חידה

Alkhimey

New member
חידה

יש שלוש אנשים: דובר אמת, שקרן, ופוליטקאי. הפולטיקאי דובר אמת או שקר לסירוגין. כל אחד יודע מי הם האחרים. כיצד בעזרת שלוש שאלות לגלות מי הוא מי?

clocker

New member
פתרון

תשאל את האדם הראשון שאלה שהתשובה אליה אמת, פעמיים. אם התשובות שלו היו "אמת" ו"אמת" - אז הוא דובר אמת אם "שקר" ו"שקר" אז הוא דובר שקר אחרת פוליטיקאי, אם הוא פוליטיקאי, תשאל אחד מהשניים האחרים - "האם החבר שלך יגיד שאתה השקרן ?" התשובה אם הוא יגיד "שקר" אז הוא דובר אמת, אחרת שקרן. אם הוא דובר אמת, תשאל אותו פשוט על טיבו אחד האחרים. אם הוא שקרן, תשאל אותו על טיבו של אחד האחרים - ותעשה הפוך...

imdark

New member
תראה

מבחינת עיקרון אני כול לשאול אותו פעמיים האם הוא מסוגל לדבר דובר האמת יאמר שכן פעמיים השקרן יאמר שלא פעמיים והפוליטיקאי ואמר לי פעם כן ופעם לא

imdark

New member
ואז אני כבר יודע

מה תהיה התשובה הבאה של הפוליטיקאי כיוון והיא תהיה כמו התשובה הראשונה שלו ומה תהיה תשובתו הבאה של דובר האמת מבחינת עיקרון ותשובתו של השקרן מבחינת אותו עיקרון אז אם הוא דובר אמת אני שואל האם זה לידך הוא דובר שקר עם כן אז הכל מובן וכך גם עם לא את השקרן אני ישאל האם זה שלידך דובר אמת ואז הכל מובן ולפי אותה הבנה ניתן לשאול את הפוליטקאי האם זה שלידך דובר שקר הוא יענה כמו שהוא ענה על התשובה הראשונה

Alkhimey

New member
../images/Emo128.gif לשניכם

הבנתם את החידה לא נכון. הפוליטיקאי אומר אמת או שקר בצורה רנדומלית ובלתי תלויה בשום דבר (כניראה המילה לסירוגין לא התאימה, ובלבלה).

eug

New member
../images/Emo67.gif

מה זה לא הבנתם נכון? ענו לך בדיוק על החידה ששאלת! תגיד: "כתבתי לא נכון"! החידה הזאת הופיעה כבר כל כך הרבה פעמים שיכולת פשוט להעתיק מאחד הניסוחים הקיימים.

למעלה