חידון רומח הדרקון

strahd

New member
חידון רומח הדרקון

מכיוון שהשרשור האחרון קצת מתעכ אחורנית ואף אחד לא עונה עליו. עניתי על השאלה שם, וכעת הנה חידון לא קשה במיוחד אשר נמצא היום בסימן של התחלות וקצים. ההתחלות הן לתחילתו של פורום זה, יבדל לחיים ארוכים שליט"א, וקצים בגלל סופה של תקופת הלימודים הנוכחית, הרי סוף הוא תמיד התחלה: 1. בעידן הרביעי האנשים הפסיקו להאמין באלים מלבד אדם אחד אשר תמיד האמין באלים ולמד כך גם את נכדו, אשר יצא למצוא אותם. מי הם הסבא והנכד? 2. לאחר מלחמת הרומח, הכוהנים צצו שוב, אבל מישהו זוכר מי היה הכוהן הראשון של פאלאדין, ומתי הוא מת? 3. ידוע שלמכשפים אסור לשאת כלי נשק, מלבד פגיון אחד. מה המקרה הראשוני שבגללו הותר למכשפים לשאת את הפגיון? 4. לקראת סוף העידן הרביעי הוקמה אבירות טאקיזיס, מי היה מייסד האבירות, מי היו אביו ואימו וכיצד עלה בראשו הרעיון של האבירות? 5. שאלה קשה, לחשוב היטב: בתחילת הספר "דרקונים של ליל החורף" ישנו השיר "אל תוך לב הסיפור" המתאר את החבורה. באופן מפתיע אפשר להבין מהשיר שיש עוד דמות בחבורה שאף פעם לא הוזכרה. מה היא הדמות? אז זהו, אני מבקש שעונים על שאלה, גם לכתוב מאיזה ספר אתם מביאים את הפתרון, סתם תשובה כמו: "רייסטלין", לא אומרת הרבה למי שרוצה להבין מה הסיפור מאחורי השאלה. אז תהנו ולזכור: אין חידון חדש עד שכל השאלות פתורות ויש אישור על פתרונן!!

La Gamba

New member
תשובות.

1) אני מניח שמדובר על שושלת אריאקס, או אולי (אין לי מושג ניחוש פרוע) מייקל או איך שקוראים לו, החיילים הסולמנים של קרמון באגדות. 2) אליסטן, הוא הראשון, הוא מת ממחלה, אך לא מזקנה. 3) מגיוס, למרות ש"באגדת הומא" המקרה לא כל כך מוזכר, אלא רק במס´ ספרים כשמדברים על העניין. 4)אריאקן-אימו זבואים, אביו אריאקס. והרעיון עלה לראשו בעת שהיה אסיר בצריח הכוהן הראשי(תרגום שזכור לי). 5) שאלה לא הוגנת, עליך לפרסם את השיר לאלה חסרי הספרים האלה, מכייון שהיא גם שאלה טכנית. (דוגמת- מהו אורך העידן הרביעי?) אני ממליץ לעבור לחידות, ולא לסתם שאלות, כמו שהיו עם גסיסת הפורום הקודם.

strahd

New member
כמעט הכול

1) לא נכון כל כך, תסתכלו יותר ברשומות. 2) נכון, התשובה היא אליסטן והוא מת מזקנה פתאומית שקפצה עליו (האמת היא שאליסטן הייתה הדמות שכולם שנאו, כולל הסופרים, אז החליטו להרוג אותו ולא מי יודע מה נתנו סיבה אלא הוא פתאום גסס מזקנה ומת). 3) נכון, מגיוס הייתה הסיבה, אבל מדוע? 4) תשובה מלאה ונכונה ביותר! 5) אני לא יכול לפרסם את השיר (אתה יודע טוב מאוד את חוקי הפורום), אבל אתם לא זוכרים את השיר..."שמונה הגיעו תחת שלושה ירחים..וכו´ וכו´"? וחוץ מזה אפשר לנחש. אז ככה, בינתיים יש שתי תשובות נכונות. עוד 3 תשובות למנצח. כל הכבוד לה גמבה, רק תכתוב מאיזה ספר קיבלת את המידע. לדוגמא, המידע על אריאקן מסופר ב"דרקוני להבת קיץ". בהצלחה לכולם.

La Gamba

New member
לפי דעתי אתה יכול

מכיוון שזה לא ממש פרק. זה כמו שמישהו מבקש את המילים לשיר מסוים בפורום זיהוי שירים.

קטריין

New member
טוב בואו נראה ../images/Emo29.gif

1. טוב, מי שיצא לחפש את האלים ברשומות הוא מי נהר אז אני מניחה. שהיתה זה המשפחה, שלא אשר לא הפסיקה להאמין באלים. 2. הכוהן הראשון של פלאדין היא אליסטן והוא מת באמצא סוף הספר "מבחן התאומים". 3. אני חושבת שזה בגלל שהומה נלחם עם מגיוס במלכת האופל ובגלל שהצליחו לשלב כוחות הצליחו לגבור עליה. 4. אריקסון אימו היתה זאבואים ואביו היה ארירקס (מקווה,שרשמתי את השמות נכון) הרעיון על הכמת האבירות עלה לו,שהיה שבועי בידי אבירי סולמניה צריח הכוהן הרשאי שהבין שהדרך היחידה לנצח אותם יהיה רק עם יהיה משמעת וסדר בחיילים של המלכה. 5. האמת אין לי מושג שלך לילך
שתמיד תצעדו באור ולא בחושך

קטריין

New member
טוב בואו נראה ../images/Emo29.gif

1. טוב, מי שיצא לחפש את האלים ברשומות הוא מי נהר אז אני מניחה. שהיתה זה המשפחה, שלא אשר לא הפסיקה להאמין באלים. 2. הכוהן הראשון של פלאדין היא אליסטן והוא מת באמצא סוף הספר "מבחן התאומים". 3. אני חושבת שזה בגלל שהומה נלחם עם מגיוס במלכת האופל ובגלל שהצליחו לשלב כוחות הצליחו לגבור עליה. 4. אריקסון אימו היתה זאבואים ואביו היה ארירקס (מקווה,שרשמתי את השמות נכון) הרעיון על הכמת האבירות עלה לו,שהיה שבועי בידי אבירי סולמניה צריח הכוהן הרשאי שהבין שהדרך היחידה לנצח אותם יהיה רק עם יהיה משמעת וסדר בחיילים של המלכה. 5. האמת אין לי מושג שלך לילך

strahd

New member
כמעט עוד שתי שאלות...

כל הכבוד לקטריין שהצליחה לפתור את השאלה הראשונה. ידוע שמי-נהר חיפש את האלים והרעיון הגיע מסבו "הנודד" שידוע שתמיד האמין באלים ומעולם לא פקפק בקיומם (דרקונים של דמדומי הסתיו). עם מגיוס כבר גילינו שהתשובה נכונה, אבל מה קרה שמרשים להם לשאת פגיון? ובהצלחה עם השיר.

La Gamba

New member
זה קל, וזה ברור.

מכיוון שמגיוס הקריהב את חיטו, והוא מת מכיוון שלא היה לו כלי נשק להגן עליו. (למרות שעל פי הספר הוא מת בידי גאלון דראקוס).

La Gamba

New member
הקריב את חייו

לקוח מכמה ספרים, הספר שצויין הינו האגדה של הומא

Time & Death

New member
לגבי מגיוס..

היה איזה קטע עם... אורקים.. (נראה לי.. לא בטוחה) או בני אדם, אין לי את הספר לידי (ככל שזכור לי, מסבירים את זה בכבשן הנשמה ובאגדות..) והוא מת כתוצאה מזה שלא היה לו כח להטיל עוד כישוף (או משהו בסגנון..) ונותנים לקוסמים לשאת את הפגיון לזכרו... סורי שאני לא זוכרת את כל הפרטים...

קטריין

New member
בסברתי את זה ../images/Emo29.gif

מגיוס נלחם לצד הומה ובגלל זה מרשים להם לשת פגיון קטן שלך לילך נ.ב. מה עם השאלות האחרות גם עליהם אני נו הם נכונות או לא

Palass

New member
טוב, אתה אמרת לנחש..

אזיש לי כמה הימורים בקשר לשאלה החמישית: טיקה? או אולי פיזבן עצמו?

Kit Uth Matar

New member
אתה מדבר על השיר שבו כל בית

מתייחס לגיבור אחר? אם אני זוכרת נכון זה שיר שכאילו שר עליהם פייטן בטקס אצל הגמדים. אחת הדמויות המוזכרת בבית משלה היא כנראה קיטיארה וזה תמיד נראה לי קצת טיפשי, היות וזה לפני שמגלים שהיא קשורה בכלל לעלילה.

Ophel McNeil

New member
צודק, באמת יש שם בית על קיטיארה.

משהו על לב אפל... אם אני לא טועה, ומאוד סביר להניח שאני כן. ואני צריכה לעבוד חזק חזק על הבנת הנקרא שלי, כי זה מתחיל לעצבן.

strahd

New member
התשובות...

1) "הנודד" ונכדו מי-נהר אשר מצא את האלים והחזיר את האמונה לבני התמותה. 2) הכוהן אליסטן הפל להיות מאמין לאחר שראה את האור מסהר-פז, הוא מת לאחר שהמעריצים דרשו זאת. 3) למכשפים מותר לשאת פגיון בגלל המכשף מגיוס, שהיה חברו של הומה במלחמת הדרקונים השלישית. מגיוס נהרג על ידי גאלן דראקוס, מכשף עריק, לאחר שמגיוס השתמש בכל לחשיו וכבר לא יכל לתקוף אותו. כדי שמכשף יוכל גם להגן על עצמו, מאז אותו מקרה מותר לשאת פגיון קטן. ועדיף שהוא ישלף במהירות מכיס צדדי שתיראה הרבה יותר מיסתורי ומאיים. 4) אריאקן כמובן, אביו היו אריאקס, ראש שר הדרקונים במלחמת הרומח ואימו הייתה זבואים, אלת הים, אשר באה אליו במסווה לפי מצוות טאקיזיס. הוא קיבל את רעיון האבירות לאחר שהיה שבוי וכיבד את מנהיגי האבירים ואף זכה לכבוד ושחרור מהכלא. טיפשים, לא? 5) התשובה היא קיטיארה. יפה מאוד שמישהו זכר, אבל מוזכרת עוד דמות עם לב אפל בלילה, יחד עם המכשף. עם המכשף הוא רייסטלין אז מי איתו? יפה מאוד לכולם, אני אפרסם בסוף היום את חידון סוף השבוע, אז בהצלחה לכולם!!

קטריין

New member
אני רק רוצה לומר, שכן הסברתי את ../images/Emo29.gif

שאלה 3. זה מעליב שלא שמים לב לילך

La Gamba

New member
חידון הפורום מס´ 6

(סליחה סטרהאד, מה אתה משתלט?)
אוקי והפעם משהו קשה: מי הפתיע/הכעיס/הוציא אותו ממצב רוחו הרגוע את אסטינוס? (שלושה תשובות).

Shades Of God

New member
זכור לי רק אחד...

וגם זה במעורפל..עלול להיות בזה ** ספויילר ** כשקרמון וגדילן חזרו מה"עתיד" הנוראי אחרי שרייסטלין ניצח את מלכת האופל הם הביאו לו את הספר שהוא כתב בעתיד שבו רשום על סוף העולם. נראה לי שאז הוא היה מופתע.. צדקתי?או שאני בכלל מתבלבלת..(?!)

De-Panther

New member
נדמה לי שכלב חשב אותו לעץ והשתין...

עליו ואז הוא כעס *לא קראתי את הספרים אני סתם מנחש וגם נורא משעמם לי עזבו אני בכל זאת ישלח את זה*

קטריין

New member
יש לי שתי תשובות ../images/Emo29.gif

1. קרמון וגדילן הפתיעו אותו שחזרו מהעתיד והביאו לו את הספר ואסטינוס לא היה מסוגל להבין מין הוא בא וגם כעס כי לא הצליח להבין את קרמון 2. ברטאם (מקווה, שכתבתי את השם נכון), שהסתיר לאסטינוס את האור. שלך לילך

למעלה