חידון רוק #2

Grimble Grumble

New member
חידון רוק #2

עוד חידון קטן לסוף השבוע: 1. הגיטרה של בריאן מיי (הגיטריסט של קווין) נקראת "האדומה המיוחדת" (The Red Special)... מה כ"כ מיוחד בה? 2. מי אלה סטפן פטריק וג´ון מאהר? ובאיזו להקה הם שיטפו פעולה? 3. לאיזה גיטריסט ענק (הגיטריסט האהוב עלי ביותר ד"א) יש להקה בשם "הכוח העולה" (Rising Force) 4. מה משותף למוות של מאמא קאס וקית´ מון? 5. "ריקוד המכונה" המפורסם של משינה הוא העתקה של שיר מפורסם, איזה שיר ושל איזו להקה השיר המקורי? 6. השורה הגאונית "But she never lost her head even when she was giving head" לקוחה מאיזה שיר? 7. מאיזה סרט לקוח השיר המפורסם "Always Look On The Bright Side Of Life" ומי כתב את השיר הזה? 8. מי לימד את קירק האמט (הגיטריסט של מטאליקה) לנגן? 9. על פי אופרת הרוק, באיזו שנה איבד טומי את הראיה/שמיעה/דיבור שלו? 10. מי שר שהוא לא מאמין בביטלס ("I don´t believe in Beatles")

Ignition

New member
אין לי מושג

אני לא יודע שום תשובה.. אבל השאלות שלך מעניינות.. שמישהו יענה כבר.

dylan

New member
המממממממ...

5. אני לא זוכר איך קוראים לשיר.. אבל הוא של "מאדנס" כמו עוד שירים של משינה (אגב, משינה לפחות נתנו את הקרדיט ל´מאדנס´? אם לא, אני לא מבין איך עדיין לא תבעו אותם.. מדובר בשערוריה ובאפסיות יותר גדולה ממילי ונילי..) 7. שוב תשובה חלקית.. זה של מונטי פייטון.. אני לא זוכר מאיזה סרט.. 10. ג´ון לנון

Julia L

New member
LIFE OF BRIAN

או בעברית: בריאן כוכב עליון. אחד הסרטים הכי טובים שנעשו אי פעם.

Julia L

New member
לא יודעת מי כתב

אבל אם אני זוכרת נכון ג´ורג´ הריסון הפיק, אז אולי זה הוא.

Johnny the Doe

New member
משינה גנבו שני שירים של מאדנס

אחד זה ריקוד המכונה שהם "קיבלו את ההשראה" מהשיר one step beyond והשני זה רכבת לילה לקהיר שהם העתיקו מהשיר בעל השם הדומה להפליא "night boat to cairo".

מדובר בלהקה הישראלית הגדולה בכל

הזמנים, וזו שערוריה לקרוא לה שערוריה. לעזאזל, מספיק להתפס למשינה, הם "העתיקו" שני שירים, כאשר אחד, המכונה, הוא העתקה, והשני, הוא בכלל שיר שלא הם כתבו אלא אהוד בנאי, ולשיר הוא קרא רכבת לילה לקהיר, דבר שמאוד הזכיר את נייטב בואוט טו קיירו של מאדנס, ומשינה, מעריציהם של מדנס, החליטו להתלבש על זה ולעשות בדיחה, ולהתחיל את השיר עם צפירת רכבת כמו צפירת האוניה של מאדנס, זה הכל!! אח"כ נתפסים למשינה, עוד שמעתי טענה מגוחכת שנגעה בשמים זה העתקה של סמלז לייק טין ספיריט של נירוונה... ועל זה שהיהודים העתיקו מגאנז אנד רוזס מלד זפלין ומג´ימי הנדריקס לא אומרים כלום?!

Johnny the Doe

New member
שמעתי משהו גם לגבי "גברת שרה השכנה"

שהם העתיקו, אני חושב שהפעם מאמן עברי אבל אני לא בטוח. לגבי רכבת לילה לקהיר - המכנה המשותף בין השיר ל"סירת לילה לקהיר" של מדנס הוא רחב יותר ולא מסתכם רק בצליל הצופר שבתחילת השיר.

Grimble Grumble

New member
גברת שרה השכנה

זה בהחלט בהשפעה עמוקה עד עמוקה מאד מהשיר הענק של בוב דילן הוריקן (Bob Dylan - Hurrican)... בתור אחד שמאד מאד אוהב גם את מאדנס וגם את משינה ושמע את 2 השירים המדוברים עשרות פעמים אני עדיין טוען שאין פה שום העתקה... למעט הצופר והשיר אין שום קשר בין השירים, אם מתאמצים מאד מאד אפשר למצוא דמיון בין כל שיר אפשרי... במקרה הזה אין טעם...

Johnny the Doe

New member
גם אני שמעתי את השירים מספיק פעמים

ודווקא בפעם הראשונה שהשוויתי ביניהם מצאתי הרבה קווי דמיון, אבל אולי נטפלתי לדקויות ובאופן כללי משינה לא השתמשו בלחן של אנית לילה לקהיר. ועדיין, אני מוצא דמיון (רב או לא, זה נתון לשיקול דעתך/כם) בין ה"התנהלות" של שני השירים.

RogerW

New member
The Red Special

אני חושב שמה שמיוחד בה זה שהוא עשה אותה בעצמו, ואני לא יודע אם יש משהו אחר????

חולוני

New member
נכון, הוא עשה אותה בעצמו.

גיטריסט תותח אגב. לא מזמן הוא הופיע עם רוג´ר טיילור ב"פרקניסון" ב-BBC PRIME כדי לקדם את המחזמר "WE WILL ROCK YOU" שמבוסס על שירי קווין. הם ביצעו את We Will Rock You עם זמר אורח מהמחזמר.. ואת Somebody To Love עם איזו זמרת ששכחתי את שמה, אבל היא שרה יפה..

חולוני

New member
הוא גם היה המורה של סטיב ואי.

וגם של לארי ללונד מפרימוס ושל ודיוויד ברייסון מהקאונטיג קרואוס.

Pay The Man

New member
פפפפ...בואנה

באמת שאלות קשות..לא יודע כלום...לאנשים פה יש הרבה ידע בנושא אהה?.. מעניין מי לימד את קירק האמט לנגן..?..

חולוני

New member
עניתי..ג´ו סאטריאני.

ד"א הוא ודרים טיאטר הופיעו בהופעה משותפת באותו מקום שבו הייתי בהופעה דיפ פרפל+הסקורפיונס+דיו (ה-Greek Theatre בלוס אנג´לס), רק שבוע לפניהם. אם היה לי קצת יותר זמן וכסף, אולי גם הייתי הולך להופעה הזאת.

Pay The Man

New member
אהה נכון../images/Emo8.gif

פשוט כתבנו את ההודעות בערך באותו זמן אז יצא שלא ראיתי את ההודעה שלך.. חבל..טוב תתנחם הרבה ישראלים לא היו בהופעות של אגדות רוק למיניהם..לפחות אתה ראית..

ooshi

New member
10

גם בון ג´ובי לא מאמין בביטלס... בשיר if that what it takes נראה לי. אבל הוא היה מת להגיע לקרסוליהם..

למעלה