חידון רוק # 30

• פותח הנושא LadyG
  • פורסם בתאריך

LadyG

New member
חידון רוק # 30

יום שישי חזר. קיבלתי השבוע הרבה שאלות מכם חברי הפורום. לא אשתמש בכולן השבוע, אבל בשבועות הקרובים תמצאו את כולן בחידונים. זה לא אומר, שאתם יכולים לנוח על זרי הדפנה. קדימה, להמשיך לשלוח אלי בפרטי (עם תשובות). להזכירכם, כל תשובה נכונה מזכה אתכם בנקודה. במקרה ולא תפתרו, יקבל את הניקוד מחבר השאלה. כל הקודם זוכה. שאלה ראשונה מבית היוצר של Country Joe: 1. בשיר של המי מהתקופה שלפני טומי הופיעה השורה It's a boy Mrs Walker, it's a boy בשינוי קל. מהו השיר ואיך מופיעה השורה? ולשאלה מבית היוצר של JohnLennonS: 2. אגדת רוק (אמריקאית) שלאחר פרישתה מהלהקה המקורית הוציאה את השיר The old man is down the road כזמר יחיד. מיהי האגדה? ולשאלה של מנהל הפורום הידוע בכינויו הניבלונגים: 3. איזה אגדת רוק ישראלית כתב תחת הפסבדונים ח.בן ציון שיר בשם "ג'ק אבוטבול" ומה חשיבות השיר בקריירה של אותה אגדת רוק? ולשאלה מבית היוצר של giba70: 4. מהו המקור לשמו של בנו של פרנק זאפה זוויזל ומה השם הרישמי שלו? ולשאלה מבית היוצר של ThE RhythM: 5. מי מנגן גיטרת ליווי בשירם של הקצפת - Badge ? ושאלה נוספת של ThE RhythM שנשלחה גם על ידי hells bells כלומר שניכם לא עונים עליה: 6. מיהו המוסיקאי היחיד שקיבל קרדיט על עטיפת התקליט עבור עבודה שעשה עם הביטלס? ועבור איזה שיר? הכוונה כמובן למוסיקאי שאינו חבר בלהקה. ולשאלה של hells bells: 7. איזה שיר כתבו לנון ובואי יחדיו? ולשאלות שלי: 8. מיהו הזמר המוביל ב- Have a Cigar של פינק פלויד? 9. לפי דיוויד גילמור - מיהי אגדת הרוק (גיטריסט) שהשפיע עליו הכי הרבה? 10. באיזה אלבום משתף פעולה גילמור עם מושא הערצתו מהשאלה הקודמת? וכמו בכל חידון ציטוט השבוע. לאיזה אגדת רוק שייך המשפט הבא: It has always taken more than visual input to make me want to join a man [sexually]. I do recognize beauty, but I think a Redwood tree is beautiful and it doesn't make me want to straddle a branch להזכירכם, מצב הנקודות משבוע שעבר: Country Joe -3 hells bels - 3 Dylan - 2 RogerW - 2 1- גדי שבת תשובות, לאחר פתירת החידון, בטח מחר מתישהו. תודה לקאונטרי ג'ו, הלס בלס, giba70, ThE RhytheM, ג'ון לנונס ששלחו שאלות. Piper, אשתמש בשאלה שלך בשבוע הבא ותודתי כבר נתונה לך. מחכה למסרים שלכם. סופשבוע נעים לכולכם.

תשובה לשאלה 5

אם אני כבר, אז למה לא לענות? ג'ורג' הריסון (שכתב את השיר עם קלפטון, ומופיע בקרדיטים כ - 'L'Angelo Misterioso' )

LadyG

New member
התכוונת לציטוט?

אם כן, זה מס' 11 - שכחתי למספר את הציטוט.

TheFly

New member
4

שמו המקוצר הוא כינוייה של הזרת של גייל זאפה ושמו המלא הוא : איאן (אנדרווד) דונלד (ואן לייט) קאלווין (שנקל)יוקליד (גיימס "מוטורהד" שרווד)זאפה

Grimble Grumble

New member
10

אז שאלה 10 זה לא ציטוט, נענה בכל זאת... אלבום הוקרה למאדי ווטרס... נדמה לי של פול רוג'רס (יש אותו לחבר טוב שלי)... גם ג'ף בק וגם דייויד גילמור משתתפים בחלק מהשירים שם... (Paul Rogers - Muddy Waters Blues)

LadyG

New member
שאלות 3 ו- 6

מחכות לפתרון. איפה ידעני הרוק הישראלי? ואיפה ידעני הביטלס?

GeForce 5

New member
3 עוד לא פתורה../images/Emo35.gif חי חי חי

יש ישועה גם למאחרי הקום.... ז'ק אבוטבול", שיר בדיחה שכתב שלום חנוך יחד עם יוסי פולק. כשהשיר הוקלט שנים אחדות לאחר מכן על ידי להקת פיקוד דיזנגוף הסתתרו חנוך ופולק תחת השמות ד. אלדד וח. בן-ציון, אך השיר היה חשוב לקריירה של חנוך: הוא שר אותו בסוף 1967, בפעם הראשונה בו שמע אותו אריק איינשטיין. יש לי נקודה

GeForce 5

New member
6 - עברנו לשלב הניחושים...

אני יכול לתאר לעצמי שמדובר ב-George Martin??? הזכיתי בעוד נקודה

country joe

New member
ליידי - הצעה/בקשה

בשעות שאת מפרסמת את החידון חצי מהפורום בבי"ס. מה דעתך לפרסם אותו בשעות אחה"צ? ומה עם השאלות שלי לגבי הגרייטפול דד?

למעלה