חידון א.ק.ג.

EMT D

New member
חידון א.ק.ג.

בן 42 מתלונן מזה 3 ימים על כאבים ממוקדים באיזור החזה ומאחורי הסטרנום. הכאבים מתגברים בשאיפה ובעת תזוזות של הגוף. בתשאול החולה אינו סובל ממחלות לב כלשהם, לא עבר ניתוח לבבי כלשהו לא היה חולה בזיהום וירלי. החולה ללא רקע קודם של יתר לחץ דם , סכרת ,או היפר ליפידימיה אין היסטוריה משפחתית של מחלות לב במשפחה הקרובה . החולה אינו נוטל תרופות כלשהם כולל תרופות הומואופטיות ומכחיש שימוש בסמים. קליניקה: החולה ערני אך נמצא באי שקט חיוור. נשימות 22 ריאות נקיות לחץ דם 160/103 דופק 103 פעימות לדקה - סדיר בהאזנה ללב יש עדות לדיאסטולית מוקדמת באיזור האורטלי

MdaMen

New member
אממ...אני ינסה

לדעתי יש לו אוטם נרחב בכל הלב (נראה לי קוראים לזה massive mi) יש עליות ST בלידים 1 ו-2 ובV2-V6. התמונה קטנה מדי אבל נראה לי שיש לו גם היפוך גלי P בV2-V6 אולי האוטם גם משולב בחסם הולכה? מה יש לו?

EMT D

New member
כמו בכל דבר

צריך לשים לב גם לאנמנזה ולסיפור המקרה (התשובה בפנים)

drorled

New member
כאבים בחזה

סיכום ממצאים: אנמנזה/ב"פ: 1. כאבים ממוקדים. 2. מתגברים בשאיפה/תזוזה. 3. העדר גורמי סיכון ??? 4. [בהאזנה ללב- קולות שפשוף ?] א.ק.ג. ללא פירוט: עליות ST נרחבות ללא צניחות רציפרוקליות צניחות PR

MdaMen

New member
קראתי שוב...

האם זו דיסקצייה באזור הקשת האאורטלית?

drorled

New member
יפה

בייחוד כאשר זה מופיע (עם התשובה) בפורום אחר... ויחד עם זאת, אם כבר הועלה העניין פה- הזכרתי קודם צניחות PR. זה לא מוכר לי בהקשר של דיסקציה של האאורטה ? האמנם ? יש למישהו הסבר מלומד לגבי הצניחות בהקשר הזה ?

למעלה