חידה

• פותח הנושא BrH
  • פורסם בתאריך

BrH

New member
חידה

ובכן השאלה לקוחה מהמבחן IQ שהמנהלת היקרה שלכם נתנה לי ( פעם נוספת תודה רבה ) ניסיתי לעשות אותו ונתקלתי בבעיה,כפי שאתם רואים בתמונה ( תגדילו אותה ) צריך להתאים את הצורה שתמשיך את הרצף המסויים,כרגע אני יודעת מה התשובה אך לא מבינה מדוע,תשובתי הייתה 8 מכיוון ש- 1.ניתן לראות שיש שלוש משפחות של צורות-ריבועיים,משולשים,מעגלים ומכל קבוצה 3 צורות,מסתמן שהצורה החסרה היא משולש 2.אם נסם את הצורות הדומות ( למשל אליפסה ואליפסה ) אחת על השנייה נראה שהן מנוגדות אחת לשנייה,מסתמן שצורת המשולש צריכה להיות מנוגדת לאחד המשולשים שנמצאים בסדרה. 3.בין כל שתי צורות דומות-מנוגדות מפריד המשולש כהה הזווית,מכך מסתמן שבין שתי הצורות הדומות-מנוגדות צריכה להיות צורה מפרידה מסקנה כוללת-התשובה היא 8 ובכן לא כך הדבר,התשובה היא 6 והייתי שמחה לקבל הסבר מדוע,תודה לעוזרים

BrH

New member
אופס,אלו רק הפתרונות האפשריים-השאלה

עצמה בקובץ הבא

התשובה היא אכן

6. האליפסות לא מנוגדות, הן בהטיה שונה. אחת ישרה, אחת נוטה ימינה, ואחת שמאלה. כיוון שיש משולש שנוטה שמאלה, ואחד ישר, צריך אחד שנוטה ימינה.

isramjad

New member
יש בזה משהו!

אומנם ההגיון שלי אומר שהתשובה היא 6 ולא שמונה. הסיבה שגם אני ראיתי במשולש הישר זווית כצורה הכי קרובה למשולש נורמלי, כמו המצב של עיגול או ריבוע. בניגוד לאליפסות ולמרובעים ההנוטים לשני הצדדים. אם הייתי צריך לחבר את השאלה הזו, הייתי בוחר במשולש ישר זווית שהמיתר שלו הוא המצולע שמלמטה, ואז התמונה תראה יותר סימטרית, ובכך יהיה ברור שהמשולש הנוטה הוא זה עם הזווית הרחבה, ולכן צריך לבחור את התמונה 6 שיש בה את המשולש השקוף (כמו התמונה שמשתקפת ממראה בצד) למשלש עם הזווית הרחבה. מקווה שההסבר ברור!

bendelac

New member
התשובה

7. זה פשות מאוד. לוקחים את הגזרות של השניים הראשונים (גם בטור וגם בשורה) ובודקים. אם הם באותו צבע (לא משנה איזה) אז התוצאה תהיה לבן. אם הצבע שלהם שונה התוצאה תהיה אפור. זה מזכיר את פעולת XOR למי שמכיר

Tesseract

New member
ועוד עניין..

לגבי הגזרות - עובד הן בבדיקת השורות והן בבדיקת הטורים. לגבי הקווים השחורים - עובד רק לגבי הטורים (שילוב שני הקווים בשתי הצורות הראשונות בכל טור, מוביל לצורת הקווים שבצורה האחרונה).

BrH

New member
לא ממש הבנתי את ההסבר

אתה יכול להסביר בדרך אחרת בבקשה?
תודה רבה

isramjad

New member
XOR

ה-XOR זו פונקציה בינארית שמקבלת שני קלטים בדרך כלל מהתחום {0,1} וצחזירה מספר אחד מאותו תחום {0,1}. הפונקציה עובדת בצורה הזו:
0 xor 0 = 0 0 xor 1 = 1 1 xor 0 = 1 1 xor 1 = 0​
בשאלה הזו אפשר להסתכל על הרבע עיגול שצבעו שחור כמספר 1 ורבע עיגול שצבעו לבן כמספר 0. יש לנו בכל שורה שני עיגולים, מפעילים את פונקצית ה-XOR על כל שני רבעי עיגול המתאימים זה לזה, וצובעים את הרבע עיגול המתאים בעיגול השלישי באותה שורה בצבע של התוצאה. כלומר אם בשני העיגולים יש שחור, אז נצבע את השלישי בלבן. ואם אחד מהם לבן והאחר שחור, אז הצבע יהיה שחור. ואם בשניהם היה לבן, אז הצבע ישאר גם לבן. מקווה שלא בלבתי אותך עוד יותר

Tesseract

New member
ועוד הסבר..

קחי את שתי הצורות הראשונות בכל טור, ודמייני שאת מניחה את האחת על גבי השניה. באיזורים שבהם צבע אפור יונח על גבי צבע לבן / צבע לבן יונח על גבי צבע אפור, הצבע באיזור המתאים ב"צורת האיחוד" (הצורה השלישית בטור) יהיה אפור. באיזורים שבהם צבע לבן יונח על גבי צבע לבן / צבע אפור יונח על גבי צבע אפור (ואז, כאילו ששני האפורים מבטלים זה את זה), הצבע באיזור המתאים ב"צורת האיחוד" (הצורה השלישית בטור) יהיה לבן. ההסבר כמעט זהה לשני הקודמים, מלבד היעדר השימוש במונח ה-XOR.

תעשה/י את שלושת השלבים.

זה נחמד. נורא נהנתי מזה (
) 7 מ10 זה נחשב כמעט טוב. לפי ההסברים שלהם 8 מתוך 10 נחשב טוב.

למעלה