חידון כינויים

חידון כינויים

הנה מספר כינויים, כולם קשורים למונדיאל (שיחקו במונדיאל וכו), נתחיל מנבחרות: 1. שנות ה30 - איזו נבחרת כונתה אז נבחרת הפלא? 2. ואיזו נבחרת כונתה "נבחרת הפלדה" גם כן בשנות ה30? כמה שחקנים: 3. איזה שחקן שהיה רב סרן בצבא בארצו כונה "הרב סרן הדוהר" 4. איזה שחקן משנות ה30 זכה לכינוי "מוצארט של הגולים"? 5. איזה מלך שערים של מונדיאל כונה "הפנתר ממוזמביק" (זה קליל)? 6. איזה מלך שערים כונה "המפציץ"? 7. ואיזה מלך שערים כונה "ראש הזהב"? 8. מי כונה "הציפור הקטנה", או "הציפור המכוערת"? (יש 2 גרסאות לכינוי שלו שאני מכיר) 9. איזה מאמן (שגם השפיע רבות על מספר מונדיאלים) כונה "הגנרל"? ולסיום: 10. איזה משחק מפורסם זכה לכינוי "הקרב על ברן"?

nitsansh

New member
רק חלק אני בטוח...

1. אוסטריה. 2. לא שמעתי על הכינוי הזה, אבל זה מתאים לאיטליה... 3. פרנץ פושקאש 4. שחקן מאוסטריה... לא זוכר את השם... 5. יוזביו 6. יש רק אחד כזה? אני מנחש שהתכוונת לגרד מילר (מולר בשבילך) 7. שאנדור קוצ´יש 8. גארינצ´ה 9. המאמן האיטלקי בשנות ה-30... ויטוריו פוצו? 10. הונגריה-אורוגוואי בחצי גמר של 1954. איך שכחת את "היהלום השחור"?

לא יודע

אבל אני כן יודע שהיהלום השחור זה ליאונידס צדקת ברוב הדברים... טעית ב: נבחרת הפלדה זאת לא איטליה הגנרל זה לא פוצו ועוד טעות קטנה (לא נהיה קטנוניים) הקרב על ברן זה הונגריה-ברזיל ברבע, ולא הונגריה-אורוגואי בחצי...

nitsansh

New member
איך קראו לאוסטרי?

בענין הכדורמים... התכוונתי למשחק מערב-גרמניה-פולין ב-1974, שכמעט בוטל בגלל המגרש המוצף... לאחר דחייה של שעה וניקוז של חלק מהמים הוא התקיים בכל זאת בתנאים שלא איפשרו משחק נורמלי ומנעו כל סיכוי לפולין לנצח...

לאוסטרי קראו

מתיאס סינדלאר (לא בטוח בקשר לשם הפרטי, אם אני זוכר נכון זה מתיאס)

nitsansh

New member
תיקון

שאלה 10: לא הונגריה-אורוגוואי אלא הונגריה-ברזיל ברבע הגמר. בענין הדרגה של פושקאש... אתה בטוח שהוא היה רב-סרן? לי נדמה שרק סרן... מה שבטוח, במגרש הוא היה גנרל...

amitooshacham

New member
דבר 1 אני יודע

וגם בו אני לא בטוח....... הגנרל (שאלה 9) הוא המאמן של סין השנה.. שחכתי איך קוראים לו

nitsansh

New member
קוראים לו בורה מילוטינוביץ´

ולפני סין הוא אימן את ניגריה ב-98, ארה"ב ב-94, קוסטה-ריקה ב-90 ומקסיקו ב-86.

אבל הוא לא הגנרל...

הגנרל היה... רינוס מיכלס, מאמן הולנד ב74 ו78 והאיש שהמציא את הטוטל פוטבול...

למעלה