חידה

sharki7

New member
חידה

הוא היה האדם הפחות צפוי להפוך למייסדו של הביטוח הלאומי. נושאים חברתיים לא ממש עניינו אותו וגם בתחום הפוליטי זכה למוניטין של אדם כוחני ואפילו ברוטאלי, כשאמר בין היתר: "עניינים בעלי חשיבות אינם נקבעים בנאומים ובהצבעות, אלא בדם ובברזל". תדמית הברזל שלו היתה במידה רבה הדבק שבאמצעותו איחד את הנסיכויות והממלכות שדיברו את שפתו למדינה חזקה אחת, ואחר כך גם הנהיג בה תרבות כמעט אחידה בהשתמשו לראשונה בביטוי "מלחמת תרבות". את הביטוח הלאומי יסד כלאחר יד, רק כדי לפגוע בתדמיתם של מתנגדיו הסוציאליסטיים ולהצטייר כמי שדואג יותר מהם למעמדות העובדים. הוא זה שקבע את גיל היציאה לגימלאות הנהוג עד היום: ששים לנשים, ששים וחמש לגברים. בכך הרגיע את עמיתיו לממשלה שדאגו בדבר המקורות מהם ימומנו הפנסיות, שכן רק מעטים באירופה של אותם ימים הגיעו לגילים הללו. העובדים, ראוי לציין, לא קנו את הבלוף ובכל מערכת בחירות שהתקיימה מאז הלכה עוצמתן הפוליטית של התנועות הסוציאליסטיות וגברה, עד שהפכו לאחד הכוחות הגדולים במדינה. מי האיש?

n u t

New member
הייתי מצפה...

שאם כבר אתה בא ומפרסם בפורום חידה שנייה באותו הסגנון, שלפחות תפרסם מה הייתה התשובה לחידה הראשונה...

sharki7

New member
גם אני לא יודע את התשובה של החידה

גם אני לא יודע את התשובה של החידה הראשונה...

מפתח רעיון

אולי קשור לממלכת האמירויות שאיחדו 7 מדינות חלשות למדינה חזקה ועצומה. זהו זה הרעיון שלי, אולי מישהו יצליח למצוא קצת יותר.

dRoy

New member
נראה לי ש ../images/Emo58.gif

מאו דזה דונג, מייסד הרפובליקה העממית של סין.

yoyogam23

New member
אני גם חשבתי עליו

אבל רק בגלל איחוד המדינות למעצמה אחת. אני לא מכיר את פועלו בתחום הסוציאלי.

למעלה