חידושים והמצאות

syair

New member
חידושים והמצאות

ראיתם שלאט לאט עוד ועוד חברות תעופה מפסיקות את טיסותיהן לקניה. קודם הודיעה בריטיש אירוייס על הפסקת הטיסות, ועכשיו גם אל על. אתמול בטיול נועם שאל לגבי היכן אפשר להשיג בנזין לבן בארץ, ובכן מצאתי שבהום סנטר מוכרים קופסה של 1 ליטר בנזין לבן במחיר השערורייתי של 27 ש"ח.

DiscoCat

New member
מה זה בנזין לבן? ../images/Emo163.gif

למה משתמשים בו? סליחה על הבורות Disco

syair

New member
בנזין לבן

זה הבנזין שעדיף להשתמש איתו בבנזיניה. מכיוון שהוא נקי יותר, ומפייח פחות את הבנזיניה, ולכן יש פחות עבודת לנקות את הבנזיניה.

shaishoo

New member
בנזין לבן ../images/Emo117.gif

הוא נקי לגמרי (מכאן שמו לבן), שימוש בבנזין לבן בבנזניה לא רק ששומר עליה מפיח, ואז זה חוסך את הפירוק והנקיון.. אלא גם הבנזניה מפיקה ממנו יותר כלומר אתה מקבל יותר זמן אש, באיכות יותר טובה, להבה יותר מרוכזת וחמה.. בקיצור..מפנק את הבנזניה ואותך.. שווה מומלץ אבל צריך למצוא..

syair

New member
האם זה שווה את המחיר

כלומר פי 6 מאשר בנזין נטול עופרת? כבר יותר זול לקנות גזייה.

shaishoo

New member
המטרה מקדשת ? ../images/Emo167.gif

הכל תלויי למה אתה צריך את זה ? בישראל אין סיבה לא להשתמש בגזיה, זה יוצא כמעט אותו דבר או יותר זול, פחות כבד על הגב (לבנזין יש משקל וגם לבנזנייה עצמה יותר מהפקק הקל של הגזייה) וכמובן הכי חשוב גז מתאן יותר בריא לסביבה מאשר שריפת בנזין, אבל אם אתה נמצא בגבהים, כלומר מטפס על איזו פסגה מושלגת באירופה או בד. אמריקה הבנזנייה תחמם לך את הפסטה או תרתיח לך את המים לקפה הרבה יותר מהר מכל גזייה, היתרון של הגזיייה זה שבתנאים קשים של קור או חוסר חמצן היא פועלת הרבה יותר טוב מגזייה.. כוהליה ממוקמת במקום טוב באמצע... כלומר הכל תלויי למה אתה צריך את זה.. ושוב בארץ כפי שאתה יודע אני משתמש בגזייה הנאמנה.. (כמעט נאמנה כמו מזי המזדה
)

syair

New member
השאלה אם במדינות עם ההרים

הגבוהים אפשר למצא בנזין לבן? בדרום אמריקה יש בנזין לבן? ודרך אגב אתה חייב לנו את המתכון לתה מאתמול, יותר נכון נועם, אבל נראה לי שאתם משתמשים באותו מתכון רק שנועם חשב שאנחנו לא מספיק מתוקים

shaishoo

New member
בקלי קלוטו

בדרום אמריקה לא רק שאפשר למצוא בנזין לבן בכל המדינות (בדוק) אומנם לא תמיד של MSR אבל זה בנזין לבן GASOLINA BLANCA .. הוא גם לא כל כך יותר יקר מדלק רגיל.. ואין לך מושג כמה דלק 95 מלכלך.. לנקות את הנשק אחרי שבוע מטווחים או שבוע מחלקה היה יותר קל... ואיזה מתכון אני חייב לך ?

syair

New member
לא בדיוק הזכרתי את זה

אבל התכוונתי למיקס של כל סוגי התה

shaishoo

New member
אה זה פשוט ../images/Emo167.gif

המיקס המנצח תמיד מכיל בתוכו תה תמצית השקד נועם הוסיף גם נענע, אני אומר שקד+קינמון ואפשר להוסיף איזה תה ירוק קטן..

Nomik1

New member
../images/Emo18.gif

לא שקד ולא נענה - היה שם קצת תה מנטה + קצת תה ירוק, והרבה - הרבה - אבל ממש הרבה סוכר .... (ואין דאגה, חסכנו עליכם עם ה- Mate de coca.)

Eldad H

New member
אבל חשוב לשים לב שאסור לטוס איתו

רוב חברות התעופה (ואולי כולן) אינן מרשות העלאת בנזין למטוס מטעמי בטיחות. כמו-כן אלכוהול מעל 70% (לפחות כך בדקתי עם טורקיש בזמנו) וכמובן שבכמובן - מיכל גז (מתפוצץ בשינויי לחץ אויר)!

shaishoo

New member
בטיסות ברור.. ../images/Emo160.gif

כן, מהבחינה הזו אין הבדל, כי לגזיה אתה צריך בלוני מתאן שאסור לעלות על הטיסה, בנזין מכל סוג גם אסור לעלות (למרות שיצא לי מספר פעמים בגל איבוד זיכרון "לטווח הקצר" לעלות לטיסות עם המיכל של הבנזנייה שלי מלא ולא שמו לב, אבל זה עדיין לא אומר שזה מותר, וכוהלייה עדיף להשתמש בכוהל באחוז כמה שיותר גבוה כי אז הוא מלכלך פחות ונותן גם תוצאה טובה יותר.. רוב הכוהל הרפואי הוא באזור ה95% ומעלה.. ככה שתמיד בטיסה יצא לטוס רק עם המתאם,או הבנזנייה/כוהלייה/גזייה עצמה ובלי הגז/בנזין/כוהל ...

Nomik1

New member
בנזינייה - סתימת שורש

יותר מזה שהבנזין הלבן הוא מוריד עבודת נקיון מאתנו, כל בנזיניה שלא נועדה ל-"כל סוגי הדלקים" בהגדרתה, תיסתם במהרה ע"י שימוש בדלק אחר ... (ובארצנו הקטנה - בנזינייה חדשה זה עניין יקר...) אז בשביל לא להתקע באמצע טרק של 18 יום על הר בגובה 3000-5000 מטר, ללא אמצעי בישול - רצוי לא לחסוך על הדלק ... מה גם שחוץ מרשתות עממיות וזולות כגון ACE, ישנם מספיק מקומות בארץ למצוא בנזין לבן במחיר - ללאאא תחרווווות !!!

syair

New member
מחיר

אם אתה יודע על מקום יותק זול, אז תספר לנו. ועוד משהו, שאלתי את המוכר בחנות למה בכלל צריך בנזין לבן, והוא אמר שלמעבדות. מעניין מה עושים עם זה שם, ואיזה מעבדה קונה את הציוד שלה במחלקת הצבעים באחת מחנויות ה-DIY.

syair

New member
אז לאן נשאר לטוס באפריקה?

אני מקווה שלא יבטלו שוב גם את הטיסות של אתיופיין אירליינס.

syair

New member
אני לא

אבל אני לא מעוניין לטוס 1/2 3 שעות לאירופה כדי להאריך את הדרך עוד יותר לאפריקה. אני יודע שגם אולימפיק טסים, אבל אחרי שהתרמיל שלי הלך לאיבוד על כל תכולתו בטיסתי מיוהנסבורג. אני לא אמהר לטוס איתם בשנית.

למעלה