חידון רוק # 26

LadyG

New member
חידון רוק # 26

טוב, זה הסימן שיום שישי חזר. ונתחיל עם 2 שאלות של הלס בלס: 1. Come Together של הביטלס מבוסס על סלוגן בחירות. של מי? באיזה שנה? מה היה הסלוגן? ואיזה תביעה הוגשה נגד ג'ון שקשורה בגניבה מוסיקלית בשיר הזה? 2. על מה נכתב Taxman של הביטלס ומיהם וילסון והית'? וברוח זו עוד כמה שאלות טריוויה על שירים ידועים: 3. מאיפה בא השם אובלדי - אובלה-דה של הביטלס? 4. Back in the USSR של הביטלס הוקלט בתקופה בה מערכות היחסים בין המופלאים כבר לא היו מי ידוע מה. רינגו עזב את ההקלטה באמצע. מי תפס את מקומו על התופים? איזה שיר נתן לפול את ההשראה בכתיבת השיר הזה? ועל איזו להקה מקרטני קצת צוחק פה? 5. שיר מפורסם של CCR הפך לכעין המנון במאורעות ברקלי 1969. מה השיר? שני סרטי מדע בדיוני השתמשו בשיר הזה בפס הקול שלהם. מהם הסרטים? 6. Born to be Wild שימש כשיר הנושא בסרט Easy Rider (אדם בערבות גורלו) משנת 69. איזה סרט נוסף מאוחר יותר השתמש בשיר זה שוב? איזה ז'אנר מוסיקלי מוזכר באחת השורות בשיר הזה? ולפינת הציטוט השבועי המורחבת: הציטוט הראשון באדיבותו של The Fly: 7. מי אמר את המשפט הבא: Life for me is a series of asses that I have played behind. Adrian Belew has got a very nice ass, slim. John Wetton's is a little bigger. Jon Anderson's is very small. Nice legs, lousy ass. it's a series of asses ושני ציטוטים נוספים: 8. אגדת רוק אחת מצטטת דברים שאמרה אגדת רוק שניה עליה: I once asked him what he thought on what I do. He said it's great, but it's just Rocknroll with lipstick on 9. ואיזה אגדת רוק אמרה את המשפט הבא: Jazz is an ocean. Rockn'roll is a swimmingpool. I hang out on a lake זהו להפעם. תודה גדולה גדולה להלס ול- Fly . תפסיקו להתעצל ותשלחו שאלות. סופשבוע נפלא לכולכם ומי שלא הצביע לסיקסטיס. לא לשכוח.

Miss CB

New member
סופסופ משו שאני יודעת (נראה לי)...

נקווה... אוקיי הנה: 2. טקסמן כשמו כן הוא אני מנחשת על המיסים המוגזמים וכל זה לא? "איפ 5% אפירז טו סמול בי ת'יינקפול איי דונט טייק איט אול"? אוקיי וילסון והית' - ווילסון זה או שר האוצר האמריקאי, בעצם היה גם נשיא ווילסון אבל זה בתקופה לפני זה אז לא יודע. הית' - או שר האוצר או רה"מ של בריטניה. יש סיכוי שזה נכון...? אגב לא היסתכלתי על תשובות אחרות לפני זה אם זה כן!

Grimble Grumble

New member
8 - ומי יכול לעשות רוק עם אודם...

אם לא דייויד בואי... ואם אינני טועה זה היה ג'ון לנון שאמר את זה...

John LennonS

New member
אני לא בטוח לגבי 6 אבל

אני חושב שזה השיר Fortunate Son כי זה נשמע לי הגיוני לגבי המשך השאלה אין לי תשובה

LadyG

New member
מה קורה לכם?

שאני אפרוש לגימלאות? 2 שאלות פתרתם: 7 ו- 8. שאלה 2 באופן חלקי בלבד. אם אתם לא משתפים פעולה אז.....

Chocoholic

New member
אני אנסה...

4) מבוסס על Back In The USA של צ'אק ברי. השיר נותן איזכור ל Beach Boys. פול הוא המתופף... אין כאן משהו חדש כי הוא היה המתופף (בפועל, לא רשמית) בסביבות 1959/1960. 6)Heavy Metal... מונח שהומצא כמעט שנתיים לפני השיר, ע"י כתב ששמע את הנדריקס מנגן. 1)טימותי לירי המסטול התחרה נגד רונלד רייגן על משרת מושל קליפורניה, ו Come together שימש כשיר מפתח במסע שלו. אבל ג'ון הקליט גרסה קצת שונה, לירי התעצבן ותבע אותו על שלקח את שיר הבחירות "שלו" ועשה בו כרצונו.

John LennonS

New member
אה, עכשיו אני מבין את הטעות שלי

התכוונתי לענות על שאלה 5 וכתבתי בטעות 6 אז השיר של CCR לדעתי הוא Fortunate Son, השיר ששרו באוניברסיטת ברקלי... ולגבי ההמשך אני לא יודע.... אני צודק???

LadyG

New member
והתשובות...

1. Come Together היה מבוסס על סלוגן הבחירות של טימוטי לירי Come together join the party בשנת 1969. נגד ד'ון הוגשה תביעה על שגנב קטע מצ'אק ברי ובסוף הגיעו הצדדים לפשרה. 2. Taxman נכתב כמובן על גובה המיסים בבריטניה. וילסון הוא הרולד וילסון והית' - אדוארד הית' ראשי ממשלה באנגליה. 3. השם אובלה די אובלה דה על שם להקת ראגיי שנקראה: Jimi Scott and his Obladi Oblada Band. 4. תשובה מלאה Chocoholic. פול על התופים. ההשראה באה משהשיר Back in the USA של צ'אק ברי וגם קריצה קלה לביץ' בויס יש שם. 5. השיר של CCR הוא Bad Moon Rising (אחלה שיר דרך אגב) והשתמשו בו אח"כ בשני סרטים: An American Were Wolf in London מ- 1981 ו- Twilight Zone הסרט מ- 1982. 6. Coming Home מ- 1987. הז'אנר המוסיקלי הוא כמובן ההאבי מאטל בשורה: Heavy Metal Thunder. 7. ביל ברופורד 8. ג'ון לנון על דיוויד בואי 9. איפה Fly ? למה לא פתרת? קטן עליך - הציטוט הזה שייך לקרלוס סנטנה. תודה ענקית להלס ול- Fly. הערות, הארות, בקשות, שאלות אשמח לקבל במסר.

למעלה