הויזה... המון תודה

benni1980

New member
אממ... לגבי IELTS

כרגע קראתי את Annex D ונאמר שם במפורש שבעת חידוש האשרה המבחן יכול להיות בן יותר משנתיים. כלומר, צריך שהציון יהיה מעל 6 (לפי התקנות החדשות) וצריך שוב להגיש את התעודה, אבל זו בהחלט יכולה להיות התעודה של המבחן שעשית עוד בארץ - לפני הגשת הבקשה הראשונית. שוב תודה

dudy1979

New member
אתה צודק כמעט בהכל

חוץ מהגיל. שים לב, שבזמן ההארכה מקבלים בדיוק אותם נקודות על גיל כמו שקבלת בזמן הבקשה, כל קבוצות הגיל פשוט זזו שנתיים קדימה (20 נקודות מקבלים על גיל 29 ומטה, למשל). לגבי השכר, אתה באמת צודק. צריך לדאוג להרוויח טוב, ובאמת היתרון שיש הוא הנסיון ב - UK (עוד 5 נקודות). שיהיה המון בהצלחה לכשתעבור. אשמח לשמוע פרטים, כיוון שאני מתכוון לעבור מספר חודשים אחריך. ואם יש לך עו"ד להמליץ עליו על שלב הבקשה הראשונית, אשמח לשמוע (את זה רצוי במסר אישי, נראה לי).

למעלה