חידה

haych

New member
חידה

אל תצפו לשמוע מה התשובה הנכונה, כי אין לי מושג... הבנתי ששואלים את החידה הזאת הרבה פעמים בראיונות עבודה, ככה שזה מעניין אותי במיוחד. יש 2 כדורים עם רמת שבירות זהה. (כלומר, שניהם נשברים בנפילה מאותו גובה מסויים). יש בניין בן 100 קומות. יש לזרוק את הכדורים ולגלות החל מאיזה קומה הם נשברים. לדוגמא: נגיד שהכדורים נשברים מקומה 22: אם תזרקו את הכדור מקומה 13 הוא ישאר שלם ותוכלו להשתמש בו שוב. אם תזרקו מקומה 22 (23, 24,99) הוא ישבר. השאלה היא מהו המספר המינימלי של זריקות הדרוש כדי לגלות מאיזה קומה מדוייקת הכדורים מתחילים להשבר? אשמח להסבר מפורט... :)

liornei

New member
תשובה..

חח שאלנו אותנו את זה בשיעור ראשון של מחשבים שרצו להתחיל לדבר איתנו על אלגוריתמים. אז ככה: המספר המינימלי שבו אתה בטוח תזהה את הקומה הוא 14 ואני ארחיב. בהתחלה את זורק את הכדור מהקומה ה14, אם הוא נשבר אז אתה זורק את השני מקומה ראשונה שנייה שלישית והלאה ואתה מזהה את הקומה שבה הוא נשבר, אם הכדור הראשון לא נשבר אז אתה עולה עוד 13 קומות ואם הוא נשבר אז החל מהקומה 15 עד הקומה ה26 אתה בודק עם הכדור השני. וכך הלאה. בהתחלה עולה 14 אם נשבר בודק עם השני איפה הוא נשבר, אם לא נשבר אתה עולה 13 קומות, ואז אם הוא נשבר אתה בודק החל מהקומה ה15, אם הוא לא נשבר אתה עולה 12 קומות וכך הלאה עד שאתה מגיע לקומה ה100 ואז אתה בטוח תגלה את הקומה המינימלית שבה הוא נשבר מקווה שזה עזר

liornei

New member
הסבר..

בגלל ש14 זה המספר הכי קטן שסכום כל המספרים עד אליו פלוס הוא שווה יותר מ100 13 והמספרים עד אליו לא מגיעים ל100 ואם אתה עושה 15 אתה מגדיל את מספר הפעמים

למעלה