חידה

חידה

אדם רוצה לחזור לבית המלון שלו אבל שכח את הדרך [מה לעשות קורא] הוא פוגש 2 בני אדם הראשון שקרן והשני דובר אמת איך הוא ידע בעזרת שאלה אחת את הכיוון לבית במלון???

tttttttttt1

New member
../images/Emo62.gif

הוא ישאל "אם אני אשאל את השני-מה הוא יעני לי??"

milloarnon

New member
נו כרגיל

תשובה סטנדרטית: "אם אני אשאל את השני, לאיזה כיוון הוא יצביע ?" ואז ללכת לכיוון ההפוך.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אפשר גם לשנות קצת את התשובה

הסטנדרטית ולשאול: אם אני אשאל את השני, איפה זה לא הבית מלון איפה הוא יצביע? ואז ללכת לאן שהוא מצביע.

בזוקההה

New member
זה לא טוב...

הדובר אמת יגיד תאמת ויצביע איפה זה לא.. השקרן יצביע על הדרך הנכונה כי הוא משקר איפה זה לא.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני לא חושב כך.

אם תשאל את הדובר האמת "אם אני אשאל את השני היכן לא הבית מלון היכן הוא יצביע?" הוא יצביע לבית המלון כי הוא שקרן. אם הוא ישאל את הדובר שקר את אותה שאלה אז מכיוון שהוא שקרן הוא יצביע איפה שהדובר אמת לא יצביע כלומר לבית מלון.

nog16

New member
והתשובות האלה נכונות רק במידה ש...

שיש שתי דרכים בלבד דרכן ניתן ללכת. אחרת הדרך הלא נכונה שהם יצביעו עליה לא תעזור לאיש למצוא את הדרך הנכונה אם יש למעלה מ2 דרכים אפשריות. לדעתי פשוט חסר הנתון בניסוח הספציפי של החידה שהובאה פה, כי אני לא רואה דרך אחרת לפתור את זה בלי הנתון שיש רק 2 דרכים..

עריסטו

Active member
אם כבר - חסרים עוד נתונים

לא נתון שכל אחד משני האנשים יודע שהשני שקרן/דובר אמת.

nog16

New member
אבל אפשר לפתור בלי הנתון הזה..

אפשר לשאול: "אם מישהו היה שואל אותך איפה הדרך הנכונה, מה היית עונה לו?" ככה, כל אחד מהם יצביע על הדרך הנכונה, בלי שום קשר לאדם השני. הבעיה שאני העלתי לא תפתר, כיוון שזה השקרן, אם יש יותר מ2 דרכים, לווא דווקא יצביע על הדרך הנכונה.

jast

New member
גם אם יש שתי דרכים..

השקרן יצביע על הדרך הלא נכונה. בגלל זה התשובה הראשונה שכתבו היא נכונה, ובאמת חסר נתונים.

jast

New member
אה אוקי את צודקת..

התבלבלתי. כי אם הוא שואל אותו איפה הדרך הנכונה היא היה מצביע על הדרך הלא נכונה, ואם את שואלת אותו מה הוא היה אומר אז הוא יצביע על הדרך ההפוכה, שהיא בעצם הנכונה.. וזה באמת רק אם יש 2 דרכים.

Tesseract

New member
לא חסרים נתונים..

קראי את תשובתו של AnarchistPhilosopher. גם הנתון שעריסטו ציין, לדעתי, לא חסר, כי מעצם היותם שקרן ודוברי אמת תמיד, הם מחוייבים לדעת הכל..

Tesseract

New member
אופס

התשובה שלו לא נכונה, את צודקת. אין תשובה מוגדרת ל-Not (x) כאשר ל-x יש יותר משתי אפשרויות.

Tesseract

New member
תגובה עצמית אחרונה!

(חייב להיפטר מההרגל המגונה הזה) נשנה את הצעתו של AnarchistPhilosopher ל-: אם אני אשאל את השני, איפה לא נמצא בית המלון - לאן יתכן שהוא יצביע? ואז ללכת לאן שהוא מצביע.

למעלה