חידוש בתחום הרפואה:

Hermione

New member
חידוש בתחום הרפואה:

אישה יכולה להכנס להריון מאשה. ע"י תהליך שאני לא בדיוק מבינה, ניתן לקחת ד.נ.א מאישה מסוימת, ולהפרותו על ידו אישה אחרת. עכשיו גם הטיעון המרכזי של הגברים- "איך תוכלו להכנס להריון בלעדינו?" לא ממש עוזר לאף אחד. ושוב, המין הנשי נמצא נעלה יותר

realistic

New member
מהיכן הגעת?

החשבת מיהם האנשים המוזרים הללו שמפתחים את כל הטכנולוגיות מעוררות התמיהה הללו? - מדענים הם מכונים. הידעת שרובם המוחץ הם גברים? הידעת גם שרוב הטכנולוגיות בשימוש היום פותחו במקור לצרכי מלחמה? כנראה שלא, אחרת את וכל הגאונות כאן לא הייתן מזלזלות בערכם של בני המין השני והייתן קצת יותר מציאותיות.

Boojie

New member
עד המשפט האחרון הסכמתי איתך.

מהמשפט האחרון... נפילה, נפילה מוחלטת. בכל פעם שאני שומעת אמירה כזו, "המין האנושי נמצא נעלה יותר", בא לי להקיא. תורת גזע מהמגעילות שבהן. מתי נשים יבינו שפמיניזם זה לא לדרוך על הגברים ולהוכיח באותות ובמופתים שהם נחותים, כי אם למצוא את המקום האנושי והראוי שלנו? המין הנשי אינו נעלה על כלום, כמו שהמין הגברי אינו נעלה על כלום. כולנו בני אדם, עם כל הפלוסים והמינוסים של בני אדם. לא יארך הזמן ואפשר יהיה לגדל תכפילים מגופו של כל אדם באמצעים מלאכותיים (למעשה, שמעתי מדברים שכבר היום קיימת האפשרות לגדל עובר אדם בגופו של גבר, אם כי הדבר מסוכן מאד, אבל מן הסתם גם ימצאו תחליפים מלאכותיים מתישהו). מה תגידי אז? גברים מיותרים? נשים מיותרות? את מי נחסל קודם? בחיי שבא לי להקיא מהצהרות מהסוג הזה. ואגב, אם תסלחי לי, "איך תוכלו להיכנס להריון בלעדינו?" אינו טיעון מרכזי של אף גבר שאני מכירה, גם לא השוביניסטים שבהם. זה לא כאילו שגברים מתחננים על שרידתם ומביאים נימוקים ותירוצים למה כדאי לנו לשמור אותם. המין האנושי צריך גברים, כמו שהוא צריך נשים, בגלל הגיוון בתכונות. בגלל שאנחנו צריכים הכל - גם את זה וגם את זה.

חוץ מזה, תוקון קטן ששומט את הקרקע

ברמה העקרונית מתחת לאפשרות הקיום בעולם בלי גברים - הטכנולוגיה החדשה מדברת על החדרת DNA לתא מרוקן, מה שמשכפל את בעל/ת ה- DNA המושתל ויוצר - היפוטטית בשלב זה - שיבוטים. אני אישית די נרתעת מהרעיון ומעדיפה ליצור ילדים חדשים בעלי תכונות משל עצמם (לטוב ולרע) מאשר שכפולים קטנים של עצמי. לגבי המימוש - נכון שנשים יכולות להרות אבל עובדים על רחם מלאכותית בלא פחות אינטנסיביות מאשר על השיבוטים הללו כך שלא ירחק יום ולא תהייה חובה קדושה להשתמש דוקא בגוף האישה לגידול העובר/ית. בשלב זה - גם השיבוט וגם הרחם המלאכותית לא נמצאים ברמת פיתוח שמאפשרת יישום. בשיבוט של דולי הובהר, אגב, שעוברים משובטים אמנם דומים גנטית למקור אבל מזקינים ומתים מהר יותר. כך שעוד ארוכה מאוד הדרך. אפשר להרגע ולהתכונן להבאת ילדים בדרך כל בשר בינתיים, יודיעו לנו כשזה ישתנה...

augustus

New member
מפעל ההתרבות היעיל ביותר

הוא מפעלו של המופרע הזה שממציא לעצמו ניק וסיסמא חדשים כל רבע שעה.

מכשפה

New member
חנה- צר לי -אבל הילדה מעודכנת יותר ../images/Emo10.gif ../images/Emo22.gif

ממך הפעם! היא מתכוונת לחידוש שהתפרסם לאחרונה, ומעורבת בו מדענית ישראלית אשר חיה באוסטרליה(או ניוזילנד), והצליחה בעזרת טכניקה מסויימת להפרות ביצית של אשה בתא אחר של אשה אחרת, ובעזרת אמצעי כימי כלשהו לגרום להפרייה להתפתח. זה אינו שיבוט! זו התקדמות נוספת! לכן- בבקשה לא לזלזל בילדות בנות 13, ובידע שלהן! לפעמים הן יותר חכמות ויותר מעודכנות מאיתנו! ונא להתחשב בגילן ובסגנונן בהתאם, מבלי להעביר ביקורת. כל הכבוד לילדה שמתעדכנת בחדשות, צריך לעודד אותה ולפרגן לה, ולהפחית בביקורת! היא עוד ילדה!

מכשפתינו צר לי אבל הטכניקה היא זהה

מרוקנים תא מתכולתו הגנטית ושותלים DNA של תורמ/ת. כלומר - שכפול גנטי. אנשים לא יכולים לצאת זהים בגלל סביבה חברתית, חינוך, סביבה סוציו אקונומית וכו אבל היילוד/ה תהייה זהה לתורמ/ת ה- DNA מבחינה גנטית - מראה, תכונות בסיס, פרופיל בריאותי מולד וכולי. לגבי הילדות - טל הסבה את תשומת ליבי (הפזורה בימים אלו) שיש שתיים בשירשור הזה - הרמיוני ועוד אחת. עוד אחת מציפה בלי חשבון בהודעות זהות, הרמיוני שואלת, חוקרת ומגלה ראייה סקרנית ומתלבטת שכולנו יכולות להתכבד בה. אם פגעתי בטעות ע"י בלבול בין הכותבות - סליחה. לגבי עוד אחת - כל כותב/ת בוגר/ת היתה נחסמת טרמינלית ומזמן, כך שאכן אנו סובלניות יותר מפאת גילה.

כאן ראוי לציין שההשג של המדענית

הישראלית-אוסטרלית הוא כביר וכבר דובר בו כאן בפורום עם פרסום הידיעה המקורית.

wasaby

New member
מכשפה צודקת

ההשג היה בכך שיצרו תא עם די.אנ.אי של שני הצדדים, לא שכפול.

ציפי ג

New member
ככה סתם לכל הנשים המסרסות

שהרות בדרך הטבע, ולא באמצעים מדהימים למיניהם, מה תעשו אם יוולד לכן, רחמנא לצלן ילד ממין זכר (סיכוי של 50%), האם תרצנה שהוא יזולזל, ידחה, יחשב כסוג בית, לא יכול להיות הורה? אני ממש לא מבינה את זה. יש שני מינים - זכר ונקבה ברא אותם. לכל מין יש פלוסים ומינוסים. אני לא רוצה עולם חד מיני, ולא חד מימדי. עולם נשי בתכלית אינו משאיפות חייב. וגם לא גברי.

מסכימה.

ויותר מזה - עולם טוב יותר, הוא עולם בו מערך הכוחות שוויוני יותר ולא היפוך של העיוות החברתי כך שאפליית נשים תהפוך לאפליית גברים. או נידויים. או הכחדתם. אני אישית לא הייתי מוותרת על הבן שלי...

augustus

New member
אוי רק אל תיסחפו

לאפשר לנשים או לגברים להביא לבד ילדים זה לא אומר להכחיד את המין השני. לבני האנוש יש עוד תפקידים בנוסף להבאת ילדים.

כן, אבל זו היתה תגובה לאמירה

שהמין הנשי נעלה יותר. אני מכירה הרבה נשים איומות וגם הרבה מקסימות, הרבה גברים איומים וגם הרבה מקסימים. אנשים חכמים או טיפשים, חזקים או חלשים, מוכשרים יותר או פחות קיימים בקרב שני בני המינים. זה מסוכן ומזעזע לעשות כאלו הכללות גורפות.

augustus

New member
כתבה זאת ילדה מקסימה וחכמה בת 13

אני בטוחה שהילדה הזאת לא רוצה להשמיד את המין הגברי. הצעירים בכלל נוטים להתלהם יותר מאיתנו הזקנות והשקולות (((
כשאני הייתי בגילה, אמרתי שמי שלא אוהב את מייקל ג´קסון הוא בנזונה וצריך להוציא אותו מחוץ לחוק. תודי שהלהט שלה מנותב למטרות יותר חשובות (((

אני לא יוצאת נגדה

(והעובדה שהיא בת 13 אכן משנה קצת את היחס שלי למה שהיא אמרה, כי רב האנשים יותר קיצוניים כשהם צעירים), פשוט המשפט האחרון שלה - בלי קשר לאם היא התכוונה אליו או לא - פתח שוב את הנושא הזה.

למעלה