חידון בנושא הסתיו

בעז כהן

New member
חידון בנושא הסתיו

ביום שישי הבא, 15.11.02 יתקיים מרתון ריקודי עם,לרגל בוא הסתיו, בקיבוץ נצר סרני.הרי לכם חידון העוסק בקשר בין ריקודי העם שלנו לסתיו; הקשר הוא על ידי מילה בשיר המזכירה את הסתיו:"סתיו","גשם","עננים","רוח" ו"חצב". 1.ריקוד מעגל,נוצר ב1982,הזמר:שלמה ארצי-מהו שם הריקוד?מי יוצריו? 2."סתיו, כבר דופק בחלון וענן מאיים בגשם..."ריקוד זוגות-מי היוצר?הזמר? 3."עננה ניצבת במקום שלה,..לבד בשמיים"-ריקוד מעגל-מי היוצר?באיזו שנה? 4."לילה יורד לאט, ורוח שושן נושבה..."-ריקוד זוגות-מי היוצר? באיזו שנה? 5."בדומיית עלי שלכת..."-מי היוצר? איזה סוג ריקוד? מי הזמר? 6.מי מתכווץ במעיליהם?מי היוצר? מתי? 7.ריקוד זוגות חדש של אבי פרץ-מה שמו? (שר יואב יצחק) 8.ריקוד מעגל של בנצי תירם,1981:"..ותכלת השמיים וענן יחיד..."-מה שם הריקוד? מה הסוג שלו? מי שר? 9."ושוב ירדה עלינו שיירת חסידות..."-מי היוצר של ריקוד זוגות זה? מי שר? מאיזו שנה? 10."עלי שלכת נושרים לאט,ורוח ערב לוחש בלאט.."-שם הריקוד ויוצרו?שנה? 11."היום צומחת השבולת בלי גרעיני שעורה וחיטה וגשם אחרון...מהו שם הריקוד?"איזה סוג ריקוד? מי היוצר? 12."...שב החצב לבן לפרוח..."ריקוד מעגל של שלמה ממן-מה שם הריקוד? מאיזו שנה? מי שר? 13."...גשם פתאומי, מביא אותי אל תוך עצמי, אומרים שהשנה היתה בצורת..." -מה שם השיר? סוג? מי היוצר? 14.ריקוד זוגות של אבנר נעים.שרה עפרה חזה.מה שם השיר? בהצלחה, ושבת נעימה......

על אף ששמי סתיו יש לי רק תשובה אחת

14 - השיר הוא "אדמה אדמתי". נדמה לי... יכול להיות שטעיתי. לגבי השאר פשוט אין לי כוח לטרוח לברר, אבל זיהיתי את רוב השירים... עשיתי מזמן מחקר קטן על כל שירי הסתיו שישנם בריקודי עם. המסקנה - יותר מדי דיברו אודותי...
ו"סתיו", ריקוד הזוגות, זה ריקוד ממש כיפי. כל פעם שיש לי יומולדת מקדישים לי אותו... ואנצל את ההזדמנות לשלוח בהודעה זו ד"ש חם לאבי היקר, שאתם זוכים לשמוע ממנו יותר משאני שומעת, והמון נשיקות והרבה אהבה...

סתוי מה קרה לך...

אדמה אדמתי הינו ריקוד של סעדיה עמיש ולא של אבנר, אינני זוכר במילים רמז ל"סתיו או גשם" (אולי יש?). הריקוד ב-14 הינו "אהבה בגשם"

יבנאי

New member
בועז שלום

לא יפה שאתה כאילו מנסה להתחרות במירי ובשנינותה, ואסביר למה, אם היה פורום נוסף לריקודי עם ושם היית נכנס עם חידון או חידות, מילא. למה הדבר דומה, קח לדוגמא את אחד מעיתוני הערב, אתה לא יכול לצוץ פתאום בתוך העיתון עם מה שכבר קיים, אבל אם תעבור לעיתון המתחרה אתה יכול להשתלב בו במדור זהה (בתנאי שלא קיים מדור כזה) לתשומת ליבך.

בי

New member
הלו ??? זה פורום ???

עד כמה שהבנתי משגת פורום הוא מקום פתוח להחלפת דעות בנושא מסויים. זה שמירי ניחנה בזיכרון מצויין, במקורות מידע רבים ובעיקר ביוזמה וברצון לחבר חידות ולשתף בהן את חברי הפורום - אפשר להוריד בפניה את הכובע, אבל מכאן ועד ל "חזקה" על חידות המרחק רב. אני מברכת את היוזמה של בועז, כמו כל יוזמה שגורמת להוספת ידע ועניין בנושא ריקודי העם.

עלי כהן

New member
בועז - אתה גדול!!!!!

שלום לבועז כהן מקופנהגן כל הכבוד לחידון המעמיק שלך, אבל כמו סתיו מישר - גם לי אין כוח לפתור אותו. "סתיו לבן" זה שלמה ממן. ד"ש לשלומית ולהתראות - ע ל י כ ה ן

יבנאי

New member
לעלי ידידי

אני מתפלא עליך שתגובתך היא חברית וללא הגינות עינינית. (לא מתאים לך) שבת שלום.

CARMEL EZRA

New member
לבועז החביב. צודק יבנאי. אני בטוח

שהכוונה שלך הייתה טובה וגם השקעת הרבה בהכנת החידה. חבל .אני בינתיים שקוע כל כולי בחידה של מירי. בשבועות האחרונים יש לי בעיקר מתחרות נפלאות וידעניות גדולות ואני קטן לעומתן ומנסה להתקרב לידע שלהן.אתה עכשיו בא אלי בחידה שכנראה יפה ואני אפילו לא קורה אותה כי היא לא במקומה. אני מקווה שלא תכעס עלי. בסך הכל זאת רק חידה.

פתרון החידה של בועז

למרות ההתנגדות של כמה מחברי הפורום, מצאתי זמן לפתור גם את החידה של בועז, ולדעתי, כל עוד בועז לא מפרסם חידה שבועית, הוא לא באמת מתחרה במירי ולא פוגם, ויש לאפשר גם לבועז ולכותבים אחרים לפרסם חידה, אם עולה בראשם רעיון נחמד. מי שמאוד חשוב לו להישאר נאמן למירי בלבד, שלא יפתור! ולפתרון: 1. את הגשם - ריקוד של אלי רונן 2. הריקוד הוא סתיו, היוצר - גדי ביטון, שרים להקת פרה קדושה (גדי פעם הזמין אותם לבית דני) 3. עננה - ריקוד מעגל של אבנר נעים משנת 93 4. ערב של שושנים - ריקוד של צבי הילמן טאצ´ו משנת 66 5. בדומיה - בועז כהן(בכבודו ובעצמו), שנת 97, ריקוד מעגל 6. אנשי הגשם מתכווצים במעיליהם, ריקוד מעגל יפהפה של ישראל שיקר משנת 85 7. הגשם בעינייך ??? 8. ההר הירוק, מעגל, שרים: הגבעתרון 9. סתיו לבן - ריקוד זוגות של שלמה ממן שנת 82 10. ליל סתיו, מרקו בן שמעון, 83 11. רוח צפונית, מעגל, אלי רונן 12. מצטערת, לא מזהה 13 סתיו ישראלי, ריקוד זוגות של שמעון עשור 14. אהבה בגשם - ריקוד מקסים!!!! שבת שלום ולהתראות במעגל, מיכל.

תגלית

בשעה טובה ירד לי האסימון... קראתי את החידה, וזיהיתי את השורה במובאה 9, אם כי אף פעם לא ידעתי מה שם השיר או הריקוד - וקראתי את הפתרון של הורה מיכל, מה שמיד עורר אצלי את התגובה - אז זה "סתיו לבן"... על זה נאמר, יופי נחמה..

gold869

New member
פתרון החידה של בועז

למרות שפתרתי את החידון לא רשמתי את הפיתרון בפורום כי זה נראה לי לא אתי לפרסם את ההרקדה באמצעות חידון תוך כדי פגיעה בחידה של מירי. לו היה עושה את זאת ביום אחר היה מוטב. שלחתי לבועז את התשובות במסר אישי. אבל כיוון שכבר ענו, הרי תשובתי להלן: פתרון החידון של בועז: 1. את הגשם - ריקוד מעגל של אלי רונן מ - 1983. 2. סתיו – ריקוד זוגות של גדי ביטון מ 1999. שרה להקת מטרו. 3. עננה - ריקוד מעגל של אבנר נעים משנת 1993. מילים ולחן קובי אוז, שרים להקת טיפקס. 4. ערב של שושנים - הריקוד שנרקד הוא של צבי הילמן מ - 1966. מילים משה דור לחן יוסף הדר, שרים הפרברים. 5. בדומיית עלי שלכת - ריקוד מעגל של בועז כהן 1997. מילים י יבטושנקו ,תרגום: י שבתאי לחן עממי רוסי, שר יזהר כהן. 6. אנשי הגשם - ריקוד מעגל ישראל שיקר מ 1985. מילים רחל שפירא, לחן נחום היימן, שרים אורנה ומשה דץ. 7. הגשם בעיניך - זוגות של אבי פרץ מ 2002, מילים אופיר שמחי לחן יואב יצחק, שר יואב יצחק. 8. ההר הירוק כל ימות השנה - כאמור ריקוד של בנצי תירם מ 1981. מילים יורם טהר לב, לחן מוני אמריליו שרה רוחמה רז. 9. סתיו לבן – ריקוד זוגות של שלמה ממן .מילים יהורם טהר-לב, לחן שי לביא. 10. ליל סתיו – ריקוד זוגות של מרקו בן שמעון מ 1982, מילים חיה כהן לחן חיים צור שר אריק איינשטיין. 11. רוח צפונית רוח דרומית - ריקוד מעגל של אלי רונן מ- 1985 .מילים אהוד מנור לחן נורית הירש, שרה עפרה חזה. 12. שיר ארץ - ריקוד מעגל של שלמה ממן מ 1984, מילים: נתן יונתן, לחן: סשה ארגוב, שרים הגבעטרון, חווה אלברשטיין. 13. סתיו ישראלי – ריקוד זוגות של שמעון עשור מ 1991, מילים יעקוב גלעד, לחן צוף פילוסוף. שרה גלי עטרי. 14. אהבה בגשם - ריקוד זוגות של אבנר נעים מ – 1996, מילים בצלאל אלוני, לחן בצלאל אלוני, , שרה עופרה חזה. שבת שלום.

קחו הכל בקלות ובכיף

איני מבינה על מה כל המהומה, ומדוע בועז מקבל כאלו תגובות נזעמות. לדעתי, הרעיון לפרסם את ההרקדה באמצעות חידון היא מקורית ונחמדה ובטח שאינה פחות טובה מהעמסת דפים על מכוניות הרוקדים. ובכל מקרה,למה הכבדות? חידון הוא דבר נחמד שנועד לשעשוע והנאה, וכך יש להתייחס אליו!

בעז כהן

New member
תודה למיכל ולגולד

-אתם מדהימים.תודה לכל מי שהתייחס-לטוב ולרע. אין לי אפשרות, או רצון להוות איזו "מתחרה" למירי-שהיא באמת ובתמים מדהימה-רציתי להזכיר את קיום המרתון שלי, בשבוע הבא.כיון שהוא בא תחת הכותרת "סתיו לבן", חשבתי שמן הראוי, והכייף,ליצור חידונת בנושא...קצת להנעים את השבת,ולהזכיר שמות של ריקודים יפים וטובים.

ואני דווקא חשבתי

להעביר לך בעז את שרביט החידונאי. דע לך, זה לא קל, זה דורש זמן, רצינות ואחריות. במיוחד שיש פה בפורום אריות אמיתיים, בעלי ידע עצום. אבל אם אתה ביקשת לעשות חידה אחת רק בשביל המרתון שלך, אזי אני אצטרך להמשיך כ"מיטב המסורת". בהצלחה במרתון. מירי.

כל הכבוד

מה קורה לכם, חברים? מה זו הכבדות הזו? "לא יפה להתחרות במירי", "זה לא אתי לקחת ממירי את החידות", על מה אתם מדברים? ולמה מהתגובות נשמע כאילו פתרון החידות זה איזו מטלה שאתם מרגישים צורך למלא? "לא היה לי זמן לקרוא את החידה כי אני עסוק בחידה של מירי"? נראה לי שניתן לחלק את הפורום לשתי קבוצות - אלה שאוהבים את החידות, ורואים בהם אתגר (בין אם המדובר באתגר שיגרום להם לנבור בקלטות וברשימות שלהם כדי לפתור, ובין אם אתגר שיגרום להם לאמץ את ראשם כדי להיזכר, בלא חיפוש ממשי) ואלה שהחידות לא מעסיקות אותם במיוחד. אני חייבת להודות שאני מהסוג השני - אין לי ענין מיוחד בחידות האלה. מצד שני אני מעריכה את השקעתה של מירי בהמצאתן, ואני רואה איזו הנאה מפיקים מהן חברי הפורום האחרים. לגבי הסוג הראשון של האנשים - אתם אוהבים את החידות? יפה. אז מה אכפת לכם שיהיו שתי חידות? אני יודעת שאני מאוד אוהבת תשבצי הגיון, ומדי סוף שבוע אני מפשפשת במוספי כל העיתונים על מנת לחפש את התשבצים ולפתור אותם. אם היה יותר מתשבץ אחד בכל מוסף - אדרבא. לא רק שזה לא היה מפריע לי, אלא להיפך - הייתי שמחה שיש לי יותר תשבצים לפתור, מאחר וכאמור - אני מאוד אוהבת את זה. מירי אינה מחברת חידות כמקצוע, ובועז אינו פוגע בפרנסתה בחידה שהוא פרסם. מה לא אתי פה? הוא מנסה לגזול ממנה תהילה? מירי זוכה להערכה רבה על חידותיה, ולא נראה לי כי יש מקום לחשש שתעריכו אותה פחות אם תגלו פתאום שגם אחרים יכולים לחבר חידות. ואתם, שאוהבים לפתור את החידות - קיבלתם עוד אתגר מחשבתי. ואם אין לכם זמן לשתי חידות - תבחרו אחת ותפתרו אותה, ותתעלמו מהשניה. אבל מהתגובות השתמע כאילו מדובר באיזו מטלה, שגוזלת את כל זמנכם ולכן אינכם מעונינים בעוד מטלה.. אינני רואה כל פסול שמפעם לפעם מי מחברי הפורום יפרסם חידה בנושא ריקודי עם, בלי שום קשר לחידה של מירי - לא במקום, ולא מתוך רצון להחליף, אלא בנוסף. ומי שלא רוצה - שלא יפתור. אבל באמת לא מכל דבר צריך לעשות כזה סיפור...

בריזה צודקת בהחלט !

אין לי מונופול - לא על החידות ולא על החוכמה. אמנם הרעיון של בעז היה כדי לקדם את המרתון הפרטי שהוא עורך ולא כדי ליצור רעיון לחידה שבועית מתחרה. אני על כל פנים ברכתי את בעז (במסר), הן על החידה היפה ואיחלתי לו הצלחה במרתון. יתר על כן. החידה שאני טורחת עליה, באה כדי לתת לחברים הנכבדים בפורום אתגר מחשבתי ועניין לשבת, ואני גאה ומאושרת לראות את הפתרונות היפים שכותבים כאן החברים הנכבדים. כמובן שכל מי שרוצה להשתמש בחידותי ולשבצם בעיתון או בחידון, יוכל לעשות זאת מבלי שאדרוש ממנו כל דרישה ל"זכויות יוצרים". לדעתי - החידה כמו הריקוד, כשיצאה לאור היא נחלת הכלל !!! מירי.

למעלה