חידון ,יאללה לענות!!!!!!!!!!
טוב זה אומנם קצת על פסח,ופסח עבר-אז מה אתם צריכות לדעת את זה לשנה הבאה.. אבל זה מעניין (לדעתי לפחות).. ולמרות שאני חבולה
אני כותבת, טוב גם משעמם לי
1. מה היתה היצירה הישראלים היקרה ביותר שנמכרה? 2.מה הרקע לציור "גרניקה" של פיקסו? 3.מה הספר הראשון שהכיר במעמדם של הציירים? 4. מה שמו של התאטרון היפני מהמאה ה17? 5.כמה קלוריות יש במצה?
6.מדוע יש חורים במצה? 7.כמה חורים יש במצה ממוצעת? 8.מה המאכל המסורתי של המימונה? אם אני יודעת גם אתם צריכים.. 9.מה המשקה הפופולרי בעולם? 10.מהו רויאל אייסינג? 11.כיצד מכנים את הוופל הבלגי? [ - יאמי? אולי? - ] 12.מקור השם "קפה"? 13. איך נקראות איטריות פסטה שטוחות וארוכות? 14.כיצד מסומן ברנדי בן 20-25 שנה? 15. מהו הסמל של בירה נשר? [לא קשה..אבל מכשיל
] 16.מהי חיטה קשה? 17. איך קוראים ל"בראוניז"? 18. מה מקור המילה "פירה"? 19. מקור השם קוניאק? 20.כמה חודשים נמשך האביב? 21.מהו שונרא בפיוט "חד גדיא"? 22.איזו עיר נקראה על שם עונת השנה? 23. מי המציא שיטה לשימור החלב? 24.על שם מה נקרא מנוע החיפוש-גוגל? 25. מי המציא את הטלפון? 26. מי אמר - "ואף על פי כן,נוע תנוע!" ? 27.מהו טלף החמור? 28.מי ניזון ממי: כוכב ים וסרטנים? 29.מהו גזעול? 30. שמה העברי של הבננה? 31. מי מכונה תרנגולת הסלעים? 32. איזה חיה מכונה בתלמוד "דיה לבנה" ? 33. מה היה העומר? 34. כמה זמן נמשכת הבשלת הקוקוס? 35. כמה פולים בפרי הקקאו? 36. מהו סמל הדואר? 37. מיהו ידיד החולות? 38. ציפור וגם פרי שמקורם בניו זילנד? 39. לאיזו מהירות יכול להגיע הבז בצלילתו? 40.כיצד נקרא בעברית הסנדלווד? 41. כמה זמן נמשך הריון של סוס? 42. היכן נמצא השריר הקטן ביותר בגוף? 43. מהו השריר המהיר ביותר? 44. מה זה R.E.M ? (ולא,לא להקה!) 45. מיהו אבי הפסיכואנליזה? 46. מה זה EEG ברפואה? 47. מהו קצב גדילת שערה בראש? 48. מה תכולת הסידן ב100 גרם פרג? 49. היכן נמצאות עצמות הסירה ? 50. מהו דלטוניזם? 51. ממה מורכב הפנצילין? 52. כיצד מכנים בעברית את ה"גלאוקומה"? 53. מהי אלקטרדיוגרפיה? 54. מה הבעיה של מי שסובל מ"נישיון? 55.מהי "ספחת? 56. היכן נמצא עצב השבלול? 57. האם זה היה ארוך? -כן מאוד 58. האם התעייפתי? -כן מאוד 59. האם אני הולכת לישון?- לא יכולה
60. האם נהנתם?
טוב זה אומנם קצת על פסח,ופסח עבר-אז מה אתם צריכות לדעת את זה לשנה הבאה.. אבל זה מעניין (לדעתי לפחות).. ולמרות שאני חבולה