חידה

חידה

התמונה שצירפתי היא חלק מלוח סודוקו. התמונה לקוחה מהאתר websudoku. (המשבצות השחורות הם ערכים שהיו במקור, והאפורים הם כאלו שמילאתי) לכאורה, לא ניתן לדעת מה יש במשבצות הריקות, נכון? אבל ניתן למלא אותן נכון בלי ניחוש, ובלי להסתמך על שום דבר נוסף! מי שיפתור את החידה יגלה שיטה מעניינת לצאת מחלק מהמצבים שנראה בהם כאילו שלא ניתן למלא כלום בלי לנחש. זו דוגמא יחסית פשוטה לשימוש בשיטה הזו. בבקשה מי שרוצה לפרסם פיתרון שיכתוב "פתרון" בכותרת של ההודעה בשביל לא להרוס לאחרים. בהצלחה!

תיקון טעות

לא ניתן למלא את כל המשבצות הריקות. אבל יש לפחות משבצת אחת שניתן למלא בלי ניחוש. חלק מהלוח שהיה דרוש בשביל שיהיה ניתן למלא את כל המשבצות, נקצץ בעריכה...

TheBeast

New member
אני קצת מבולבל ../images/Emo4.gif

אני פותר מצבים שכאלה לפי אילימינציה- שולל כל מספר שיש כבר באותו טור\שורה\משבצת. זה לא ממש ניחוש אבל זו שיטה ידועה! יש משהו שפספסתי כאן?

לא פיספסת

האם בשיטה שאתה מתאר ניתן להסיק בוודאות איזהשו מספר בתבנית שהצגתי (שכאמור היא חלק מתבנית סודוקו חוקית)? במקרה הזה, בשיטה שלך, לא ניתן לדעת שום דבר בוודאות, ולכן יש צורך לנחש, כלומר להמר על מספר ולקוות שאחר כך לא יהיו בעיות. אני טוען שניתן לרשום לפחות מספר אחד, בוודאות גמורה, בחלק של התבנית שהצגתי, וזאת מבלי לדעת כלל מה יש בשאר הלוח.

mery123

New member
נכנעתתת

מחפשת אינספור דרכים להקלה בפתירת סודוקו בינוני ומעלה...אז בבקשה גלה לי וספר על השיטה

shavririt

New member
התחלה של פיתרון

6 לא יכול להשתבץ במשבצת האמצעית של הריבוע העליון, כי אז תיווצר בהכרח כפילות מספרים בעמודה השמאלית ביותר: 2,5 יאלצו להשתבץ בעמודה הזאת עבור הריבוע העליון ויתנגשו עם הספרה שתשתבץ באותו טור בריבוע התחתון, אשר בהכרח תהיה 2 או 5... אבל כאן נתקעתי. אני לא רואה איפה עוד אפשר לפסול... אני
!!!

דנטל

New member
פוליטיקאי, אתה יכול לפתור את זה?

ועוד שאלה לכלל הפורום - התוכנה שפותרת יכולה לפתור את זה?

Nonki

New member
בקשר לשאלה השנייה

אני בספק, באתר שאני ראיתי הם פשוט נותנים תבנית של 9*9- כלומר, של לוח סודוקו רגיל ואי אפשר להזין נתונים בלוח יותר קטן/גדול.

תראו, זה הולך ככה: ../images/Emo109.gif

פתרתי את זה, אבל אני לוידע אם זה הפתרון הנכון כלומר אני ניחשתי את הכול. אם אתם רוצים שאני אעלה את זה לפה אז בבקשה.אבל ייתכן (מאוד!) שיש יותר מפתרון אחד

זהירות: רמז עבה

טוב, אני רואה שאתם מתקשים... הרעיון שאתם צריכים לחשוב עליו הוא לא לפסול אפשרויות שגורמות לכך שלא יהיה אף פתרון אפשרי, אלא אפשרויות שגורמות למשהו אחר לא חוקי לקרות (מי שלא הבין, שיקרא את הכללים של הסודוקו שמופיעים בידיעות האחרונות. לצערי הם לא מקפידים עליהם לגמרי בעצמם).

Nonki

New member
שאלה (וייתכן פתרון)

הייתכן ופשוט ישנו יותר מפתרון אחד?

הסבר והבהרה

התמונה שצירפתי היא חלק מתבנית סודוקו. לתבנית המלאה יש פתרון יחיד. בתוך התמונה שצירפתי לא ניתן למלא את כל הפרטים. מה שכן ניתן למלא, ניתן למלא באופן ודאי, כלומר להיות בטוח שלא יהיה צורך אחר כך למחוק את זה כטעות. למשל, כמו שמישהו כבר כתב, ניתן לגלות שהספרה 6 לא מופיעה למטה\באמצע של הריבוע העליון. צריך למצוא את הפרטים שכן ניתן למלא ללא ניחוש. מצטער אם זה לא היה ברור. כמו שמישהו כבר כתב, הפותרים האוטומטיים בוודאי יודעים לפתור רק תבניות שלמות ולא חידות מהסוג הזה (שההגיון שפועל בהן שונה מזה שלפיו פועלים הפותרים).

דנטל

New member
הכוונה שלך היתה ברורה גם מקודם

אבל, לצערי, אני מצליחה רק לפסול ולא יודעת איפה יש מספר ודאי.

טוב, רמז יותר עבר

כיוונתי את דברי לפוליטיקאי שרשם ניחוש. כפי שאמרתי, יש צורך לנצל מידע נוסף, והוא שבתבנית סודוקו חוקית הפתרון הוא יחיד...

רמז שהוא כבר כמעט הפתרון

כבר פסלת מקום אחד אפשרי בשביל ה-6, נכון? תפסלי עוד מקום אחד לפי הכלל שאמרתי, ואת יודעת איפה למקם את ה-6.

עדו Idjo

New member
פתרון

6 חייב להיות ממוקם בריבוע העליון במשבצת התחתונה משמאל, אחרת יתקיים מצב של 2 פתרונות.

למעלה