חידון

yaakii

New member
חידון../images/Emo175.gif

חזרתי משבועות עם מאגר שאלות גדול.. חוקי החידון: כחוקי החידון הקודם. 5 שאלות לכל שאלה-רק העונה עליה ראשון. בהצלחה!
1. 4 עניינים בתנ"ך בהם מופיע "שני" (שימו
-האות שי"ן במילה שני מנוקדת בקמץ לא בסגול...! ) 2. 2 זוגות תאומים בתנ"ך? 3. 2 בתנ"ך שהיו "בן-בוזי"? 4. 4 אנשים שרצחו את אחיהם 5. 3 סיפורים בהם מהרע יצא טוב? 6. חיו במערה? 7. 2 פעמים בהם מוזכר "צוהר" בתנ"ך. מהם? 8. קולל ע"י אביו? 9. בורכו ע"י אביהם? 10. חאט והחטיא 2?

טוב...

2. יעקב ועשיו, פרץ וזרח 3. אחד זה יחזקאל נראה לי, שני לא יודעת... 4. קין, אבימלך, אבשלום ו... 5. סיפור יוסף ואחיו ("אתם חשבתם לרעה והאלוקים חשב לטובה..." משהו כזה) האריה של שמשון, ולא בטוחה- אולי אסתר שנשלחה לארמון אחשורוש? 6. לוט ובנותיו, אליהו תקופה מסוימת? 9. יעקב ועשו 10. ירבעם, אחאב? אני די לא בטוחה... נראה מה צדקתי...

yaakii

New member
2. נכון. את מקבלת 2 וחצי כי כבר ענו..

3. טעות שלי-יש רק אחד. מקבלת 5 נקודות 4. מקבלת 3 נקודות ושלושת-רבעי.. 5. לגבי יוסף-ככה-ככה..לא מקבל..
לגבי שמשון-נכון אסתר-נכון. לא חשבתי על זה-נקודות: 3 נקודות ושליש 6. יפה-5 נקודות 9.יפה -5 נקודות 10. ירבעם החטיא 2? את מי? כנ"ל אחאב..? סיכום נקודות: מעגל ל-21 נקודות. יפה!

yaakii

New member
גם כן מתכונת במתמטיקה היום..../images/Emo3.gif

צודקת-תודה!
24 נקודות

כמה טוב לגלות פורום חדש ../images/Emo13.gif

בטח חלק כבר אמרו, אבל ננסה לענות את מה שהיה לי בראש: 1. קינת דוד על שאול - "המלבישכן שני...", תולעת שני ממרכיבי המשכן ואם אני לא טועה - יש לה גם חלק בתהליך הכפרה? 2. יעקב ועשו, פרץ וזרח 3. יחזקאל ו? 4. קין, אבימלך 5. שמשון עם האריה והדבש 6. לוט ובנותיו 7. תיבת נח 8. חם 9. בני יעקב 10. מצטערת אם יש חזרות...

תיקון ל-1

"בנות ישראל אל-שאול בכינה המלבשכם שני עם-עדנים המעלה עדי זהב על לבושכן" (שמואל ב' א' כ"ד. לא טוב לצטט פסוקים כשלא באמת יודעים...
)

yaakii

New member
1. נכון מאד, אחת מהתשובות כבר נאמרה

..-נקודה ורבע. שאלה 7: שתי נקודות וחצי. 8. הוא לא..-זה היה בנו.. סך הכל: 3 נקודות ושלושת-רבעי. יפה מאד! ברוכה הבאה לפורום!

brass monkey

New member
תשובות למה שלא ראיתי שענו...

1. ציצית, בגדי כהן גדול, חיתוך אבני בית המקדש(שאסור להעביר עליהם ברזל) 6. דוד תקופה, עובדיה החביא נביאים במערה. 7. אני חושב שבבית המקדש 9. עם ישראל - ע"י ה'!
כל השאר כבר ענו...

yaakii

New member
אז ככה:

1.א. ציצית-שני?! תוכל להביא ציטוט? ב. בגדי כה"ג-נכון
- נקודה ושלושת-רבעי ג. לא מוזכר בפשט שהשתמשו בתולעת שני... 6. יפה! 5 נקודות 7. לא זכור לי..שוב-אשמח למקור. 9.מתקבל
5 נקודות סך-הכל: 10 נקודות ושלושת-רבעי

brass monkey

New member
תגובות:

1. כתוב "פתיל תכלת" והרי זה מתולעת שני... ונכון, זו גמרא על אחד הפסוקים שחתכו על תולעת שני. 7. זה היה חצי ניחוש, אז אין לי שמץ...

yaakii

New member
זכייה בחידון../images/Emo106.gif

והזוכה בחידון: בת צוריה עם 24 נקודות! ברכותיי לזכייתך השנייה ברציפות..!

למעלה