חידה

עופריקי

New member
חידה

היו 3 ערבים לכל ערבי 3 גמלים לכל גמל 3 שקים בכל שק 3 חתולים לכל חתול 3 גורים כמה רגליים בסך הכל היו?

swirrrly

New member
מגניב, מנסה בשיטה ידנית =S

היו 3 ערבים = 3*2 = 6 לכל ערבי 3 גמלים = 3*3*4 = 36 לכל גמל 3 שקים = 3*3*3 בכל שק 3 חתולים = 3*3*3*3*4 = 324 לכל חתול 3 גורים = 3*3*3*3*3*4 = 972 1338

מה אני מפספס ../images/Emo62.gif?

ערבים - 3 גמלים - 3*3 שקים - 3*3*3 חתולים - 3*3*3*3 גורים - 3*3*3*3*3 רגליים - לערבים יש שני רגלים, לגמלים,חתולים וגורים יש ארבעה (ההנחה היא שמדובר בגורי חתולים..), ולשקים יש אפס רגליים. אז. zzz 3*2 + 3*3*4 + 3*3*3*3*4 + 3*3*3*3*3*4 = 1338

soroker

New member
חישבתי בצורה מפגרת אבל גם טוב

חישבתי כמה גורים וחתולים היו בכל שק (זה היה 12) כפול מספר השקים 27 (ביחד יוצא 324) (וכל זה כפול מספר רגלים) + 9 גמלים (כפול מספר רגלים) + 3 ערבים = 1338 רגלים

s u s h i m i

New member
../images/Emo209.gif לשקים אין רגליים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

תחשבו מחדש

raanansh

New member
תשובה

3 ערבים = 6 רגליים 3 גמלים לכל ערבי = 36 רגליים חתולים בשק = 81 = 324 רגליים סה"כ 366 רגליים מי אמר שהגורים נמצאים בשקים ?

לא נראה..

לא נראה לי שזה מה שטלמון אמר.. אם הכוונה היא רק לספור את רגלי הערבים, החידה מנוסחת, אמממ, לא משהו....

arik23m

New member
אם הכוונה היא כזו הניסוח באמת

גרוע, הסיגנון הוא מחידה שהיתה גם בסרט "מת לחיות" (אחד מהם).
As I was going to St. Ives, I met a man with seven wives. Each wife had seven sacks, Each sack had seven cats, Each cat had seven kits. Kits, cats, sacks, and wives, How many were going to St. Ives? Comment: This rhyme is a riddle. Can you tell me how many people were going to St. Ives?​

מוכרת לי גרסה קצת אחרת,

רוסית: "הלך קוֹנדרָט ללנינגראד, ולקראתו..." ההמשך היה בערך כזה. מישהו הלך לקראת קונדרט, עם שקים וחתולים וגורים, ושאלו על כמות המשהו שהלכו ללנינגראד, והתשובה הנכונה היתה 0, כי קונדרט הוא זה שהלך ללנינגראד, והאחרים הלכו לקראתו

Ultra Spidey

New member
../images/Emo62.gif

1. As I was going to st. Ives רק הדובר הלך, את השאר הוא פגש בדרך

למעלה