חידון רוק #4

Grimble Grumble

New member
חידון רוק #4

Here we go again 1. השיר אמריקאן פאי של דון מקלין מדבר על היום שבו מתה המוסיקה "The Day The Music Died" מה קרה ב"יום שבו מתה המוסיקה"? 2. ובהמשך לשאלה 1, איזה שיר מפורסם נכתב על דון מקלין עצמו לאחר מותו? 3. מדוע דורש מוריסיי לתלות את הדי ג´יי (Hang The DJ) בשיר המפורסם של הסמיתס Panic 4. (שאלה קצת קשה) בשיר One Vision של קווין, יש בפתיחה דיבור בהילוך מאד איטי ולא מובן, מה פרדי ובראיין אומרים שם? 5. מה שמות 2 הפארודיות שווירד אל יאנקוביץ´ (ענק!) עשה לשירים של קווין? 6. איזה אלבום של פראנק זאפה מתאר תקופה שבה השלטונות והצנזורה יאסרו מוסיקה לחלוטין? 7. ממה נהרג ג´ף באקלי (אחד הזמרים היותר גדולים שקמו בשנים האחרונות) 8. מה משותף ל3 הלהקות: "קרים" "לד זפלין" ו"הלהקה של ג´ף בק"? 9. איזו להקה שרה שיר על "להרוג ערבי"? 10. מי המציא את ריקוד ה"פוגו", לאיזו להקה הוא הצטרף מאוחר יותר כבסיסט? 11. לאיזה ילד התחלף צבע השיער משחור ללבן בהיר? באיזה שיר זה קרה? 12. באיזו להקה התפרסם ואנגליס (Vangelis) 13. סאגס (Suggs) הוא הסולן של איזו להקה? 14. מי היה המתופף של לד זפלין (במקום ג´ון בונהם ז"ל) במופע ה"לייב אייד" המפורסם ב85 15. ע"י איזה משורר מפורסם נכתבו הספרים הבאים (שמכילים פואמות ושירים): "The Lords", "Wilderness", "An American Night"

here I go

1. יום מותו של ג´ון קנדי 2. דון מקלין מת? לא ידעתי. נזכרתי דווקא בשיר האלמותי של לילך גליקסמן בת ה- 6 (לפני איזה 20 שנה): "מי זה טרוולטה ומי זה אלטון ג´ון? מי זה דיוויד בואי ומי זה דון מקלון?" (שימו לב לחריזה המחוכמת!) 3. כי השירים שהוא מנגנן לא אומרים לו כלום על החיים שלו 5. Another one rides a bus (עם האקרודיאון המבריק) ועוד אחד שאני לא מכיר
9. The cure (לפי ספרו של אלבר קאמי, לא לפי ספרו של כהנא חי) 11. מממ.... 12 בנה של אפרודיטה 13 מאדנס

Grimble Grumble

New member
בקשר לשאלה 3

התכוונתי למשמעות יותר עמוקה, ז"א, למה השירים לו אומרים לו כלום, מה היה האירוע שגרם לו לכתוב את השיר הזה...

RogerW

New member
תשובה ל 5

השיר השני Bohemian Rap city אני חושב?!?! והראשון זה אכן- another one rides the bus

tomato

New member
תשובות ל-9 ו-11.

9. The Cure היא הלהקה ששרה את השיר "Killing An Arab". 11. ה-Crash Test Dummies שרו בשירם Mmm, Mmm, Mmm, Mmm, בבית הראשון על ילד שעבר תאונת דרכים ושיערו הפך משחור ללבן בהיר ("Turned from black into bright white").

LadyG

New member
שאלה 15

מצלצל לי כמו ג´ים מוריסון???? סליחה שאני לא משרשרת, התשובות לא באות לי ברצף.

LadyG

New member
כל הפרשנים טוענים שהיום בו מתה

המוסיקה הוא יום התרסקות מטוסו של באדי הולי (עם ריצ´י וואלנס). דון מקלין, שכנראה רוצה להשאיר את השיר בעמימות מסויימת ממשיך להכחיש זאת כל השנים. השיר כולו מלא רמזים שונים ומשונים שאולי שווה להתייחס אליהם כאל התפתחות הרוקנרול באופן כללי. שאלה 2 מנוסחת כאילו דון מקלין מת. דון מקלין מת???

Grimble Grumble

New member
טעות שלי (טעות רצינית) בשאלה 2

כתבתי בטעות "על מותו"... דון מקלין למזלנו עדיין חי ובועט... השאלה היא פשוט איזה שיר מפורסם (רמז, שנות ה70, עם קאבר מפורסם מסוף שנות ה90) נכתב על דון מקלין... האמת היא שבהשפעת השאלה הראשונה (שאגב צדקתם והשיר מדבר על מותו של באדי הולי) כתבתי "על מותו"... עם דון מקלין וכל מוקיריו הסליחה על קביעת מותו בטרם עת...

dylan

New member
לא ידעתי שהוא הכחיש

בall music מתיחסים אל זה בתור עובדה.. זה נראה די ברור שעל זה הוא מדבר, הוא אפילו אומר (שר) שזה קרה בפברואר (לאלאדין- קנדי נרצח בנובמבר, לא?).. והיום בדיוק יצא לי לראות ביצוע שלו בהופעה לשיר הזה בVH1.

LadyG

New member
כפי שאמרתי, הכחיש כדי לשור על

עמימות מסויימת ולא לשבור את ה"אניגמה". קראתי מאמרים רבים בו פרשו מומחים את מילות השיר. פברואר הוא כנראה ה-3 בפברואר התאריך בו התרסק המטוס ושורה נוספת היא This will be the day that i´ll die שרומזת לשיר המפורסם של באדי הולי That will be the day.

קנדי אכן לא נרצח בפברואר

אבל יש שם איזכורים ל The king and Queen. סה"כ נראה לי שדון מקלין יצר שיר על מותו של באדי הולי, אבל הכניס בו מכל טוב על מותם של דמויות אחרות. משהו סטייל The late great Johnny Ace של פול סיימון.

Johnny the Doe

New member
כמה תשובות

5. another one rides the bus bohemian rap city 9. הקיור - killing an arab זהו בינתיים לצערי...

חולוני

New member
בקשר ל-5: יש לך טעות.

יש 3 פארדיות על קווין של ווירד אל יאנקוביץ´ - 1) Another One Rides The Bus. 2) Bohemian Rap City. 3) Bohemian Polka. ואני יודע גם את: 4) מה שהם אומרים זה - "God works in mysterious ways". 9) השיר הוא The Cure - Killing An Arab.

למעלה